Teade

Collapse
No announcement yet.

Kuidas ühendada TV muusikakeskusega.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kuidas ühendada TV muusikakeskusega.

    Mul oleks vaja ühendada TV ,dvd mängija , muusikakeskus ja tüüner oma vahel.Ehk kui ma telekat vaatan ( antenniga) siis tuleb teleka heli läbi muusikakeskuse ja kui ma tahan digitüünerit vaadata ( taldrikuga) et tuleks ka heli.Ja kui ma tahan DVD et siis ka tuleks heli.Teleka tagant ei saa ma üldse heli muusikakeskusesse.Präegu kui tüüner on taga siis on see muusikakeskusega ühenduses.Aga kui ma tahan DVD vaadata siis pean igakord hakkama juhtmeid vahetama.Tüüneril on olemas scart vhs jaoks ( see peaks siis dvd jaoks ka sobima) .Ja mul on olemas juhe kus ühes otsas on scart ja teises otsas 6x rca.Teleka taga on ainult scart.

    #2
    Vs: Kuidas ühendada TV muusikakeskusega.

    Teadmata, milline DVD, telekas ja muusikakeskus sul on, üritame siis sellest pisukesest infost kokku kraapida, mis siis välja tuleks:
    TV-st tuleb välja - scart ja komposiit signaal (puna-valge-kollane)
    Tüünerist - scart, siiski oletades, et ka 2-kanaliline audio (punane ja valge RCA) ja komposiit-video (kollane).
    DVD - ka scardiga, kas on olemas ka coax või optiline väljund (heli jaoks), üsna kindel on, et DVD-st peaks kätte saama ka tavalise 2-kanalilise audiosignaali (punane ja valge RCA)?

    Paar olulist asja:
    1) pildi kvaliteet - kõige kvaliteetsemalt edastab seda üldlevinult RGB-ühendus üle scarti (analoogsignaalile on parim komponentühendus, digile HDMI, aga neid antud tehnika puhul ei mainitud)
    2) muusikakeskus - selle sõna otseses tähenduses peaks see keskus enesest "läbi laskma" kõik signaalid, töötades nö signaalijagajana.


    Kõige olulisem on, et muusikakeskusel oleks võimalikult palju erinevaid sisendeid, muidu jäädki juhtmeid vahetama. Aga seda Sa paraku ei ole öelnud, milline keskus sul on, niiet järgnev on teatud mõttes spekulatsioon ja arvamine, arvestatdes kõige minimaalsemaid ühendusi.

    Pilt telekasse DVD-st ja Sat-tüünerist - 2 võimalust:
    1) TV-l 1 scart-sisend - 2 eraldi aparaadi ühendamiseks on vaja muretseda selline scartühendus - nö splitter ehk hargnev scart - ühes otsas 1 scart (tv-sse) ja teises otsas 2 scarti - 1 DVD-sse ja teine sat-tüünerisse. Pildikvaliteeti silmas pidades on soovitav jälgida, et DVD-st läheks tv-sse RGB signaal. Et siis selline scart-hargnemisega juhe tuleb lisaks osta.
    2) Siiski tasuks kontrollida, kas TV-l ja sat-tüüneril on ka komposiit-signaali "pistikuauk" (valge-punane-kollane (video)) - sat tüünerit saab siis tv-ga ka seda kaudu ühendada - sel juhul pole seda scarti hargnemist vaja, piisab puna-valge-kollasest RCA otstega juhtmest, millest kasutatakse ära ainult KOLLANE (video) ots - TV ja sat-i vahel.

    Heli muusikakeskusesse.
    Nagu ütlesid, TV-st läheb helisignaal keskusesse (ilmselt mitte scarti kaudu), vaid seesama puna-valge RCA. Kollane võtab TV-sse sisse sat-tüüneri videosignaali ning kuna need ei tööta üheaegselt (tv-st audio keskusesse ja sat-st video tv-sse - siis arvatavasti selline rosolje töötab
    Et mitte juhtmeid kogu aeg ümber tõsta-ühendada, siis peaks muusikakeskuses heli jaoks olema vähemalt 3 paari puna-valget RCA sisendit, siis saab heli sissevõtmise lahendada RCA abil - vaja järelikult 3 komplekti puna-valgete RCA otstega juhtmeid. Kui keskusel on ka optiline või koaksiaal-sisend, siis DVD heli tasub sedakaudu saata (jällegi vaja vastavat juhet/kaablit) - siis saab kasutada DTS või Dolby Digital 5.1 ruumilist heli.
    Miinimumvariant - muusikakeskusel on ainult 1 (!) puna-valge RCA helisisend, siis tasuks otsida analoogselt scart-i jagunemisele ka tavaline RCA splitter/jagaja - 1 otsas 1 RCA paar (nö isane ots, mis läheb keskusesse), ning teises otsas kupatus, mis hargenb siis 3-ks pesakomplektiks (nö emmeks), kuhu ühendada 3-st seadmest tulevad helisignaalid ("isased" RCA-d). Siin võib tekkida probleeme, et erinevatest seadmetest tulevad erineva tugevusega (mA) signaalid, siis paraku ei saa neid erinevaid signaale ühte sisendisse suunata.

    Kõigepealt kontrolli, milliseid pistikuid "sööb" Sinu keskus ja palju neid sisendeid on, siis vaata, kas leiad mingisugustki abi minu soovitustest ning kalkuleeri, kas ja kui palju on vaja lisajuhtmeid (DVD-l peaks need näiteks tehasekomplektis kaasas olema). See kummaline kirjeldet Scart-juhe, mis hargneb 6-ks RCA-ks - ei oska seda kommenteerida ega arvata, mis loom see on.
    Võid olla probleemi ees, et muusikakeskuse võimalused jäävad alla sinu soovidele, siis polegi midagi teha ... vbl investeerida kobedamasse (ehk rohkemate sisenditega-võimalustega) muusikakeskusesse, mida võib juba väikseks ressiivriks nimetada.
    viimati muutis kasutaja Enn; 12 m 2006, 21:22.

    Comment


      #3
      Vs: Kuidas ühendada TV muusikakeskusega.

      Tüünerist - scart, siiski oletades, et ka 2-kanaliline audio (punane ja valge RCA) ja komposiit-video (kollane).
      DVD - ka scardiga, kas on olemas ka coax või optiline väljund (heli jaoks), üsna kindel on, et DVD-st peaks kätte saama ka tavalise 2-kanalilise audiosignaali (punane ja valge RCA)?



      See osa on kõik õige aga teleka tagant tuleb ainult(!) scrart(aga telekas ole natuke vana ka juba).Muusikakeskuse taga on 2-kanali audio sisend ( punane - valge) Midagi uut peale juhete ( või paari muu vidina ) ei taha uut osta.Muusikakeskus kärab piisavalt.Kodust leidsin 2 sellist üleminekut kus üheltpool scart ja teisel rcad( 3tk) äkki on neist ka kasu.Tänan Ennu pika ja põhjaliku vastuse eest.

      Comment

      Working...
      X