Teade

Collapse
No announcement yet.

TV toiteplokk jamab

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

TV toiteplokk jamab

Et siis, juhe koos juba...
    Pooljuhid korras...nagu oleks kõik korras, võrgu otste pealt mõõtes
    lühist ei näita, kuid kui sisse lülitada..siis h34r: tuba pime jälle
    Trükkplaadil tähis PT-11
    Skeem ise analoogne:

Kivi TDA4605 kah vahetatud... kui trans BUZ90 välja joota, siis jääb tuba valgeks B-) (mul tegelikult selle analoog skeemis.. P6N60.. tundub nagu kõik õige,
    aga tahaks käima saada telkut jälle :unsure:
    Kellegil ideid? kogemusi..toitekate remontimisel...

pane alguseks võrgukaitsme asemel 100w lamp.
    mitu korda oled juba väljatransistori vahetanud?
    kas panid õige tda sisse?neid on neli varianti

Comment

jah, 100 W lambi trikki juba tean
      TDA kah õige TD4605-3
      Väljakas läheb homme uus, ei julge lülitadagi .....
      Kui 100W lambi panen vahele, kas siis samasuur tõenäosus, et midagi maha põleb jälle?

Comment

alustuseks võiks lüüdid üle kontrollida ja ka kivi 6. jala pinget (toidet mõõta) enne, kui transi sisse paned. Kas transistor on lühisesse põlenud? Mis pinge 5. otsal on, kui transsi sees ei ole?

Comment

Trans oli lyhises jah...
          kui trans väljas, siis 5.jala pinge 0 ja 6.ndal kõigub.. +8,4...9,2 V :blink:

Comment

Jalal 5 peaks siis ossiga lühikesi pulsse näha olema. See, et kivi toide kõigub, on normaalne. Transsi sees pole ja kuna mähisest n1 miskit ei tule, siis kukubki pinge - R1 ju suure takistusega. Kivi üritab uuesti käivitada jne.
            Mis olukorras on C3 ja C4? Jooted OK? Musta täpikest pole peale tekkinud? Kõige parem kontrollida kindlalt korrasoleva vastu vahetades.
            Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

lamp on selleks et transistor läbi ei põleks,kui ta heledalt põlema jääb, siis on asi kahtlane.

Comment

vahetan siis õhtul need konded igaks juhuks ja kiikan ossiga seda 5. jalga, annan siis teada

Comment

need konded lähevad väga harva läbi,vist ei mäletagi sellist juhust.sagedamini põleb läbi takisti R6 (läheb dioodile D3)

Comment

Hm..kuna tegelik skeem natuke erineb sellest ülemisest, panin selle SIIA

Mul seal ahelas siis võib läbi olla ka zener ZD1 ja R12 hoopis, sel juhul... ?

Comment

R9,aga isegi siis ei peaks ta BUZi läbi põletama.
                      alustame algusest-esimesena avastasid et BUZ90 oli läbi.kas vahetasid kohe ka TDA, või ainult transistori? ja mis hetkel avastasid et kaitsme ikkagi läbi lööb?

Comment

Kõigepealt hakkasin uurima, et kus viga, torkas silma,et R8 (47R) natuke küpsend, kuigi takistus oli õige veel, vahetasin välja igaks juhuks, siis avastasin et trans kõik jalad lühises.. Telkus on seal mul NEC K3115, mille kohta ei leidnud mingit infi. Jootsin transi välja ja vahetasin ka 4605-e, selle datasheetist leidsin analoogse skeemi (mille esimesena postitasin). Seal oli trans BUZ 90, järledasin, et
                        sobib siis ka minu telkusse.. seda Oomis ei old, pakuti analoog.. P6N60 N-FET 600V 6A.. kaitse lendas siis, kui selle sisse jootsin...

Comment

kõik on õieti tehtud ja plokk oleks pidanud käima minema.vahest tegid mingi vea vahetamisel?liigse tinaplönni kuhugi,või hoopis katkestuse?või siis mikroskeemi tagurpidi sisse?
                          kui vigu pole, siis vahetaksin koos transistoriga ka uuesti mikroskeemi,lisaks ka C11,C12.

Comment

Ex ma siis ostan uue TDA veelkord, aga kas see skeem peab ilma koormuseta ka käima minema ?? tähendab ma nüüd ühendasin igaks juhuks need takid lahti R20...R23 trafo sekundaari poole peal..või oli see loll tegu!?

Comment

kõik peab taga olema,lahti võib võtta ainult reatransistori toite.ja sinnagi on soovitav panna umbes 60w pirn koormuseks.

Comment

Working...
                              X