Teade

Collapse
No announcement yet.

Ei saa aru kas on teler vigane või....

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ei saa aru kas on teler vigane või....

Ei saa aru milles asi?

Nimelt teler Samsung CK-5051A ei taha VHF-3 sagedusalalt ühtegi kanalit leida(mingeid signaale leiab aga need ei ole tuvastatavad). Teises toas sama kaabli otsas on miski iidne teler mis näitab neid kanaleid mida Samsung ei leia. See iidne teler aga ei näita kas need kanalid on vhf-3 alas või kuskil mujal.

Kas on võimalik, et see iidne teler leiab need kanalid mujalt kui vhf-3-lt või on kõigil vanematel teleritel ainult UHF VHF-1 ja VHF-3

Ja kas on võimalik et teleril läheb läbi miskit mis lõpetab ainult VHF-3 alas olevate kanalite näitamise. (Too Samsung UHF alalt kanaleid leiab)
    Kaabli operaatoriks on STV.

Täitsa võimalik. Tuuneritel on iga sageduala jaoks olemas kõrgsagedusvõimendi ja ostsillaator . Tõenäoliselt on mõni transs kutu...peast ei tea..
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Aga kas on välistatud, et vanem tv saab need kanalid mingilt muult sageduselt ja et STV on suunanud need kanalid VHF-3-lt "sinna".

Kui STV-ga liitumine toimus oli ainult vanem tv kaabli otsas.

Comment

see on samsungide tavaline viga,pane uus kanaliselektor ja asi jälle korras.

Comment

See Samsungi tüüpviga jah. Mina katkun välja joodetud kanaliselektori lahti, ühendan selle lintkaabli abil telekaga, särts sisse ja asja uurima. Enamasti on mõnel pooliotsal külmakas. Vahel leiab luubiga uurides, teinekord peab isoleerpulgaga poole torkima. Tihti tundub, et selle traadi otsa pealt pole nüüd küll keegi viitsinud lakki maha võtta. Nii palju ja nii kaua, kui lõikepind ühendust annab, asi ka töötab. Siis pool välja joota, otsad korralikult ära puhastada ja uuesti tagasi. Seda kõike tuleb teha väga õrnalt ja ettevaatlikult, et mitte pooli hullusti häälest ära ajada. Sellise meetodiga olen korda saanud ca 99% selektoritest, mis lõpetasid toimetamise omaenese tarkusest. Hinnavahe uue selektori ja kulutatud aja vahel on märgatav. Kui asja teha hobi korras, siis seda enam. Kui viga tekib peale äikest, siis nii lihtsalt ei pääse - enamasti on sisendis kommuteerimisdioodid kutud ja vahel ka transid. Kui on võimalust ja viitsimist kahest vigasest selektorist üks kokku lappida, võib proovida. Eks see üldiselt üks kirbu rautamine ole .
          Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

nii peaks saama küll, aga see on tohutult vaevanõudev töö ja ega ta alati tulemust anna ka.kui aega on ja kannatlikust-siis miks mitte proovida aga õigem oleks vahetada.eriti veel kui teler on ühendatud mitmekümne kanaliga kaablivõrku.

Comment

Nu ma ei tea - mul kulub ca 15-20 minutit ussitanud ühenduse leidmiseks ja selektori tagasikeevitamiseks. Eks neid ole muidugi üksjagu juba torgitud kah ja kõik kaablid - värgid sahtlis stardivalmis. Esimesega läks jah terve päev ära, kuni veal sabast kinni sain. Isegi kivi sai ära vahetatud (teine natuke rohkem töötav selektor oli doonoriks). Eks ta tundub algul kole küll, kui seda kirbus*tta luubiga uurida. Tegelikult pole neid poole seal kuigi palju, nii et proovida tasub. Seda enam, et enamus bände töötab. Ära viskamine oleks liiga lihtne lahendus . Ja peamine - klient on rahul, sest maksab natuke vähem ja mina olen rahul, sest selektori hinna arvelt saan rohkem sisse kasseerida. Kui klient remonditud selektorit ei taha, siis ta saab muidugi uue - tema raha, ise teab. Siiamaani on küll vähesed tahtnud rohkem maksta. Kui tööd on palju, siis läheb muidugi uus sisse.
              OK, rohkem ei hakka praegu siin seletama. Muidu lobisen veel mõne remondisaladuse välja, mida kliendid ei peaks teadma h34r:

Padasonic@remondib vahel asju, mida tegelikult ei remondita (masohhistlikud kalduvused...)

Comment

Padasonic, üks küsimus, loodan, et mitte remondisaladus :
                kui see kirbus"tasuurune transistor vajab asendamist, siis kust ma ta margi teada saaksin? Mul on satituuneri sisendplokk, mille sisendtransid võiks paremate vastu vahetada, aga sellel kirjal (R25 jms. (See R EI OLE takisti)) transi peal pole margitähisega vist mingit pistmist. Abo raamatu jooniste ning andmete põhjal pole ka neid mõtet kokku osta, et ehk mõni sobib. Esimene trans on 4, sellele järgnev 3 jalaga. Veaks on see, et diapasooni kõrgema osa võimendus jääb nõrgaks.
                73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                ATiP1pN4XeM

Comment

Siit näiteks saab selle R25 koha pealt targemaks. Tavaline SMD transi markeering koodiga. Kui põhjalikumaid andmeid vaja, siis datasheet netist tõmmata. Nende andmete põhjal saab siis hakata paremaid otsima. Nii lihtne see enamsti ongi

Comment

Aitäh aitamise eest . Sain infot mitte ainult selle, vaid ka teiste SMD-de kohta. Minu elektroonikamaailm avardus uutesse mõõtmetesse .
                    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                    ATiP1pN4XeM

Comment

Working...
                    X