Teade

Collapse
No announcement yet.

Dreamboxi komponent väljund ja LCD

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Dreamboxi komponent väljund ja LCD

Olen püüdnud Dreambox 7020 läbi komponendi Philips LCD 32PF9966/10-ga paari panna aga ei õnnestu ...Asi on selles et Philipsil ei ole RCA-s komponent sisendit.Komponent on tal sünnitatud läbi DVI sisendi.Sealt läheb DVI adapter omakorda HDMI sisendisse ja siis LCD-sse.DVD player toimib läbi komponendi laitmatult RCA (komponent) - DVI-HDMI adapter.Järelikult komponent signaal jõuab telekasse.Aga kuidas saada ta kätte Dreamist läbi scardi, millised otsad?Oleks Dreamil komponent väljund RCA-s poleks probleemi aga tal on see lahendatud läbi scardi.
    Ootan abi !!!

Vs: Dreamboxi komponent väljund ja LCD

Dreambox 7020-l justkui ei ole component väljundit.
    On ainult 2 SCART pesa, kus ühest saad RGB ja S-Video ja teisest composite väljundi, vastavalt sellele kuidas Dreambox-i OSD (On Screen Display) peal lülitad.
    Järelikult RGB on parim, mis sealt boksist kätte saad ja selleks on vaja lihtsalt SCART -> SCART juhet, kus kõik pinnid ühendatud.

Component signaale SCART-i kaudu minu meelest ei lastagi (võibolla on mingeid erandeid, aga kuulnud küll pole), selleks on alati 3x RCA pesad.

Comment

Dreambox 7020-l on komponent väljund ülemises TV scardis ja sisse lülitada saab teda menüüst kus on kirjutatud Color Menu.Seal on neli jaotust.CVBS(FBAS), RGB, S-Video ja YPbPr (component signal e.g. for LCD Plasma and Projectors).Tean et komponendil ja RGB-l on samad otsad scart väljundis.Sai ka kaabel valmis tehtud aga mida ei olnud, see oli pilt...
      Teiste telekatega seda ühendamise probleemi ei ole.Kui neil on RCA-s komponent sisend olemas siis pilt on tõesti super.Vajalik oli kaabel mille ühes otsas oli scart ja teises otsas kolm RCA-d, punane roheline ja sinine.Selle kaabliga Dreambox 7020 töötab.Asi on selles et minu telekal on komponendi jaoks mõeldud DVI sisend (minu esimene sõnum ülalpool) ja vaja oleks mingit imekaablit mille ühes otsas on DVI ja teises otsas scart pistik.
      Loodan et jutt ei tulnud eriti segane, aga probleem on juba pea valutama ajanud.Seda enam et lahenduse peaks ju leidma ja foorum peaks ka õige olema.

Comment

Sellist juhet mina pole kohanud, aga...
        Pole päris teemasse, kuid jamasin suvel arvutist pildi saatmisega LCD telerisse DVI sisendisse. Siis oli lahendus uue DVI-I juhtme ostmine, sest kaasasolnu polnud standardile vastav...

Lahendus oleks veel: adapterist scart isa - 3xRCA ema ...

(Lülitiga ja ilma, SVHS ja ilma, kullatud ja kuldamata)

...edasi juhtmega 3xRCA isa - DVI-I isa ...

(mis on üsna krõbeda hinnaga!)

... ja peaks ka saama. Valides punni asemel lülitiga väljavõtte, saab suuremad võimalused.

Comment

DVI sisend ei võimalda kuidagi komponentsignaali sisse lasta.
          üldiselt on kaks varianti DVI sisendeid:
          DVI-D ainult digisignaali jaoks ja
          DVI-I lisaks saab kasutada RGB analoogsignaali(lisada tuleb veel rea ja kaadrisünkro signaal)

Comment

Esmalt postitatud kreeklane poolt
            DVI sisend ei võimalda kuidagi komponentsignaali sisse lasta.
            üldiselt on kaks varianti DVI sisendeid:
            DVI-D ainult digisignaali jaoks ja
            DVI-I lisaks saab kasutada RGB analoogsignaali(lisada tuleb veel rea ja kaadrisünkro signaal)
            Kas SCARTist DVIsse üle SCART>3xRCA adapteri siis RGB analoog üldse kohale jõuab?

Comment

Lp.Kreeklane

Teadupärast on RGB-l ja komponendil scart väljundis samad otsad.Tegin ka vastava juhtme valmis aga pilti kahjuks ei olnud.Kui ma nüüd lisan sellele veel rea ja kaadrisünkro signaali, kas asi võib toimida?
              Oleks väga tänulik kui saaks vastava skeemi.Scart väljundis komponent + rea ja kaadrisünkro signaal ja teine pool DVI-I, see mis läheb LCD-sse.

Võib olla asi toimib

Comment

scardis on nad küll samadel otstel,aga enne scarti seisab üks kaval mikroskeem,mis komponentvideo korral lülitab RGB otsad scardist lahti.
                RGB signaal sisaldab täieliku infot pildi kohta,komponent video signaalid aga ainult infot värvi kohta.seega pole mingit kasu tema andmisest RGB sisendisse.

Comment

scardis on nad küll samadel otstel,aga enne scarti seisab üks kaval mikroskeem,mis komponentvideo korral lülitab RGB otsad scardist lahti. RGB signaal sisaldab täieliku infot pildi kohta,komponent video signaalid aga ainult infot värvi kohta.seega pole mingit kasu tema andmisest RGB sisendisse.
                  See toimib ainult juhul kui telekas tõesti ülerealaotusega 576i (mitte 576p) KOMPONENT videosignaali oskab. Paljud LCD telekad oskavad vaid progressiivset 480p videosignaali ja nendega see ei toimi.

Comment

komponent video eeldab,et teleri värvidekoodril oleks vastav sisend olemas.kui see puudub, siis on talle võimatu vastavat signaali sisse sööta.
                    laotus ei puutu siin üldse asjasse.kas ülerea- või progressiivlaotus,see sõltub juba teleri laotusplokist ja selle juhtimisest.

Comment

laotus ei puutu siin üldse asjasse.kas ülerea- või progressiivlaotus,see sõltub juba teleri laotusplokist ja selle juhtimisest.
                      Laotus puutub asjasse seetõttu, et paljud LCD'd ei oska komponendist muud kui 480p. Dreamboxi väljund on aga ülerealaotusega ja suurema ridade arvuga.

Comment

Kui ma DVD sisse lülitan tuleb korraks ette 576p.Kas see peaks tähendama seda et ma pean Dreambox 7020 ja Philips LCD 32PF9966/10 kooslust läbi komponendi võimatuks.Ometi on olemas spetsiaalne adapter Dreamboxi jaoks http://www.dvb101.net/comersus/store...p?idProduct=57
                        Mis kombel see adapter seda võimaldab??? Nagu ma ennem mainisin on komponent väljund mu Dreamil realiseeritud läbi scardi.Ülaltoodud adapter tuleb lihtsalt ühendada dreami scarti, komponent juhe RCA külge ja läbi DVI telekasse.
                        Võttes kokku kõik eelnevad kommentaarid ja enda peavalu ma ei oska küll arvata mis raketiteadust see adapter võib sisaldada ...

Comment

seda adapterit müüakse ainult usa-s ja kanadas.päris kindel ei ole,aga arvatavasti on see seotud värvisüsteemiga.

Comment

Lisan veel ühe lingi http://www.dvb101.net/comersus/store..._receivers.asp
                            See on Dreamboxi reklaam koos kõikide lisadega tema jaoks.Lehekülje alumine pakkumine.
                            Seal on selgelt kirjas, Converts the Dreambox output to Component Video.

Comment

see ei päästaks sind.dreambox annab välja signaali YPbPr.teleri sisend on aga RGB+HV
                              need on kaks täiesti eri asja,kuigi mõlemad on üldistatult komponentsignaalid.sinna pesasse võid arvuti taha torgata ja kasutada telerit monitorina.

Comment

Working...
                              X