Teade

Collapse
No announcement yet.

RF to RCA A/V kasutades VCR?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    RF to RCA A/V kasutades VCR?

    Tere, mul on selline mure, et minu vanal ja väsinud TOSHIBA teleril on ainult RF ehk siis antennipesa. Vaja aga oleks saada PC-st pilt ja heli telerisse. Lugesin enamus kohtades et on vaja osta see RF Modelator, kuid kas VCR(AIWA oma) ehk siis videomakki ei saa selle modelatorina kasutada, kuskil välismaa foorumis räägiti et on võimalik aga mitte alati. Videomakil on olemas nii A/V in/out RCA-d.

    Vastust oodates....


    #2
    Võimalik et saab. Ühendad videomaki RF väljundi ja teleri antennipesa omavahel RF kaabliga (mitte tavalise RCA-helikaabliga). Siis paned kasseti mängima ja otsid teleril kanali, mis näitaks pilti koos heliga. RF-side ongi olemas.
    Nüüd arvutist videosignaal videomaki videosisendisse ja helikaardist audiosisendisse ja ürita videomakk A/V IN peale seada. Mõnel makil tuleb seda eraldi lülitada, aga enamustel on aktiivne juba siis, kui kassett on STOP peal.
    Alles siis kui juhtmed oled ühendanud (mitte enne&#33, lülita arvuti videokaardi seadetes TV-väljundi peale ja anna teada kuidas õnnestus .

    ps. videomakki ära muidugi toitest välja lülita, muidu RF ei tööta.

    Comment


      #3
      ja veel see hoiatus, et kui sul kuskile telekasse / videomakki on antennikaabel ühendatud ja sul on maandamata elektrivõrk, siis KINDLASTI ühenda see lahti ENNE kui mistahes ühendust arvutiga teed. Muidu küpsetad teleka või arvuti videokaardi või midagi muud maha. arvuti hakkab ennast selle kaudu maandama. Kuna aga rca-pesadel jõuab keskmine ots enne kontakti, kui varje, siis see potentsiaaliühtlustusvool liigub läbi peene elektroonika ja laseb suitsu välja.

      Comment


        #4
        Originally posted by digital@Jan 20 2006, 12:09
        ja veel see hoiatus, et kui sul kuskile telekasse / videomakki on antennikaabel ühendatud ja sul on maandamata elektrivõrk, siis KINDLASTI ühenda see lahti ENNE kui mistahes ühendust arvutiga teed.

        tänan hoiatuse eest!

        SAIN PILDI JA HELI KÄTTE KUID MUST-VALGENA!?

        Äkki keegi oskab öelda, kas on võimalik mul seda üldse värvilisena saada??? Graafikakaart on GeForce 6600GT, Videomakk AIWA DK925, Teler TOSHIBA.

        ootan..

        Comment


          #5
          arvuti saadab järelikult välja s-video tüüpi signaali aga sul on vaja composite video't. s-video's on heledus ja värv eraldi soontes, komposiidis koos. Kusjuures pistikus on s-video heleduse ots sama mis komposiidi ots. Seega kui arvuti s-videot väljastab ja sina sealt komposiiti võtad, siis saad ainult heledust ilma värvita.

          lahendusi on kaks:
          1) ilus lahendus: konffida arvutit niimoodi, et ta composite videot väljastaks. Tavaliselt kuskilt display properties -> advanced alt saab. nvidia kraami kohta peast ei tea, ise ati kaartidega kõikjal. Kontrolli, et ka režiim oleks PAL, pmst ükskõik milline neist PAL'idest. NTSC on ameerikamaa teema, SECAM on venemaa(enne olime ka meie, sellepärast tehti neid vene telekaid ringi) ja prantslased. Kuigi tänapäeva telekad söövad vast päris mitut formaati.
          2) kui muud moodi ei saa: teha ise kaabel, kus üle kondeka lasta värvisignaal heleduse soonde juurde.

          Ja selle antennikaabli ohutuks tegemiseks on kõige lihtsam panna kuskile galvaaniline eraldaja talle vahele. Näiteks tevalost saad, maksab paarkümmend raha. Enne võid katseks antennikaabli varjega (see pistiku välimine rõngas) tõmmata vastu arvuti korpust, mingit värvimata kohta näiteks taga. Kui sädeleb, siis on kindlasti jama. Loomulikult ära ise mõlemast korraga kinni hoia või muidu saad parema effekti... Kui galvaanilise eraldaja paned, siis pane see kuskile piisavalt kaugele ja kättesaamatusse kohta, muidu võid sealt ergutust saada kui teda näpid.

          Comment


            #6
            GeForcel peaks kaasas olema juhe-üleminek, kus otsas selline jublakas:



            Seal see kollane ongi videoväljund, mida sul tarvis. Kui ongi välimuselt teistsugune see 'karbike', siis kollane on igal juhul videoväljund.

            Edasi juba nagu Digital ütles...Display Properties, seal otsid üles TV settingud ja lülid väljundi Composite peale ning PAL süsteemi.

            Loodetavast oli sul värviline pilt videomaki kassetti vaadates - kui ei, siis ei saa seda värviliseks ka videokaardist signaali võttes.

            Comment


              #7
              SAIN PILDI VÄRVILISEKS! Asi oligi selles, et mul polnud PAL-i peal, muutsin selle ümber ja oligi korras. Aga milline PAL on kõige parem, mina panin PAL-B peale, on meelde jäänud et see vist õige.

              Comment

              Working...
              X