Teade

Collapse
No announcement yet.

"HD ready" CRT e. tavateleviisor?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    "HD ready" CRT e. tavateleviisor?

    Juba mõnda aega on plaanis olnud endale muretseda uus televiisor. Lootsin,et seoses uute õhukeste telekate pealetungiga teevad kauplused mõne suurema CRT telekate lõpumüügi aga mingil põhjusel on enamus korralikemaid CRT telekaid kadusid märkamatult kaupluste lettidelt.
    Mõttes oli endale muretseda Philips 32PW9520 aga see telekas kadus väga ootamatult hinnakirjadest ja tundub,et seda telekat enam Eestis saadaval ei ole.
    Eelmisel nädalal avastasin philipsi kodulehelt,et neil uued mudelid väljas.
    Üks neist:Philips 32PW9551/12
    on väidetavalt "HD ready" ning omab ka HDMI ja YPbPr sisendeid!
    Olen päris palju netis surfanud aga päris selgeks enda jaoks asja saanud ei ole.
    Kas selline telekas oleks mõtet endale muretseda?
    Kindlasti on siin rahvast,kes soovitaks lcd või plasma tv muretseda aga hinnavahed on crt ning õhukeste telekate vahel ikka päris olulised.
    See "HD ready" philips maksab Eestis 11999.-. Seega olen vähemalt hetkel seisukohal,et parem on mõttekam osta korralik CRT, hädise LCD või plasma asemel.
    Oskab keegi midagi tarka soovitada või kommenteerida seda "HD ready" philipsit?
    20+ aastat elfafoorumis

    #2
    Uue teleri ostmisel oleks praegu kasulik arvestada asjaoluga, et lähemate aastate jooksul toimub Eestis üleminek DigiTV-le.

    Comment


      #3
      Olen teadlik,et Eesti plaanib u. paari aasta jooksul digitv-le üle minna. Selles mõttes tuleks vist see hdmi sisend igati kasuks,sest paratamatult tuleb siis pea kõigile telekatele digitv box juurde muretseda ja neil peaks enamusel vist hdmi väljund olemas olema.
      Niipalju olen vahepeal targemaks saanud,et sellel philipsil reaalselt 625 rida, millest 576 on pildi jaoks ja 1024 pikselit rea kohta. Seega võimaldab tegelikkuses 1024x576 pilti.
      Uuemad philipsi lcd telekad võimaldavad reaalset resolutsiooni 1366×768.
      Seega vahe crt-ga olemas aga kui tuntav see reaalses elus olla võiks?
      20+ aastat elfafoorumis

      Comment


        #4
        SDTV ja HDTV erinevusest saab ehk mingi ettekujutuse seal: http://www.cornbread.org/FOTRCompare/
        (hiirekursorit pildil hoides resolutsioon muutub HD-ks)

        Comment


          #5
          Vara veel osta telekaid silmas pidades HDTV-d. HDTV mängijad (blu-ray ja HD-DVD) saavad omama 3 resolutsiooni (vist): 1280x720p, 1920x1080i ja 1920x1080p. Tavaline DVD on resoga 720x480 või 720x576. Kõigi muude resolutsioonidega pildi näitajates tuleb tegelada pildi ümber skaleerimisega ja see viib kvaliteedi alla aga täpselt HDTV resoga pille peaaegu ei müüda (veel meil).
          HD ready tähendab et aparaat peab "alla neelama" ja mingis formaadis näitama vähemalt resolutsiooni 1280x720p või rohkem. Ka väiksemale omaresole signaali ümber skaleerimine läheb "HD ready" all muide arvesse.
          Kui näitab rohkem, näiteks 1366×768, siis HDTV pilti skaleeritakse ümber ja kvaliteet langeb. Samamoodi langeb kvaliteet kui resolutsiooni skaleeritakse väiksemaks. Ehk 1280x720 resoga telekas näitab 1366×768 telekast palju paremat originaalis 1280x720 resoga oleva signaali pilti.

          Comment


            #6
            Endal on ka plaan see telekas muretseda.Kui vene keelt mõistad, siis on sellest lingist kindlasti abi http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:8704

            Comment


              #7
              Huvitav on see ,et kui Eestis müüdavate telerite andmeid hakata neti abil otsima, siis ei leia paraku mitte kui midagi. Olen otsinud andmeid paljude Panasonicute kohta aga ei ole leidnud midagi. Nagu polekski sääraseid mudeleid üldse olemas. Riistapuud tavaliselt mingis Tsehhi või Poola tehases vorbitud ja tootmisest juba maha võetud. Ametlikel tootja lehtedel info tavaliselt puudub. Nii on paljude toodetega. Huvitav kuskohast Eesti hulgimüüjad selliseid tooteid üldse saavad. Praegu tundub üldse ,et teleritega suht kehv seis, kuna korralikke CRT telereid müügil enam pole ja LCD-d on suht nutuste näitajatega või liiga kallid. Niikaua kui oleme sunnitud vaatama analoog signaaliga ei ole mõtet ka LCD telekat valida kuna pilt on ikka väga jube. HDTV standardit vaevalt ka niipea DVB-T platvormilt tulema hakkab. Õnneks on esimesed sammud suurematel Tallinna kaabelvõrkudel, Leviral ja Elionil tehtud. Väljaspool Tallinna (maal) ei saa korralikku pilti niipea nautida.
              Igal plussil on omad miinused

              Comment


                #8
                LCD tehnoloogia on alles lapsekingades. Kontrastsus 1000:1 on väga nigel tulemus, aga selline ta mitmetel LCD riistadel ka on, kui mitte viletsamgi. Rõhutakse jubedalt heleduse peale, aga mis sest kasu, kui kõige heledama ja kõige tumedama suhe on närune.
                Vaadake pilti hämaras toas...CRT ja plasma 'must' on enamasti ikka must, LCD 'must' aga hall.
                Tavaliselt LCD ekraanidel reguleeritakse heledust maski 'läbipaistvusega' (odavam lahendus?) mitte aga taustavalguse heledusega, mis oleks märksa õigem lahendus.

                Oli just võimalus ühel odavamapoolsel Philips LCD-l pilti paika panna. No kruti nagu tahad ega s...st saia ikka ei tee. Silt kah kuulutas julgustavalt, et on "HD ready"...no küllap siis peab hea pill olema.
                Ei tahtnud (nõudlikule) omanikule öelda ka, et ilmselt on seekord ostetud hinda, aga mitte telerit.

                edit: teema algataja toodud Philips 32PW9551/12 omab küll 100Hz Digital Scan tehnoloogiat, kas aga see toimetab ka HD-resolutsioonide juures, pole sugugi kindel. Võibolla vilgub häirivalt 50Hz sagedusega nagu 'tavaline' telekas?

                Comment


                  #9
                  äkki on otsitav see: Samsung

                  Comment


                    #10
                    Nende samsungite kohta olen netist ainult suht negatiivseid kommentaare kuulnud. Kineskoobi geomeetria pidi tõsiselt paigast ära olema,sest kasutusel on mingid uued väiksema sügavusega kineskoobid.
                    Mis digiTV-sse puutub siis eelmise nädalal oli postimehes uudis,et elion kavatseb vist juba sellest nädalast laialdasemalt suurlinnades adsl ühenduse kasutajatele tv teenust pakkuma hakata!
                    20+ aastat elfafoorumis

                    Comment


                      #11
                      Samsungi ei soovitaks mina küll kellelegi. Pole mina näinud ühtegi Samsungi toodet millega võiks rahule jääda. Jääb mulje nagu Samsung tegelekski ainult poolpraagi toodangu tegemisega.
                      Igal plussil on omad miinused

                      Comment


                        #12
                        Originally posted by saformo@Apr 15 2006, 09:46
                        Uue teleri ostmisel oleks praegu kasulik arvestada asjaoluga, et lähemate aastate jooksul toimub Eestis üleminek DigiTV-le.
                        muide, DigiTV != HDTV
                        elion pakub DigiTV-d juba ammu mingites piirkondades ning praegu ka juba IPTV-d üle ADSL-i
                        ridade arv ikka sama mis PAL jne, ainult müra on vähem

                        HDTV puhul peaks juba telejaam/saatja saatma välja kõrgema tihedusega pilti
                        Seega praegu ilmselt HDTV valmidusest eriti kasu pole, vbolla sel puhul, kui sul on kangemat sorti DVD mängija ning tahad kõrgema resolutsiooniga DVD pilti vaadata... Siis vast on veits parem küll.

                        Comment


                          #13
                          Originally posted by mati.k@Apr 17 2006, 20:50
                          muide, DigiTV != HDTV
                          elion pakub DigiTV-d juba ammu mingites piirkondades ning praegu ka juba IPTV-d üle ADSL-i
                          ridade arv ikka sama mis PAL jne, ainult müra on vähem

                          HDTV puhul peaks juba telejaam/saatja saatma välja kõrgema tihedusega pilti
                          Seega praegu ilmselt HDTV valmidusest eriti kasu pole, vbolla sel puhul, kui sul on kangemat sorti DVD mängija ning tahad kõrgema resolutsiooniga DVD pilti vaadata... Siis vast on veits parem küll.
                          HDTV = DigiTV
                          DigiTV =/ HDTV
                          (ei võrdu; mis selle märgi kood võiks olla?)

                          SDTV (Standard-definition television - Standarderaldusega televisioon) on televisiooni standard, millel on madalam eraldusvõime kui HDTV süsteemil. SDTV kasutatakse täna analoogtelevisiooni ning enamike digitaaltelevisiooni programmide puhul.

                          HDTV (High-definition television - Kõrgeraldusega televisioon) tähendab televisioonisignaali edastamist suurema pildipunktitihedusega kui SDTV. HDTV edastatakse tänapäeval ainult digitaalselt, peamiselt satelliidi vahendusel.

                          Digitaalne SDTV on sarnase kvaliteediga analoogpildile, pole varjusid ega "lund", muutub ruuduliseks pildi kiire liikumise kohtades.
                          Kõik Eestis ja Soomes edastatavad teleprogrammid on praegu SDTV formaadis.
                          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                          ATiP1pN4XeM

                          Comment


                            #14
                            Kahjuks mul teemat alustades ikka päris õiget ülevaadet enda jaoks kaasaja televisioonistandarditest ei olnud aga inimene pidi vist terve elu õppima!
                            Philipsi spec-i uurides on seal vastav info:
                            Resolutsioonile vastav sagedus:

                            1080i 50, 60 Hz
                            480p 60 Hz
                            720p 50, 60 Hz
                            576p 50 Hz

                            Saan ma asjast õieti aru,et kui kasutatakse vastavaid resolutsioone siis telekas lülitab ennast 100 Hz pealt hoopis 50 või 60Hz peale?
                            20+ aastat elfafoorumis

                            Comment


                              #15
                              Copy/paste:
                              "Uue aparatuuri hankimisel pöörake tähelepanu sellele, kas seade on HDTV tulekuks valmis (sõnad «HDTV valmidus» seadme tehnilises kirjelduses).
                              HDTV televiisori ekraan peab suutma näidata 1920 x 1080 (2 miljonit) punkti (pikslit), tavateleri lahutusvõime on palju väiksem. HDTV pildi heade omaduste nägemiseks peab telekal olema arvutimonitori lahutusvõime.
                              Pildi kvaliteedist sõltub ka optimaalne vaatamiskaugus: tavalise televiisori puhul 6 pildikõrgust ekraanil, HDTV puhul 2,4. Lähemalt tekib televiisorivaatajal nn. kohalolekuefekt, nagu siis, kui vaadata kinos esireast laiekraanfilmi."

                              Comment

                              Working...
                              X