Teade

Collapse
No announcement yet.

kuidas töötab PTC element

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kuidas töötab PTC element

monitoridel demagneetimise element.
    PTC - see must 3 jalaga karbike( mõnel monitoril ka kahe jalaga.)

Vot tahaks siis seda teada.

kirjutage nii palju kui teate ja viitsite
    Andke andeks mulle minu lollid küsimused
    nagu mina annan andeks teile teie rasked vastused

Vooluvõrgu spannung läheb läbi positivvse temp. koefitsiendiga takisti (s.t. tema takistus suureneb kui kuumaks läheb). Demagneetimispool saab siis alguses täie auru peale. PTC sees olev teine tükk saab ka pinge 220 voltsi ja hakkab selle arvelt kuumenema KUUMUTADES toda teist takistit => vool läbi viimase väheneb ja demagneetimine katkeb mõne sekundi pärast.
    Konstruktiivselt moodustavad mõlemad takid (pooljhid tegelikult) ühe detaili.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Seda tahaks küll teada kuidas kahe jalaga hakkama saab?

Comment

Vooluvõrgu spannung läheb läbi positivvse temp. koefitsiendiga takisti (s.t. tema takistus suureneb kui kuumaks läheb). Demagneetimispool saab siis alguses täie auru peale. PTC sees olev teine tükk saab ka pinge 220 voltsi ja hakkab selle arvelt kuumenema KUUMUTADES toda teist takistit => vool läbi viimase väheneb ja demagneetimine katkeb mõne sekundi pärast.
        Konstruktiivselt moodustavad mõlemad takid (pooljhid tegelikult) ühe detaili.
        seega siis sellel monitoril mis teeb poolikut degaussi tuleks seda ptc elementi kuumutada siis peaks degaussi lõpuni tegema ?.

Tglt ma kardane et see poolik degauss pole üldse selle ptc elemendiga seotud.

proovisin teist PTC elementi sinna pista sama jama.

Comment

2-jalaga element sisaldab vaid pos. temp. teguriga takistit. Voolu lülitab välja relee,mida omakorda juhib prose. Viimane võib ka "poolikut" tekitada.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

see monitor teeb veel sellist trikki ka et viskab vahest pildi korraks eest.
            (selline tunne on et nagu tõmbuks hetkeks kokku vertikaaljooneks kuid see on ainult tunne).
            ma ise mõtlen et see tuleb äkki temperatuurist. molu läeb soojaks hakkab jukerdama.
            mõtlesin ka et paneks soojapuhuri molu kõrvale täiega puhuma vaataks et mis teeb läeb lolliks või mitte.
            kuid siis suren vist ise ära praeguse palavusega

Comment

hmmm asi vist ikka proses vms
              nüüd palavaga täitsa looliks läinud pilt tõmbub koguaeg horisontaalseks kokku korraks ja siis edasi töötab.
              ja nii pidevalt panin siis ventilaatori sinna puhuma siis rahunes maha

aga kui panna 640*480@60Hz siis jälle pullima hakkab samamoodi kuigi jah ventika toetusel rahulikumaks muutub natuke
              ei tõmba pilti nii tihti kokku.
              ja sinna sekka ka vahest poolikuid degausse

Comment

kleebi prosele mingi liistakas radikaks selga, ehk aitab

Comment

hmm kas vanast laialilammutatud trafost saadud plekitükid kõlbavad ? EPO liimiga külge liimida ?

Comment

ei,need ei juhi eriti hästi soojust. Pane sileda pinnaga Al liistakas või, veel parem, vasetükk. Vasel on parem soojusjuhtivus.
                    Liim rikub ka soojusvahetust, seepärast oleks parem tükk kuidagi teisiti prose selga saada, nt. maa jalgade külge jootes. Törtc termopastat vahele tuleb vaid kasux.
                    kui saad kuskilt mingi valmis õhukese (sest prose on koobi all ja ruum piiratud )radika, on veelgi puhtam ja kuivem tunne

Comment

Working...
                    X