Teade

Collapse
No announcement yet.

MiniDV kassetid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    MiniDV kassetid

    Kuidas valida MiniDV kassetti? Arusaadav on, et analoog salvestuse puhul on parema lindi puhul ka taasesitus parem. Kas digitaalsel salvestusel on kallimatel lintidel parem vastupidavus või on point kusagil mujal? Poemüüjad, kes seda kraami müüvad, ei oska küll midagi mõistlikku kuuldavale tuua, kui neilt seda küsida.

    #2
    Digitaalsalvestusel ei olene pildi kvaliteet kassetist, samuti erinevalt analoogsalvestusest LP kasutamine ei halvenda pildi/heli kvaliteeti. Küll aga võivad tekkida drop out kaadrid (eestikeelset vastet ei teagi)...avaldub selles, et mõnel kaadril näha häirivad värvilised pikselid või lausa triibud. Kuna SP puhul on lindikiirus suurem, siis võimalikke häireid ka vastavalt vähem.
    Et sellest hoiduda:
    1. Kasuta ainult üht tüüpi kassette. Kui TDK, siis selle peale jäägi, kui Sony meeldib rohkem, siis kasuta ainult seda. Sama Maxelli puhul. Põhjus selles, et erinevad firmad kasutavad magnetlindi pinna katteks erinevaid aineid ja kui videopea peab erinevatega kokku puutuma, on mustumine üsna tõenäoline.
    2. Kallimatel lintidel on vastupidavus (enamasti) tõesti parem. Lintide pinnakate on üldiselt parem ja eraldub vähem lindi 'tolmu'. Mida rohkem üle salvestad, seda tõenäolisem mõni drop out.
    Kui mõni tootja reklaamib, et tema lintidega tuleb parem pilt (perem värvide eraldus jne.) siis on see täielik bullsh.t.
    3. Hoidu 80min (83min) kassettidest. Kuna lint neis õhem, siis kaamera lindiveo mehhanism võib seda kortsutada.
    Mida soovitada: otseselt mingit firmat ei eelista, eelpoolnimetatute seas on häid-halbu. Üldiselt alla 60kr lindid on kahtlased ja üle 100kr on mõttetult palju maksta.
    Ise kasutan küll TDK linte. Mitte sellepärast, et nad kuidagi teistest paremad oleksid, aga tõelisel häid Panasonic AY-DVM63MQ pole meil eriti saada .

    Üks asi veel - mida rohkem üht kassetti kasutad (üle salvestad) seda rohkem ta 'liivpaberiks' muutub ja videopea kulub kiiremini. Profimad filmimehed kasutavad MiniDV linti ainult 1 kord.
    viimati muutis kasutaja vasaraonu; 05 m 2013, 14:26.

    Comment

    Working...
    X