Teade

Collapse
No announcement yet.

Videosignaali jagamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Videosignaali jagamine

    Probleem järgmine:

    Testida on vaja videoekraani, teha niiöelda burn-in testi. Konks on selles, et videoekraane on kuni kümme, mis on paigaldatud suurematele seadmetele (võimsuseks 3kW, üks ekraan seadme kohta) ja ekraanid on laiali toas suurusega 11x6 meetrit. Seadmed on paigutatud ruumi mõlemasse poolde (5 ühte seina ja 5 teise seina).
    Piltlikult võiks seletada seda nii, et on kaks 10-meetrise tüvega puud, millel on oksad 3 meetrise pikkusega ja iga oksa otsas on leht.

    Voolu saavad kõik seadmed ühest elektrikilbist, kuid millised on ühendused faaside vahel, seda ei tea.

    Kui nüüd üks signaal jagada kümneks ja nii pikkade kaablipikkustega nagu kirjeldatud eespool "puu" näitel, siis millised ohud seal varitsevad?

    Kas:
    -signaal hajub ära ja ekraani töökindlust ja kvaliteeti ei saa hinnata?
    -erinevate potentsiaalidega otste kinni-lahti ühendamine kõrvetab videoallika elektroonika maha? (selle vältimiseks osta mitu videoseadet või hajutada korraga tehtavate katsetuste aegu)
    -.... või mingid muud probleemid, mille peale ma ei tule.....

    ... või äkki ei olegi probleemi, vaadates Tevalos pakutavai SCART-jagajaid 1male>>5female
    KES SOOVIB, SEE PROOVIB

    t-linespeakers.org

    #2
    Niisama sa videosignaali 10ks jagada korrektselt ei saa.Selleks tuleb ilmselt kasutada aktiivset videosignaali jagurit,mis kompenseerib jagamisel tekkivad kaod.
    Vana helitehnika remont Pärnus

    Comment


      #3
      Millist signaali sa jagada tahad? Kust see tuleb? kas tavaline, mida mööda koaksiaali edatatakse või VGA?

      VGA puhul on sul vaja vähemalt järgurite plokki, nagu eelpoolkirjutaja soovitas, koksiga on asi lihtsam.

      ühendad kaabli näiteks BNC T-hargmikega monitorist monitori ja alles viimases jätad terminaatori ühendatuks. Vahepealsetel monitoridel tuleb terminaator lahti ühendada.

      Comment


        #4
        vga-ga saad ka sama teha aga siis tuleb vahepealsete monitoride seest EOL (end-of-line)takistid välja opereerida. Isegi mõned projektorid oskasid näiteks oma EOL takistid menüüst välja lülitada, siis sai neid ka nii kasutada. Müüakse isegi vga Y-kaableid selle jaoks.
        Oluline on, et kaabel läheks ühte pikka ketti ühendatuna ühest otsast teise. Vahepealsed väljavõtted peaksid olema väga lühikesed. Pika liini mõlemasse otsa paned siis terminaatorid, mille takistus peab olema võrdne liini kaabli lainetakistusega. Tavaliselt on seadmetel juba need takistid sees, need tuleb eemaldada siis. Tutvuda võid näiteks arvutivõrgu thin ethernet kaabeldusega, seal kasutati sama põhimõtet.

        Comment

        Working...
        X