Teade

Collapse
No announcement yet.

Plasma vs LCD

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Plasma vs LCD

    Tere, teadjad inimesed. Meie perel televiisori ostmine plaanis, mõttes ikka plasma või lcd.Kuna pole tehnika inimene, siis ei oska üht varjanti teisele eelistada.Äkki keegi viitsib rumalale seletada, mis on kummagi head ja vead.Meie jaoks oleks tähtsaimad näitajad pildi kvaliteet ja vastupidavus.

    Tänud ette!

    #2
    Minge poodi. Vaadake erinevaid. Mida jälgida ?

    1) Vaadake mingit Eesti kanalit - ETV, TV3
    2) Vaadake reaalset pilti - st. inimesi, loodust - mitte reklaam-lillasid-kalasid
    3) Jälgige inimnäo naturaalsust. Kõige parem on mingi uudistesaade, seal ei ole lõustad grimeeritud (v.a. diktor). Jälgige et toon oleks normaalne ning nägu "sujuv". Odavatel lapiktelekatel on näod nagu kirvega taotud, st. et värvieraldus on vilets. Seda on kerge märgata. Ja just sellepärast ongi kehvadel telekatel mingi demovideo a-la kosmos ja ookeanikalad - puudub otsene võrdlusmoment.
    4) Lülita kanaleid ümber ja jälgi, et ei jääks eelmise pildi "varju".
    5) Kui telekal on kõlarid küljes siis kuula et ei sisiseks ega kumiseks. Kõrged ja bassid põhja - see on põhinipp millega rämps kõlama pannakse.

    Eks siin rahvas oskab veel nõuandeid anda. Ise soovitan vaadata erinevaid mudeleid, kuna telekas on kallis ja kestab palju aastaid enne kui raisk ära laguneb ja saab uue osta.

    Comment


      #3
      Plasmal väidetakse parem pilt olema. Samas on nende eraldusvõime tihtipeale kehvem kui LCD-l. Praegu levivate teleprogrammide vaatamisel ilmselt olulist vahet pole, kuid kui saabub kõrgeraldusega TV siis ilmselt küll. Ise arvan, et hea oleks ka arvutit vahest teleka külge panna, no kasvõi fotode demonstreerimiseks ja siis oleks parem eraldusvõime igati edev asi.
      Plasmade kohta on ka räägitud pildi sissepõlemise ohust. Kuna enamus kanaleid on täna 4:3 formaadis, siis on mustad servad paratamatud ja võib jama tekitada. 4:3 pildi täisekraanile venitamine on minumeelest tobe - telekas võiks ikka loomutruud pilti näidata ja nii, et ta selle nimel osa pilti sootuks minema ei viskaks.

      LCD-l mainitakse musta värvi puudumist, olevat pigem hall.
      Ise valiks 32´´ LCD, väiksemad on enamjaolt kehvemate andmetega ja suurema jaoks peaks hakkama maja ringi ehitama. Aga hetkel üritan veel kannatada, las arenevad


      Akustika seisukohalt jälgiks, et saaks ühendada eraldi väliseid kõlareid, need teleka küljes olevad plönnid eriti võimekad ei ole.

      Comment

      Working...
      X