kas on keegi selise nähtusega kokku puutunud?kus dekodeerimine toimub?telekas endas?või lisatakse mingi väline karbikene?või toimub see hoopiski trpikoja jaotuskarbis?
Teade
Collapse
No announcement yet.
signaali kodeerimine, dekodeerimine kaabel tv võrk
Collapse
X
-
Mõted seda tv1000 kodeerimist.
Omal ajal anti tähemehest kaasa mingi karp , panid siis selle ilusti TV ja antenni vahele ja vahtisid. Ahjaa dekoodri rendihind oli (on) samas suurusjärgus kanali hinnaga.
Kogemus aastast 1999, hiljem pole kokku puutunud. Kuigi saatsid aasta aega kinnipandud (lõpetatud minu algatusel ära kolimisega ) teenuse eest fanoomarveid, mida loomulikult ma ei maksnud. Rohkem pole nendega kokku puutunud.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
-
Tallinnas jookseb praegu TV1000 lahtiselt. Paar muud "eksootilist" kanalit jooksevad võrgus kodeeritult ja nende nägemiseks pannakse karp tuppa. Lisaks siis vastav leping ja lisaraha.... siiski kogemustega spetsialist@71
* Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*
Comment
-
kunagi tele2 aegadel oli seal siuke kodeering nagu line cut and rotate. Igatahes arvutiga oli võimalik üht-teist teha selle vastu. Praegune on midagi vingemat... niipalju, kui mina aru sain, peaks seal asi olema digitaalselt kodeeritud ja isegi dekodeerimise täpseid koode saadetakse selle sama kanali peal, kõik on siis mingi karpi progetud võtmega krüptitud.
Comment
-
CUT- LIne ja rotate tüüpi kodeering oli vanasti analoogajastul D2MAC süsteemis kasutusel. See mida kaablid edastav on mingi segu digist ja analoogist. Peab paika küll see asi, et sul on toas dekooder kus on seesolevad võtmed. Mitmebitised, mis lukusüsteem on pole viitsinud järgi uurida kuna ple vajadust olnud. Kui keegi hea inimene viitsib rentida BOX-i ja lahata seda siis palun väga. ( ega seal peale pic16f84 ilmelt muud pole mis dekodeerimissofti sisaldab )MSN- taneltreima182@hotmail.com
telefon katki.
Comment
-
Sai nii janaa . Sellel karbil oli /on isegi AV väljund ja kasutasin seda. Tuuner oli sees ja isegi nicami dekooder. Samas aga oli ka konverter, mis kogu selle jama detsimeeteralasse pärast tagasi tõstis.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
See starmeni kodeering on mingi puhas crap B-)Mu bt878 kiviga tv-kaart (leadtek winfast 2000 xp) tiris asja ühe vanema driveriversiooniga (orig. driverid) mõned xxx-kanalid lahti, kui kanali pisut mööda häälestasid :unsure:
Tundus, et oli midagi sünkroga tehtud...
Kahjuks ei btwincap ega uusimad originaaldriverid seda bugi ei omaSex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!
Comment
-
sünkroga on seal asi täitsa korras.uurisin täna seda signaali.muutuva pildiga on muidugi raske aru saada,aga tundub et signaalile on lisatud mingi kindla sagedusega segav signaal.tulemus on selline, et hääl on korras,sünkro korras, ainult pilt on laialivalguv ja värv puudub.hetkel on idee selline, et teha vanast must-valgest sapfiirist dekooder.sellel on kujutise vahesagedus muundamise aste poolidega.ehk õnnestub see segav sagedus maha suruda.
Comment
-
Kas on mõeldav, et starman kasutab eri linnaosades erinevat kodeerimist? Eri kanalitel väga erinevat kodeerimist? Sest vist ükski nendest kodeeritud kanalitest, mis mul sisse tulevad, pole TV1000.
Võibolla ma eksin, aga mulle näib see kodeering reasünkro mudimisena, värvid on olemas ja kujutise all ja ülal on kitsad kodeerimata ribad. Siis ka väike screenshot sellest, mida MINA mingil kodeeritud kanalil näen piltSex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!
Comment
-
Kuna logo on määritud vertikaalselt piki paremat serva laiali, siis kindlasti kasutatakse seal mingit ridade vahetamise algoritmi. Kuna värvisignaal rakendatakse heledusele, siis imelikud värvid võivad tulla sellest, et värvisignaal on krüptimata, ainult heledusel on read vahetatud.
Ahjaa... värvid tulevad siis, kui häälestada natuke kõrvale... automaathäälestus tahab natuke mööda panna millegipärast...
edit:
Netist info järgi tundub, et ainukesena kasutab line shuffle algoritmi Nagra kodeerimine. Dekodeerimine käib pildi digitaliseerimisega ja siis ridade tagasi vahetamisega.
Comment
-
Nagra algo unustage siin 2rategemist on ehk analoogiaga kuid...... hakkame lahkama hetlel vana analoogajastut. Digimaailma kodeering ei ole just see mida arvatakse, v6tmete bitte v6ib olla tajooba seal kaabliv2rgis. Mainin siinkohal ka via...sessi, cona jms algosi. ASi toimib siiski nii nagu Digital mainis, kuid rotationi baasil
MSN- taneltreima182@hotmail.com
telefon katki.
Comment
-
rotationit küll ei tundu olevat kasutatavat. näiteks kui pilt feidib üle musta ja ainult logo jääb, siis see on määritud üle parema serva ridade laiali ja need read hüppavad. Ka pildi nähtavatest ribadest tundub, et samad vertikaalsed jooned jätkuvad üle kogu pildi - eriti just vaadates liikuvat pilti, mitte snapshotti. Seega tundub, et ikka on read ära vahetatud.
nagra oli niisama pakkumine, kuna ei leidnud netist ühtegi teist kodeerimist, mis kasutaks ridade vahetamist. Digitaalne on see kodeering siis niipalju, et vastuvõtul digitaliseeritakse vast siis puhvrisse kõik read ja mängitakse uuesti maha sealt.
Kusjuures huvitav on see, et paari alumise rea peal on mingid mustad/valged kastikesed, mis ringi hüppavad. Seal oleks nagu mingi digitaalne koodi- jms andmevahetus?
edit: üks asi, mis veel räägib nagra kasuks, on see, et ühel kanalil tundub, et on pilt jagatud nelja ribasse ja need kõik üksaaval line shuffle'ga üle lastud. nagra pidavat ka niimoodi võimaldama pakkida.
Comment
Comment