Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Minul oli sama häda. Panin juba end riidesse, et minna kauplusesse teist kaablit ostma kui tekkis mõte proovida teist SCART pesa telekas ja ennäe imet - pilt oli värviline. Nüüd olen proovinud mõlemat pesa telekal ja pilt on ikka värviline. Ei oska seletada kuid kõik tegevus vastab sinu tehtule. Mingeid spets setinguid pole teinud. Ei tea siiani, milles oli uba.
kallimatel teleritel saab s-video läbi scardi anda.ja see,et kas s-video on või mitte,saab teada puldil videosisendi nuppu näppides.ekraaninurka tuleb alati kiri,et milline sisend on hetkel aktiivne. kui kiri S-video puudub,siis see sisend puudub samuti.
Selle nvidia fx-5200 kaardi puhul puudub vajadus S-video sisendiks telekal. Nimelt oskab see kaart ka composite signaali saata läbi selle sama s-video pistiku. Settingutes tuleb lihtsalt õigesse kohta linnukesed panna. Õhtul vaatan oma arvuti pealt siis saan täpselt öelda kuidas....
"Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)
olen sama probleemiga hädas, nagu teemaalgataja goodkiller. Tahan ühendada sülearvutit televiisoriga. Sülearvuti graafikakaart on Inteli integreeritud 945GM; kaabel on Bandridge S-Video --> SCART kaabel(maksis ~200.-); televiisor on Sony Trinitron KV-28CL11E. Kaablil füüsilised vigastused puuduvad ning S-Video ots on standartselt 4 piniga. Videokaardi draiveri seadistamise utiliit väga palju võimalusi ei paku, kuid signaali tüüp on pandud PAL/B. Composite signaali antud graafikakaart minumeelest väljastada ei oska- igatahes põhjaliku otsimise järel ma sellist valikut ei leidnud. Samas televiisor aga toetab S-Video't. Tal on tagapaneelil kaks SCART pesa. Üks neist on märgistatud sedasi:
TV kasutusjuhendis on selle kohta märgitud, et "S video sisendsignaal läbi SCART ühendaja". Seega peaks televiisor nagu S-Video signaal läbi selle SCART pesa toetama. TV puldil on olemas selline nupp:
Juhendi järgi tuleb S-Video sisendsignaali saamiseks vajutada seda nuppu senikaua, kuni ilmub ekraaninurka selline sümbol:
Sedasi ma ka tegin, kuid ikkagi on pilt must-valge. Milles veel võib asi olla?
Ma ise mõtlesin, et äkki oleks kuidagi sedasi võimalik, et mõõta SCART pistikul 15 klemmil toimuvat- et kui sellel on mingi signaal(kas siis pinge vms) olemas, siis järelikult sealt ikkagi väljastatakse S-Videot ning asi on televiisoris
viimati muutis kasutaja m4rtin; 15 August 2007, 21:26.
Äkki tuleb kuskilt teleka menüüst ikkagi veel see S-video selle konkreetse scardi jaoks aktiveerida?
Läpakal on ikka s-video pesa?
lugesin televiisoriga kaasa tulnud manuali veelkord läbi ning lappasin teleka menüüs, kuid mulle tundub küll, et pean ainult puldilt seda sisendsignaali nuppu klõpsides õige signaalitüübi valima. Kasutusjuhendis on selle nupu kohta kirjas: "Sisendsignaali valik: Vajuta korduvalt, kuni TV ekraanile ilmub sisendallika sümbol". Võibolla kui keegi on selle konkreetse mudeliga(või teiste sarnaste Sony mudelitega) kokku puutunud, teab mind parandada Sülearvutil on aga S-Video pesa kenasti olemas- 7 klemmiga.
Telekal on kõik õigesti seatud.
Enamasti sellel 7-pin arvuti pesal on ka komponentväljund: http://www.technick.net/public/code/...v_s_video_7pin
Kõik oleneb sellest, mismoodi tootja on otsustanud asja lahendada või kas videokaardil üldse on komposiitvideo väljund...üldiselt siiski on.
Aga see selleks...niikuinii on taolist 7-pin pistikut väga raske leida.
Oled sa seda juhet mõne teise signaaliallikaga proovinud. Näiteks videokaamera või DVD mängijaga?
Kaablit saad nii kontrollida, et mõõda kas SCART pistiku 15. kontakti (vaata sealt: http://www.technick.net/public/code/...inconhav_scart ) ja
S-Video pistiku 4. kontakti (vaata esimeses lingis) vahel on ühendus.
Need on värvisignaali (S-Video pistikul Chrominance või SCART pistikul RGB Red in/Chrominance) otsad.
Oled sa seda juhet mõne teise signaaliallikaga proovinud. Näiteks videokaamera või DVD mängijaga?
Kaablit saad nii kontrollida, et mõõda kas SCART pistiku 15. kontakti (vaata sealt: http://www.technick.net/public/code/...inconhav_scart ) ja
S-Video pistiku 4. kontakti (vaata esimeses lingis) vahel on ühendus.
Need on värvisignaali (S-Video pistikul Chrominance või SCART pistikul RGB Red in/Chrominance) otsad.
pole paraku olnud võimalust proovida ühegi teise signaaliallikaga.
Mõõtsin takistust oma oommeetriga(mõõdab vahemikus 200-2Mohm). Tulemused olid üsna hämmastavad. Mõõtes takistust S-Video pistiku 4 klemmi ja kõigi SCART pistiku klemmide vahel(ükshaaval muidugi), siis oli takistus 0 vaid klemmide 4 ja 20 vahel- kõigil teistel juhtudel, kaasaarvatud 4 ja 15, oli takistus lõpmatu. Mõõtes taskistust S-Video pistiku 3 klemmi ja kõigi SCART pistiku klemmide vahel, siis oli takistus o vaid klemmide 3 ja 15 vahel- kõigil teistel juhtudel oli takistus lõpmatu.
See oleks nagu täpselt vastupidi. Nimetasin klemme Wikipedia joonise järgi: http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video Või kas äkki on Wikipedias valesti?
//ei kõik on korras. Ma olin nii loll, et ei vaadanud, kas tegu on emase või isase otsaga. Wikipedia joonisel oli emane, kuid mina mõõtsin isasel Seega on kaabel korras.
Kuidas ning milliste mõõtevahenditega seda mõõta, kas graafikakaart annab välja korrektselt Color signaali? Kas ühendada S-Video --> SCART kaabel televiisorile järgi; veenduda, et pilt on ilusasti must-valgelt olemas; eemaldada SCART pistik teleka SCART pesast; mõõta pinget klemmil 15? Ning kui klemmil 15 on õige pinge olemas, siis järelikult graafikakaart edastab Color signaali telekasse. Kas sellel oleks mõtet? Kui jah, siis kuidas seda täpsemalt ja ohutult teha(et kuhu maandus panna jne)?
viimati muutis kasutaja m4rtin; 16 August 2007, 08:45.
Ühenda kõigepealt oma läpakas telekale järgi, pane tööle mingi video full screen'is ja veendu, et telekas ikka pilt oleks...mis siis, et mustvalge.
Nüüd võta SCART pistik teleka tagant ära ja mõõda multimeetriga (mis seatud 10V alalispinget näitama) SCART otsad 17 ja 20. Nende vahel peab olema pinge umbes 0,9 volti.
See on luminance e. heledussignaal. Annab ainult mustvalge pildi.
Nüüd mõõda ära otsad 13 ja 15 ning nende vahel peab olema pinge umbes 1,3...1,4 volti. See siis chrominance e. värvisignaal.
(edit: need pinged võivad sinu kaardil natuke erinevad olla, minu läpaka ATI FireGL V5000-l on nad sellised.)
Tegelikult on mõlemad signaalid vahelduvpinge, aga kuna chrominance signaal üsna kõrge sagedusega, siis multimeeter näitab vahelduvpinge piirkonnas tavaliselt 0 volti. Sellepärast tulebki panna alalispinget näitama, sest multimeeter ei salli üle 20kHz signaali.
Kui oma graafikakaardi väljundit mõõdad, siis ohutuse pärast ära karda. Võid signaalid kasvõi lühisesse lasta, ei juhtu midagi. Selle eest hoolitsevad kaardi väljundis 75-oomised takistid, et midagi ei juhtuks. Väga pikalt lühistada muidugi ei maksa.
Loodetavasti said aru, kui ei, küsi
viimati muutis kasutaja sebastian; 16 August 2007, 12:49.
mõõtsin SCART pistiku klemmide 13 ja 15 vahel pinget siis kui olin arvutis filmi mängima pannud, kuid pinget polnud. Ühendasin kaabli lahti ning mõõtsin SCART pistiku 15 klemmi ning S-Video 3 klemmi vahel takistust ning oommeeter näitas lõpmatust. See oli veider, sest ennem oli takistus sedasi mõõtes 0. Hoidsin S-Video pesa natuke teise nurga all ning lõpuks said oommeetri ekraanile nulli. Seega viga oli ikkagi katkises kaablis. Nüüd on see välja vahetatud ning värvid olemas. Aitäh abistajatele!
Ainult see on natuke imelik, et värvid on sedasi hästi kirkad ning eredad ja graafikakaarti kontrollivas utiliidis on küll võimalused R, G, B signaalide intensiivsust muuta ning ka eredust alla tõmmata ja kontrasti lisada/vähendada, kuid päris hea see pilt ikkagi ei ole värvide koha pealt. Või ongi liiga optimistlik S-Videot kasutades loota ligilähedaselt sarnast pilti nagu LCD teleri ühendamisel arvuti taha DVI/VGA liidesega?
Ka mul on ATI Mobility FireGL V5000 videokaart läpakas aga mitte kuidagi ei õnnestu pilti telekas värviliseks saada. Sebastian, sul on sama kaart, kas sul on pilt värviline?
Ka mul on ATI Mobility FireGL V5000 videokaart läpakas aga mitte kuidagi ei õnnestu pilti telekas värviliseks saada. Sebastian, sul on sama kaart, kas sul on pilt värviline?
Muidugi on värviline, ei kujutaks muudmoodi ettegi
Võta uuem draiver, kui pole veel: http://ati.amd.com/support/driver.html
...ja räägi kuidas ühendad, oskan ehk nõu anda.
(s-video väljund selle kaardi läpakaversioonil on, aga komposiitväljundit kahjuks mitte)
No ei saa pilti värviliseks. Draiverid installisin. Ühenduskaabel on 4pin s-video -> scart. Pinge ca 1,1V on olemas 13 ja 15 klemmi vahel. Arvuti väljund ja teleka sisend on PAL B (õieti proovisin nad kõik läbi). Miski ei aita. Sama juhtmega on teisest arvutist TV pilt värvine (kaart NVIDIA GeForce4 MX440).
Mida veel proovida? Kas on võimalik, et telekas liiga vana, mingi 8a. tagasi ostetud Panasonic.
Comment