Teade

Collapse
No announcement yet.

DVD kloonimise kyssa.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    DVD kloonimise kyssa.

    tre! Niuke probleem siis: Kolleeg laenas oma (originaal) DVD-d mulle vaatamiseks ja lubas ka koopiat teha, sest film on pikk ja ühe õhtuga ei jõua. ("Meister ja margareta"---3 dvd-d). Ostsin mina siis DVD toorikuid (TDK, DVD+R; 4,7 GB;single sided, 1-16x speed), tõmbasin intrnetist 30 päeva prooviversiooni programmist CloneDVD. Proge teeb klooni, kirjutab peale, ning arvutis (sellessamas, milles ka kirjutasin) saan seda filmi vaadata, aga kui panen diski DVD pleierisse, siis see väidab, "pleas insert disk", ning käima ei lähe. Kusjuures sama filmi originaal-dvd-sid mängib korralikult. Mängija on muidugi ka suht kehvakene (Cyberhome CH-DVD 402).
    Arvutis (IBM ThinkPad R52) on selline kirjutamisseade, mille nimeks on:HL-DT-ST DVDRAM
    Järsku on lihtsalt nii vilets dvd pleier,,,????
    Tänud ette kui keegi viicib vastata!

    #2
    Vs: DVD kloonimise kyssa.

    Kasuta DVD-R toorikuid. Vanemad mängijad +R ei tunnista.

    edit: piraatlusemaiguline see asi on. "Kolleeg" on DVD näol ostnud siiski vaatamisõiguse, mitte loa lasta teistel kopeerida.
    viimati muutis kasutaja sebastian; 01 m 2006, 11:52.

    Comment


      #3
      Vs: DVD kloonimise kyssa.

      kas sessiooni ikka lõpetasid ära

      Comment


        #4
        Vs: DVD kloonimise kyssa.

        tänan: oligi nii, et tunnistas DVD-R toorikuid. Sessiooni lõpetas ära jah, selles pole küsimus.
        Piraatlus...minu meelest on see seadus välja mõeldud vaid mingite suurtootjate huvide kaitsmiseks ja nende survegruppide mõjul. Sellel teemal on diskuteeritud palju. (Ma ei osta endale mitte flmi ,muusikalugu...vms, vaid selle vaatamise õiguse...) See on minu meelest absurdne. Ei osta autot, vaid sellega sõitmise õiguse...siis võiks ka olla, et ei osta telkut,,,vaid õiguse seda vaadata..jne. jne..jne...Kindlasti on ka vastupidiseid arvamusi. Ja see koht ei ole ilmselt päris õige mingi diskusiooni tekitamiseks antud teemal. Lisaksin vaid lõppu selle, et põhimõttelsielt olen ma piraatluse vastane, kuid antud case-is ma ei tunne end "piraadina."
        Üks küssa veel----et uuemad dvd pleierid toetavad nii DVD-R kui DVD+R-isid?
        viimati muutis kasutaja vill147; 02 m 2006, 08:35.

        Comment


          #5
          Vs: DVD kloonimise kyssa.

          Võib ju olla sinu meelest absurdne aga ikkagi on piraatlus.

          Vabastab piraatlusest antud juhul variant, kui kolleegi ametlikult ja juriidiliselt oma pere liikmeks vormistad, muidu tuleb kasvõi selle teema peale autorikaitse koos politseiga sulle külla.

          Comment


            #6
            Vs: DVD kloonimise kyssa.

            Mul 2 uuemat mängijat olnud ning mõlemad tunnistasid DVD+R toorikuid.

            OT:Juriidiliselt on tegemist 100% piraatlusega. Kuid teoretiseeritud on sellel teemal küll ja küll. Ja ilmselt tehakse seda ka edaspidi, kuni eesti elatustase jõuab arenenud euroopale järgi.
            -

            Comment


              #7
              Vs: DVD kloonimise kyssa.

              Esmalt postitatud vill147 poolt
              Üks küssa veel----et uuemad dvd pleierid toetavad nii DVD-R kui DVD+R-isid?
              Nii ta on.
              Kõik pleierid loevad plaadi päisest teatud bitte. DVD-ROM (ehk siis originaalplaat) ja DVD-R on sel juhul "võrdsed", DVD+R aga vanematele pleieritele tundmatu.
              Tegelikult pole mingit vahet. Mõned DVD kirjutajad oskavad ka +R tooriku päisesse kirjutada "DVD-ROM" bitid (see on nn. bitsetting)...vanem pleier muidugi arvab, et tegu originaalplaadiga ja hakkabki seda rõõmsalt lugema .

              edit:

              Kindlasti on ka vastupidiseid arvamusi. Ja see koht ei ole ilmselt päris õige mingi diskusiooni tekitamiseks antud teemal. Lisaksin vaid lõppu selle, et põhimõttelsielt olen ma piraatluse vastane, kuid antud case-is ma ei tunne end "piraadina."

              Parem juba laenuta kolleegilt need plaadid ja vaata läbi. Seda on hulga raskem piraatluseks nimetada. Pealegi on film enamasti (küll mitte alati) see mida ainult korra vaatad ja siis ta ununeb. Minu meelest pole mingit mõtet sellist riiulile tolmama jätta. Originaalümbrisega plaat...see juba teine lugu. Kasvõi kollektsioneerimise pärast.
              viimati muutis kasutaja sebastian; 02 m 2006, 15:48.

              Comment


                #8
                Vs: DVD kloonimise kyssa.

                Dvd puhul on autorikaitse natuke keerulisem. Üldiselt tohib eestis teha legaalsest koopiast ise oma isiklikuks kasutamiseks uut koopiat... Kuid dvd'l on see krüpteeritud koopiakaitsega ja illegaalne on selle koopiakaitse murdmine... ehk ikkagi ametlikult oled piraat.

                Comment

                Working...
                X