Teade

Collapse
No announcement yet.

MiniDV vs. HD videokaamera

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

MiniDV vs. HD videokaamera

Mure on järgmine - plaanis osta videokaamera,kuid ei oska otsustada,kas osta MiniDV kassetile või kõvakettale salvestav kaamera?...Kui siin foorumilugejatest on kellelgi ühe või teise aparaadiga kogemusi,oleksid kommentaarid teretulnud.

Vs: MiniDV vs. HD videokaamera

HD kaameraid on vähe, kodukasutajale JVC mõned mudelid, Sanyo tegi midagi ja Sony DCR-SR100. Viimane on ka midagi väärt, ülejäänud aga suht jama.
    Pole kogemusi ja ei kavatse ka muretseda HD kaamerat lähiajal, sest igasugused ülevaated ja hinnangud ütlemad sama: HD kaameral pole praegu mõtet. Kui tehakse korralik flash memory baasil riist, siis võib end juba "liigutama hakata".
    Iseasi on professionaalsed kaamerad, mis salvestavad eraldi kõvakettale peaaegu pakkimata videot.

Miks halb...
    1. HD salvestist on raske monteerida, kuna juba eelnevalt on video tugevamini pakitud (võrreldes miniDV-ga) siis kvaliteet halveneb tunduvalt, kui videoga midagi ette võtta. Kasvõi tekste lisada vms.
    2. HD kaameraid ei tee eriti "tegijad" firmad (Sony välja arvatud), mistõttu optika, CCD sensor jne. on suht viletsad ehk siis video kvaliteet jama.
    3. HD salvestis kaameras võib täielikult kaduda, näiteks kui kaamera tugevamini põrutada saab. Ehk siis kõvaketas saab kannatada ja kogu kaamera võib muutuda kasutamiskõlbmatuks lisaks sellele, et tundide kaupa materjali on haihtunud. MiniDV eeliseks see, et kassett on ikkagi alles.
    4. Võetu tuleb lõpuks ikkagi arvutisse kopeerida. Pole sellist võimalust, et "kui kassett täis saab, ostan uue". Kusagil reisil filmides võib probleem tekkida.

Miks hea...
    1. Salvestist pole vaja kerida, et õiget kohta leida. Kõik käib suht kiiresti, iga võtte algus on nö. pilt mis kohe leitakse.
    2. Kopeerimine arvuti kõvakettale toimub hoopis kiiremini kui MiniDV reaalajas capture.

Lõpuks...HD kaamerad pole veel piisavalt arenenud ja ma miskipärast ei usu, et nad üldse populaarseks muutuvad.

Comment

Rohkem ei ütle keegi midagi?

Comment

Ise olen Sony DCR-SR100 proovinud ja 4:3 formaadis oli ikka hea küll - erit just kehvemates valgusoludes. Aga eks hea objektiiv, korralik müratasandus ja 3Mpix CCD sensor teevad sellisel juhul oma töö. Aga eks kõik sõltub sellest milleks plaanid kaamerat kasutada. See paneb paika ka hinna ja lindi/HDD probleemi

Ise kasutan vähe kobedamat Sony MiniDV kaamerat ja lähiajal seda vahetada veel ei plaani.
        ... siiski kogemustega spetsialist@71
        * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

Lugesin nyyd ka ise välismaiseid foorumeid natuke ja sain teada natuke rohkem teema kohta.Mingi USA foorumi vennad kiidavad ikka MiniDV-d,sest kassetid on odavad ja neid saab kaameras vahetada.Neil maksavad MiniDV kassetid 3 usd'i,meil umbes 70,- eeki.Ei ole päris nii,et ostan lambist kotitäie kassette tagavarax.
          Kaamera tahan osta niisama koduvideode tegemiseks,mingit televisiooni-kvaliteeti taga ei aja,kuid pilt võiks ikka korralik olla.Veel üks eeldus - tahan oma salvestisi ikka DVD mängijaga vaadata,aasta on ikkagi 2006 juba,mitte 1986.
          Väga ebamugav(aeganõudev ja tülikas) on MiniDV-le salvestatud värki PC-sse saada ja pärast tuleb teda seal veel töödelda,et normaalsesse suurusesse see asi saada.
          Aga nagu öeldud,mina rohkem suurt ei jaga sellest teemast,niiet ootan veel kommentaare,kes on üht või teist varianti reaalselt kasutanud.

Comment

MiniDV kassette ostad ilmselt valest kohast. Kui pole päris profikvaliteeti vaja, siis: http://www.cdlahendused.ee/index.php?alam=66&tooted=12
            Poodides on loomulikult 2x kallimad.
            Kas HD kaamerad salvestavad just niisuguses videoformaadis, mis otse DVD-le sobib? Ma miskipärast ei usu, aga peab uurima.
            Tõsi ta on, et miniDV on natuke "ebamugav" oma 13GB/tund videoga, aga samas DVD plaatidel MPEG2 video on halvasti monteeritav. Kui oled oma tunni kassetile salvestanud, siis ilmselt ei viitsi seda kõike pärast plaadil vaadata vaid ikka tahaks paremad palad välja noppida ja eksitused (mõttetud kaadrid, kaamera jääb kogemata tööle kuigi ise arvasid, et on välja lülitud jne.) ära lõigata. See kõik on DVD-video puhul suht raske. DVD on siiski lõplikuks formaadiks ette nähtud.
            Kõige lihtsam variant on need suured failid (miniDV pealt) arvutis konverteerida MPEG2 failideks, mis vastaksid DVD spetsifikatsioonile. Sellega hoiad kokku ~4x ruumi ja salvestadki need failid (näiteks koduvideo.mpg) otse DVD toorikule nagu tavalisedki failid. Ehk siis teed UDF Data Disc-i. Uuemad DVD mängijad oskavad ka .mpg faile näidata, ei pea olema tingimata DVD formaat oma .vob, .ifo ja .bup failidega. Kui vaja võid oma DVD koos menüüde, chapteritega teha hiljem, kui oled korralikud filmijupid kokku korjanud...need .mpg failid on selleks täiesti sobivad.

Comment

Mina olen võhik ja pommitan endiselt küsimustega.Miks on Mpeg2 video halvemini monteeritav,kui MiniDV video?Kui palju võtab aega MiniDV pealt suurte failide normaalsesse suurusesse konverteerimine?

Comment

Esmalt postitatud loom666 poolt
                Mina olen võhik ja pommitan endiselt küsimustega.Miks on Mpeg2 video halvemini monteeritav,kui MiniDV video?Kui palju võtab aega MiniDV pealt suurte failide normaalsesse suurusesse konverteerimine?
                Halvemini monteeritav, sest on tugevasti pakitud ja MPEG2 videofailis ei ole kaadrid (sekundis on neid 25) täiesti eraldiseisvad "pildid" nii nagu DV videofailides. Pikk jutt oleks seda lahti seletada, aga eksisteerib ainult mõni programm, mis suudab MPEG2 monteerimisega kuidagimoodi hakkama saada ja loomulikult on need ka tasulised. Sama kamm on ka teiste MPEGx baasil videodega näiteks DivX, XviD jne. Kõik need on põhimõtteliselt lõppformaadid ja raskesti monteeritavad.
                DV failidega saavad enamus vastavaid (ka tasuta) programme hakkama.

Konverteerimine võtab aega minimaalselt kuni 0,7x filmi originaalpikkusest. Parema pildikvaliteedi saab kui konveteerida aeglasemalt, 1...1,5x. Kõik sõltub sellest, palju ühte kindlasse mälumahtu (olgu selleks kasvõi DVD plaat oma 4,3GB-ga) soovitakse videot suruda. Parima tulemuse saaks 2..3x konverteerimisel (2-pass, 3-pass converting), aga tihti on see lihtsalt ajaraiskamine.
                Võibolla natuke naljakas võrdlus, aga...nagu kohvri pakkimine. Kiiresti tehes ei mahuta sinna kuigi palju riideid ja needki tuleb sinna kortsu loopida (halvem videokvaliteet)...aeglaselt aga saab kõik korralikult kokku volditud ja nii mahub hulga rohkem. Ja hiljem lahti pakkides on riided sirged .
                viimati muutis kasutaja sebastian; 11 October 2006, 22:16.

Comment

DV Pakkimise/konverteerimise kiirus oleneb ikka palju ka programmidest/algoritmidest millega seda teha. Kui ma kunagi ühte väga kvaliteetset koopiat üritasin pakkida tuli 2 pass xvid puhul kogu ajaks mingi 24h 1,6 P4 peal VirtualDubiga, kassett tavalisele CD-le. Põhi mahv läks mäletamist mööda korraliku deinterlace peale.

Comment

Esmalt postitatud moi poolt
                    DV Pakkimise/konverteerimise kiirus oleneb ikka palju ka programmidest/algoritmidest millega seda teha. Kui ma kunagi ühte väga kvaliteetset koopiat üritasin pakkida tuli 2 pass xvid puhul kogu ajaks mingi 24h 1,6 P4 peal VirtualDubiga, kassett tavalisele CD-le. Põhi mahv läks mäletamist mööda korraliku deinterlace peale.
                    Noh, jutt oli MPEG2-st. Mudugi võib ka selle kodeerimiseks kasutada eriti aeglast varianti, ja programme on ka mitmeid.
                    Deinterlace'st karmim on korralik resize, aga jah...24h on tõesti raske juhus. Niisuguseid aegu saan siis, kui TMPGEnc-ga on vaja kvaliteetset video müratasandit kasutada. Vahest ei saa ilma.
                    Läheb vist juba HD teemast välja...

Comment

Vist ei lähe väga teemast välja.
                      Näitab valiku võimalusi.
                      Kas pakid DV ise selleks milleks vaja, sellise kvaliteedi ja ajaga nagu sul vaja või rahuldud HD kaameras kellegi teise nägemuse (enamsti marketingi "spetside") järgi kiirelt valmis pakitud variandiga, milles midagi ise määrata ei saa aga mis tuleb lihtsalt kätte.

Comment

Olen ma millegist valesti aru saanud või aga ntx see sony Camcorder MiniDV HDR-HC3 kirjutab ju ka mini-dv kassetile mitte hdd'le.

Comment

Esmalt postitatud umbellatus poolt
                          Olen ma millegist valesti aru saanud või aga ntx see sony Camcorder MiniDV HDR-HC3 kirjutab ju ka mini-dv kassetile mitte hdd'le.
                          Nii ta on. SD (Standard Definition) salvestus läheb kassetile nagu tavaliselgi miniDV kaameral, aga HD (High Definition) pakitakse enne reaalajas MPEG2 formaati, muidu see ei mahuks kassetile. Ka see formaat ei sobi otse DVD-le salvestamiseks (resolutsioon on suurem, kui tohib) ja nähtavasti ka mitte HD-DVD või Blu-Ray plaatidele. Ikka tuleb hiljem konverteerida.
                          Kõvaketast seal muidugi pole küll aga Memory Stick pildistamiseks.

Comment

Lisaks on Sony HDV kaamerate resolutsioon DV kassetil 1440 x 1080i (mitte täis 1920х1080p), mis pärast venitatakse 1920х1080i resolutsiooni.

Comment

Nii.Otsus on langetatud - kaameraks on Panasonic NV-GS180.HDD kaamerad vähe kobedamad on siiski üsna kallid veel.
                              Aga nüüd on uus küsimus - milline on parim programm MiniDV salvestuste pakkimiseks ja kust saab(äkki keegi annab lingi...)?

Comment

Working...
                              X