Teade

Collapse
No announcement yet.

(Digi)Videokaamera LCD`d keeramine 180 kraadi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

(Digi)Videokaamera LCD`d keeramine 180 kraadi?

Kas ja kes võiks digivideokaamera LCD`d 180 kraadi päripäeva keerata ja kas see on üldse mõeldav?

Üks lihtne variant on kaamera selili keerata aha see on natuke ebamugav lahendus.

On ka variant osta 1000.- väine LCD ja siis see omakorda umber keerata aga äkki oskab keegi seda tööd umbes 500.- eest teha?

Miks seda vaja on: et saaks kasutada fotoobjektiive MiniDV kaamera küljes.

Tänud igasuguse info eest,
    T

Et nagu sensorit vaja keerata hoopis, et lisaobje keerab pildi ümber.
    Või sain ma valesti aru?
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

3 CCD`d on keerukam ehk ümber pöörata kui ühte kahest kaamera vaateavast (LCD ja/või silmaava)...
      Ilmselt pean kasutama odavat lisa LCD`d - ei julge niisama kaamerat lahtikruvima hakata.

Comment

3CCD plokki on enamasti võimatu teistpidi keerata. Osadel kaameratel on LCD nn. self shooting ehk siis ekraani ettepoole keerates pöörab pildi ringi. Iseenda filmimiseks ilmselt. Sel juhul tehakse üks lüliti veidi ümber, et pilt pidevalt tagurpidi oleks.
        Lisaobjektiiv muidugi tore asi, aga tavaliselt tuleb see originaalklaasi ette panna (kaamera enda obj. ära ei käi)...väheneb valgusjõud ja teravus.
        Endal Panasonic DVX100A...ka sellele pannakse adapter mille nimi oli vist Mini35...ja muidugi tuleb see LCD-trikk tuleb ka teha.
        Olen videolõike näinud - teravus on tõesti viletsam, aga selle eest olemas muud rõõmsad asjad, nagu, korralik zoom, "mitte servo-" teravustamine jne.

Comment

DVX100A muidugi peen masin ja selle jaoks kõik mõeldavad ja ise tehtavad trikid ka välja mõeldud, just selle 35mm optika jaoks jne...
          ... mul vähe kehvem kaamera GS150. Niisama käeharjutuseks kärab küll.

Ühe 35mm läätseadapteri prototüübiga tekkis mul kaamerasse selline pilt siis: NÄIDISVIDEO 1 Objektiiv oli 55mm f1.2 ja videokaamera ava oli f1.8... enamus pildi udususest on sellest et ei osanud nii kiirelt fokusseerida kui oleks tahtnud aga sügavusteravus on raju...

Comment

Sügavusteravus on tõesti võimas!
            Muidu...kas deinterlace hiljem tehtud või kohe filmitud mingi frame mod-ga? Näeb üsna super välja.
            Katiku kiirust natuke aeglasemaks (et nn. motion blur esile tuleks) ja olekski raske öelda, kas tehtud video- või filmikaameraga

(üks suuremaid põhjuseid, miks DVX100 valisin, on just see tõeline progressive scan ja cine gamma..)

Comment

Working...
            X