Teade

Collapse
No announcement yet.

Digika LCDst

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Digika LCDst

Tere!

Ma ka siis üks videoprojektori tegijatest. Küsimus oleks, et kuidas oleks võimalik arvutipilti kõige lihtsamalt digika LCDsse pista? Tarvis üks pees läätsedega digikas osta ja LCD eemaldada.

Iseenesest peaks vaadata saama suhteliselt normaalselt (arvestades, et mul mingi 15kümnene telekas on ja suuremat pilti olen ainult poes näinud ). 5-6 meetri kauguselt pidid pikslid juba "sulama" hakkama...

Pole vist lihtne. Kuidagi tuleks digifotokale videosisend aretada...kuidas seda teha, pole aimugi.
    Muidu resolutsiooni poolest jääks väga lahjaks. Kui näiteks täisresoga video tahab 442000 pikselit, siis tavaliste digikate LCD ekraanid on suurusjärgus 80000...130000 pikselit. Odavatel isenditel veel vähem.
    Väga täpiline pilt jääb

Comment

Njah. Täpiliseks jääb küll, kuid parem kui mingi pisikene telekas. Ma ei ole eestist leidnud mõnda väikest LCD monitori. Seega mõtlesingi digika seest välja koukida. Probleem selles ongi et ei tea kuda sinna signaali sisse saaks pista...

Comment

1k eest võid leida 15" lcd.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Asi selles ju ongi, et väikest projektorit oleks vaja.

Comment

No ma mõtlesingi, et teed sellest projektori, või jääb liiga suureks?

Edit: 5" telekaid ka liikumas olnud, vahest selline kõlbaks?
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Jajah. Selles ongi, et mu elukoht on ainult 1 tuba, kus kõik eluks vajaminevad asjad sees on. st. hunnike tehnikat. 5" teler oleks suhteliselt norm, kuigi kõigerohkem meeldiks digika lcd. Canon Powershot a 510 on suhteliselt hea reso. Rohkem kui nendel
              http://www.diy-projector.zoomshare.com/1.s...8%22%20lilliput piltidel. Seal kasutatakse 1,8" lilliput lcd. Eestist vist sihukest ei saa. Sellise pildiga oleksin ma nii rahul, et ei oskaks rohkem rahul olla. Jõulukink endale missugune

Comment

Ehk oleks mingi 5...7-tolline LCD ikkagi mõistlikum. Neid aeg-ajalt pakutakse, teletuuneritega ja ilma, tihti ka videosisend olemas.
                Isetegemise rõõm kah muidugi asi, aga kipub vist liiga keeruliseks, kui fotoka LCD-d kasutada. Pealegi ega suurem paneel ei tähenda alati paremat eraldust.
                Tuleks päris vaevarikas periood enne jõule

Comment

Mingi variant olks PlayStation screen. Vaatan, uurin. Ma ei ole alla 1000 kr. ühtegi lcd ekraani näinud. Niipalju nagu ei tahaks esimese projekti eest välja käia.

Comment

LCD tahab saada digisignaali. "Tavalistele" saadetakse asukoha aadress ja märki kood. Graafilise puhul samuti aadress ja 8 pikseli kooodid (1 bait). Seega pead esiteks videosignaali digitaliseerima ja kaadri mällu salvestama (sest LCD on üldiselt aeglane seade). Järgnevalt loed mälust ükshaaval kogu kaadri info, sobitad om ekraani mõõtudega (arvutamine) ja saadab ekraanile. Nagu näed, polegi see väga lihtne. Targem oleks otsida mingi 5" ekraaniga telekas...
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Õige jah. Seega kellel midagi pakkuda on, pakkuge.

Comment

Working...
                      X