Tere, ma ei kas see on õige koht kuhu kirjutada või mitte ...igatahes, nagu pealkirjastki lugeda võib süttis mul täna televiisor põlema. Teler oli mänginud paar tundi ning äkki hakkas vali praksumine ja telerist lõid leegid välja. Tõmbasin siis kiiresti juhtme seinast. Leegid kustusid õnneks ise ise ära. Samal ajal töötas mul ka arvuti ning sellega ei juhtunud midagi. Seega vist voolukõikumises asi ei olnud. Elan Mustmäel viiekordses majas. Teler on umbes 8 aastat vana. Mind huvitab mis põhjustel televiisorid üldse süttivad ? Kas telerisse sattunud tolmust ?
Teade
Collapse
No announcement yet.
teler süttis põlema
Collapse
X
-
Vs: teler süttis põlema
Esmalt postitatud wagner pooltTeler oli mänginud paar tundi ning äkki hakkas vali praksumine ja telerist lõid leegid välja......Teler on umbes 8 aastat vana. Mind huvitab mis põhjustel televiisorid üldse süttivad? Kas telerisse sattunud tolmust?
Tõsisemalt - sisemust nägemata täpselt ei tea, aga sagedasti rikneb kõrgepingetrafo või kõrgepingekordisti. Tagajärjeks võib olla kõrgepinge ülelöögid ja põlev tolm, mis aastatega televiisorisse kogunenud. Tõepoolest, ilma tolmuta on teleril raske süttida, kõrbeb ja haiseb aga leeke ei teki...
Telerite remontijad on täheldanud tööd alustades et tolmu kogumine (selleks on seal kõrgepinge mis seda soodustab ja poolkinnine kest) ongi tihti televiisori põhifunktsioon, pildi ja heli tekitamine alles teisejärguline...Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment