Teade

Collapse
No announcement yet.

sat lõppes ära

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

sat lõppes ära

mure järgmine. Üks päev sat enam ei näidanud. (analoogkomplekt). Tüüner nagu töötaks, sest teleka ekraanil kõik menüüd jooksevad, aga pilt ühtlaselt hall ja virvendab, mudisin seadeid ja otsisin, aga ei midagi. Ei tea kas juhtmed ei tööta, või on pea õhtal. Kas pead üldse lõppevad ära? Või on variant , et tüüner ikka ei tööta. Tüüner mingi 5 a vana ja uuena ostetud muidu. Kas on pead võimalik kuidagi kontrollida kah?
    aitäh!

äkki keerati taevast signaalikraan kinni ? Analoogsattidel kipub see häda olema, minnakse ruudulisele digipildile üle....
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Kõik analoogkanalid ei ole kindlasti oma tööd lõpetanud.
      Võimalikud vead:
      Antenn paigast ära.
      LNB (sat pea) tuksis.
      Ühenduskaabel vigane (eriti kontrolli ühendust LNB juurest)
      Sat tuuner ise vigane.
      Kui on tegu otsefookusantenniga,siis on suur tõenäosus,et mingi putukas (ämblik)on teinud omale pesa LNB kiirgurisse.
      Nagu näed,variante on palju.Jõudu otsimisel.
      Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Kui tester olemas, saab mõõta tuuneri juurest, kas pea ikka tarbib voolu. Nimelt LNB kaablis on pinge 10 kuni 16 volti, ja kui pea on korras, peaks voolutarve olema 100 mA juures. Kuidas sa keskmise juhtme pealt voolu mõõdad, seda raske seletada, kuid võimalik. Kui kaabel katkestuses või mõni pistik ei anna kontakti, siis voolu ei ole.

Comment

Jah, mul on ka sat tüüneriga täpselt sama probleem. Menüü tuleb küll ette, aga taust on ühtlaselt hall ja ühtegi kanalit ette ei tule ka otsides. Kanali mhz-id on paigas ja pann ise peaks ka paigas olema ja suunatud Astra 19.2 East peale. Mul on offset 110 cm läbimõõduga antenn. Tüüner kah analoog! Ei ole viitsinud parandusse viia, aga kui nägin, et kellelgi sama jama, siis tahaks korda saada ikka!
          Muusikahull!

Comment

Extrance,kas sul pann peaks paigas olema või ta ON paigas?
            Need on kaks ise asja.Sati pann nõuab väga täpset häälestust,sentimeeter kõrvale ja pilti ei ole.Offsett LNB ga seda ämbliku muret ei ole,kuna offset LNB ees on plastikkate,mistõttu putukad sinna sisse ronida ei saa.
            Kaudselt saab kaabli ja LNB korrasolekut hinnata ka analoogtuuneriga.Selleks tuleb tuuneril ja telekal välja lülitada taustafoon (mingit värvi ekraan,kui signaal puudub).Seejärel proovida ühendada kokku ja lahti LNB kaabel.Kui kaabel on tagant ära,siis peab ekraanil olema hallivõitu müra.Kaabli külge ühendamisel peab müra minema suuremaks (mustad-valged täpid).
            Kordan,see meetod annab umbkaudse tulemuse.LNB võib ka tuksis olles müriseda.Väga tihti seenetab ära kaabel LNB pistiku juurest.Niiskus poeb sealt sisse ja antennikaabli keskmine soon oksüdeerub ära.Ainult kaabli otsa puhastamine ei pruugi aidata,kuna niiskus ronib mööda kaabli sisu edasi.
            Kui kaabli keskmine soon on must,soovitan kaabli välja vahetada.

Comment

a kuidas ma kaablil voolu mõõdan, tester on küll. Kui juhe taha, panen siis keskmise traadi vastu otsa ja peab näitama jah? Vaatan, kui jõuan käin õhtul katusel ka ära, vaatan, mis toimub. Muidu ikka see "valge" juhe. antenn on parabool jah, nii et niiskus võib olla küll

Comment

Mul nagu oli nii, et sai pann Astra peale käsitsi Hot Birdilt keeratud, natuke aega näitas ja siis kadusid kõik kanalid ära. Kanalite Mhz-id on paigas, tuuneri menüü töötab, aga ühtegi kanalit ei tule. Kui tuul sat-panni ära ei liigutanud, siis peaks see paigas olema :. Niiet ma arvan, et viga on LNB-s või tuuneris, võibolla ka juhtmetes. : - ootan vastuseid!
                Muusikahull!

Comment

Tuul just liigutabki panni paigast ära!

Comment

Võimalik :! Aga ma ei tea kuda seda tagasi paika saada - lihtsalt proovimise teel?
                    Muusikahull!

Comment

Sat antenni häälestamiseks on olemas vastavad mõõteriistad.
                      Kui seda tööd aga iga päev ei tee,siis ei tasu sellise riista soetamine ennast ära.Võid proovida niimoodi:
                      Kõigepealt veendu,et kaabel ja LNB oleksid korras (loe minu eelmine komm).Igaks juhuks võiksid mõne sõbra töötava SAT süsteemi juures ka oma tuuneri üle kontrollida.Kui tuuner on OK,siis jäta tuunerile sisse lülitatuks mõni tugevam analoogkanal,(parem kui horisontaalpolarisatsioonist).
                      Seejärel proovi selliselt häälestatud tuuneriga oma antenni pöörata.Hea,kui saad samal ajal telekast pilti vaadata.Kui ei saa,siis keegi peab röökima sulle,mida ekraanil näeb.

Comment

Homme hommikul hakkan proovima, täna kahjuks pole aega. Ma üritan kõigepealt siis vaadata kas LNB ja juhtmed on korras. Aga mida ma LNB juures peaksin vaatama - kas väliselt on näha kas töötab või mitte?  :P Või seisnebgi asi juhtmette kontrollimises. :
                        Muusikahull!

Comment

Kaabli seisukorda on võimalik väliselt hinnata.LNB korrasolekut palja vaatamisega kindlaks ei tee.

Comment

Ma vaatan kõigepealt juhtmed üle, siis üritan teada saada kas tüüner töötab ja kui kõik korras, siis üritan panni liigutada, kui siis ka ei saa, siis on LNB metsas.
                            Muusikahull!

Comment

nii vaatasin kaabli väliselt üle, oli päris kabe. Kontrollisin ühendusttuuneri juurest ka. Panin anduri+ keskmise traadi külge ja - tuuneri pesa küljes ümbrise külge. Mingit pinget ta igatahes näitas, aga juhet tagant võttes mingit muutust sahinates ei näind. Pean vist tuuneri kaasa võtma ja mõne sõbra juurde minema. Kauss on ka kindlalt kinni.

Comment

Working...
                              X