Teade

Collapse
No announcement yet.

ikka need samad probleemid: pilt PC'st TV'sse

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    ikka need samad probleemid: pilt PC'st TV'sse

    Tervist!
    Ärge kohe tümitama hakake - otsisin oma probleemile väga pikalt lahendust Google'st ja kõikvõimalikest muudest kohtadest (kaasa arvatud siit foorumist). Võibolla ei oska otsida, aga siiski, probleem vajab lahendust...
    Niisiis... Oleks vaja saada telekast filme vaadata, sest 19" lcd monitor ei kaalu 32" televusserit üle
    Videokaardiks on ATI Radeon x550 S-Video väljundiga ja TV on JVC AV-32WFT1EP millel ka S-Video sisend esipaneelil. Arvuti ostsin alles uue ja peal Win XP Pro.
    Kõigepealt proovisin ühendada rca audio juhtmega, nii et videokaardiga kaasas olnud adapteri (s-video -> rca) s-video otsa ühendasin vidokaardiga ja teise otsa tv'sse video in rca'sse (või nimetatakse seda nüüd komposiitvideo sisendiks vms).
    Tulemus - kõik töötab, telekas pilt olemas, värvid ka. Natukene on horisontaalset lumesadu aga see ei ole nii hull, kui et natukese aja tagant käib hull lainetus verikaalselt üle. On näha läbi lainetuse pilti, paistab kõik normaalne, aga täiseti "random" aja tagant käib ajaliselt suvaliselt kestev (vahest kauem kestev, vahest lühem) lainetus üle
    Nüüd siis ostsin 5m S-Video -> S-Video juhtme (firmaks vist Bandridge vms), mitte kõige kallima, aga pilt ei paranenud mitte kui essugi. Hoopis hullemaks läks. Kui ennem see vertikaalne lainetus tuli ja läks, siis nüüd on ta koguaeg, vahepeal jookseb ülevalt alla tihedamalt, siis jälle natuke hõredamalt.
    Huvitav on ka see, et kui arvuti alguses tööle panna, siis pilt kristalne mõlema kaabliga. Ma mõtlen neid emaplaadi reklaame ja windowsi mõtlevat screeni alguses.

    Olen kõik setinguid näppinud Catalyst control centeris ja windowsi display menüüs. Kasu pole midagi.
    Ise kaldun oma väikeste kogemustega arvama, et viga peitub vales refresh'imise sageduses - telekas on 50 Hz, aga videokaardi setingutest ei saa 50 Hz secondary display'le valida, on ainult 43, 47, 57 Hz (umbes sellise sammuga). Ja alla 50 Hz sagedustel on taga sulgudes "interlaced" kirjutatud, mida see võiks tähendada?
    Olen kõik võimalikud erinevad sagedused ja kombintsioonid läbi proovinud

    Ahjaa... proovisin ka teise telekaga, sama asi. Starmani kaabli võtsin ka vahepeal tagant ära, midagi ei muutunud.

    Jõle pikk romaan sai nüüd küll, aga loodetavasti ei unusta algust juba ära, kui siiamaani oled jõudnud

    Äkki on kellelgi sama probleemi esinenud või oskab mulle mõningaid soovitusi anda!?
    Aitäh tähelepanu eest.

    #2
    Igasugust häirete vastu aitab tavaliselt see kui korpused omavahel lisajuhtmega ühendada

    Comment


      #3
      Tunub, et viga ikkagi videokaardi draiverites. Need laetakse alles siis, kui Win stardib.
      Refresh'ga pole siin pistmist, sest S-Video (või komposiitvideo) väljundiga tegeleb eraldi Rage Theater kivi. Selele antakse draiverite kaudu käsu, kas väljastada 50Hz PAL signaal või 60Hz NTSC signaal.
      Interlaced on maakeeli üle-rea-laotus, ehk siis telekal joonistatakse kõigepealt read 1-3-5-7 jne., ning seejärel 2-4-6-8 jne. Arvuti monitorid on aga progressive ehk joonistatakse kõik read järjest 1-2-3-4-5 jne.
      Kaardi S-Video väljund on interlaced niikuinii, sest telekad on valdavas osas sellise laotusega, aga monitori jaoks antakse intelaced signaal alles sagedustel <50Hz.

      Comment


        #4
        Viga oligi draiveris, updatesin netist uusima versiooni ja sain lainetusest lahti. Aga töötab ainult NTSC standardi peal. Meil peaks ju PAL/B olema? Kõikide PALide peal lainetab ikka edasi
        Ok, mind tegelikult ei huvitagi see mille peal ta töötab aga kui siin räägiti et PAL on 50Hz ja NTSC 60 Hz siis mu haige uudishimu ei sa rahu - TV on ju 50 Hz ja kuidas ta PALiga pilti ei näita ja NTSCga (60Hz) näitab? :huh:

        Comment


          #5
          Näitab, sest enamus telekaid toetab ka NTSC signaali. PAL-B pead saama draiverite settingutest panna...kui siis lainetab on küll nats kahtlane
          Võibolla surub mingit PAL-M&#39;i mis on ka 60Hz?
          Tabel: http://www.videointernational.com/standards.cfm

          Comment


            #6
            Ok, igatahes tänud informatiivsete vastuste eest.

            Viga oligi arvatavasti ainult selles, et mul oli videokaardi Cdlt installitud draiverid ja asjad. Aga kuna vahepeal Win XP Service Pack 2 ja igasugust muud updatemist tehtud, siis vist enam ei tahtnud see kaardi vana draiveri versioon koostööd teha ja tuleb ikka vahatevahel asju lihtsalt updateda.
            Ise vahepeal arvasin, et kärsatasingi läbi juba kaardi TVga ühendamisel, sest kui telekale antenni tagasi panin (S-Video ühendus arvutiga oli aktiivane), siis näpuga katsusin, kus see antenni auk on TV taga ja hoidsin antenni juhet samas käes. Kui augu pihta näpp läks, siis käis käest ikka mõnus surin läbi küll :blink: Mitte päris samasugune nagu seinast 220v aga ikka päris ehmatas. Endal ju arvuti maandatud pole :unsure:

            PAL-B&#39;d kasutades ka lainetab, mis ongi kahtlane. TV&#39;l on standard autom. peal, peaks ju PAL&#39;i ära tundma, aga ei tunne isegi manuaalselt muutes. Ainult NTSC&#39;ga funkab.

            Comment


              #7
              Ise vahepeal arvasin, et kärsatasingi läbi juba kaardi TVga ühendamisel, sest kui telekale antenni tagasi panin (S-Video ühendus arvutiga oli aktiivane), siis näpuga katsusin, kus see antenni auk on TV taga ja hoidsin antenni juhet samas käes. Kui augu pihta näpp läks, siis käis käest ikka mõnus surin läbi küll
              Sellepärast arvuti->TV potensiaalid tulebki ühtlustada. Üks asi on häired pildis, aga veel hullem kui see sirakas (kuni 110 volti&#33 video sisendisse/väljundisse satub. Tavaliselt pistikut ühendades saab kontakti enne varjestus ja alles siis signaaliots, aga võib ka vastupidi minna ja siis on kurb.

              edit: äkki on sul USA turu jaoks tehtud videokaart. Nendel videokaartidel on bios-is (st. videokaardi bios mitte arvuti bios) juba eelnevalt määratud väljundiks NTSC ja PAL tuleb &#39;peale sundida&#39;...mis vahest ei õnnestugi.

              Comment


                #8
                Nüüd siis mõõtsin testeriga ära Starmani sissetuleva kaabli jaguri ja arvutikorpuse vahelise pinge ära 80V AC. Oma silm on kuningas ikka...
                Ühendan need siis juhtmega omavahel.

                Comment

                Working...
                X