Teade

Collapse
No announcement yet.

Kanal2 - kvaliteetkanal ;)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Täna vaatasin ärapanijat ja hakkas ka silma et midagi on nagu valesti.
    Pilt ja heli ei jookse kokku ja päris märgatavalt kohe
    Bzzzt!!

    Comment


      #32
      Originally posted by arctix@May 14 2006, 21:07
      Täna vaatasin ärapanijat ja hakkas ka silma et midagi on nagu valesti.
      Pilt ja heli ei jookse kokku ja päris märgatavalt kohe
      Jah, eriti hästi oli näha seda Tuiksoo osa juures kus Kanal2 reporteri jutt oli pildist täielikult mööda, kohe mägatav vahe oli vahel. Saate montaazi eripära?

      Comment


        #33
        Ilmselt jah.
        Ega ilmastik või kaugus sellist asja ei mõjuta.
        Bzzzt!!

        Comment


          #34
          Teeks kõigepealt selgeks ühe asja - ühest allikast pärit signaali osistel ei ole võimalik peegeldustega vastuvõtul saavutada osistevahelist ajanihet. See moonutus, mida täheldatakse, kannab nime "mitmekiireline vastuvõtt".
          Teine ajanihe on seotud laiaribaliste ja kitsaribaliste signaalide levimise kiiruse erinevusega. Laiaribaline signaal (näiteks värvustelevisiooni Y) levib kiiremini kui kitsaribaline (näiteks C), seetõttu on telekates vaja heledussignaali hilistada, et ei tekiks ekraanile kahte pilti.

          Kanal 2 ilmnenud viide on liiga pikk selleks, et siin mingeid kaabeltv firmasid ja ei tea mida veel süüdistada. Põhjus on kõige suurema tõenäosusega peidus tootmisprotsessis.

          Tänapäeva stuudio- ja montaažiaparatuur on täisdigitaalne. Montaaži ajal mitmekordsel materjali ringisalvestamisel tekib pildiinfos nihe, sest selle töötlemine toimub läbi mäluregistrite, mis on sünkroniseeritud väliste sünkrosignaalidega. Kui mingil põhjusel lindilt tulev signaal on sünkrosignaalist kasvõi karvavõrra järel, siis hilistatakse videosignaali terve kaadri võrra. Aga kahekaadriline ebasünkroonsus kujutise ja heli vahel on juba tajutav.
          Helikanalis keegi sünkronisatsiooni ei kasuta ja seal hilistumist ei teki.

          Esimest korda puutusin kokku sellise nihkega aastaid tagasi, kui ETV-sse esimesed Betacamid tulid. Siis läks mitmekordse makilt makile ümbervõtmisega heli pildist suht korralikult ette.

          Comment


            #35
            Originally posted by kalavana@May 23 2006, 12:00
            Kui mingil põhjusel lindilt tulev signaal on sünkrosignaalist kasvõi karvavõrra järel, siis hilistatakse videosignaali terve kaadri võrra.
            Kanal2 ebasünkroon Ärapanijas oli hinnanguliselt kuni 4...7 kaadrit (160...280ms) ja kindlasti oli viga tootmisprotsessis, selles ma ei kahtlegi.
            Mitte, et K2 kuidagi halvem oleks...sama juhtub ka 'paremates peredes'.
            Ma ei ole küll nende tegemistega kursis, aga pakuksin samuti, et mingi subframe sünkroon pole võimalik. Peab olema kas kas täpselt või siis 1-2-3 jne. kaadrit ette/taha.
            Pead ei anna, kuid Beta kaamera salvestis peaks minema otse arvutisse ja monteeritakse nähtavasti Avidis. Nihe peaks tulema aga hiljem, sest vaevalt monteerija nii võimsalt puusse paneb.

            (sebastian pea igapäevasel tegeleb video-heli sünkroniseerimisega )

            Comment

            Working...
            X