Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Just proovisin. Ainuke võimalus draiverite kaudu pilti must-valgeks saada:
Catalyst Control Center - Graphics Settings - TV Properties 2 - Image Quality
ja seal S-Video sharpness seadsin asendisse Black and White.
Teised valikud on seal Less, Standard ja More. Neist saad kindlasti aru mida tähendavad ja annavad loomulikult värvilist pilti.
Telekas ei loe, kui teise kaardi ja sama juhtmega oli sul värviline.
Või siiski...variant, et GeForce annab s-video luminance juhtme kaudu välja komposiitsignaali ja telekas (sellelt sisendilt) ei näitagi s-videot.
Siis oleks teleka mudel hea teada..
Black and white koha näppimine ei andnud midagi.
Telekas on Panasonic TX-25CK1P. Manuaalis on scart pistiku klemmide kohta öeldud: 15-R signal input, 13-R ground, 17-composit ground, 20-composite input. Ja veel, et toetab RGB-d. S-videot siis ilmselt ei toetagi (see teine variant mis sa arvasid). Seega peaksin 7-pin s-video pistikust kas RGB või komposiit signaali kätte saama? On see võimalik?
Arvutiga oli kaasas küll jupp juhet 7pinS-video -> RCA. Aga sellega ei võtnud telekas üldse pilti ette ja arvuti ei saanud ka aru, et midagi järgi oleks ühendatud.
Arvutiga oli kaasas küll jupp juhet 7pinS-video -> RCA. Aga sellega ei võtnud telekas üldse pilti ette ja arvuti ei saanud ka aru, et midagi järgi oleks ühendatud.
Minu läpakal seda juhet kaasas polnud, ostsin eraldi, aga siis selgus, et V5000 7-pin pesal on composite ots üldse ühendamata
See üleminekutükk võtab signaali 7-pin pesa sellest august, kus standardi järgi on ette nähtud composite väljund.
Jäigi üle variant s-video -> composite ise teha: http://www.epanorama.net/circuits/svideo2cvideo.html
(oli tarvis videosignaal ühe koaksiaalkaabli kaudu edasi viia, s-video ei sobinud)
edit: neid üleminekuid on müüa ka muidugi..
RGB-d sellest pesast ei tule.
viimati muutis kasutaja sebastian; 03 November 2008, 10:36.
Ostsin vastava ülemiku oomipoest. Nüüd on pilt värviline. Tänud abi eest.
Oleks muidugi huvitav teada mis sealt 7pin s-video-st peale s-video veel tuleb.
Ostsin vastava ülemiku oomipoest. Nüüd on pilt värviline. Tänud abi eest.
Oleks muidugi huvitav teada mis sealt 7pin s-video-st peale s-video veel tuleb.
Minu HP nw8240 masinal ei tule sealt muud midagi, kuigi võiks.
Kõikidele kes ei saa värvilist pilti svideo-scart kaablist: Kõige lihtsam ja robustsem on scardil ühendada omavahel tinutades 15 ja 20 pin. Ehk värv heledusele selga lasta. Mina mingit kondekat vahele ei pannud. Värvid on olemas. See on siis kõige kiirem võimalus kuimuud hetkel ei saa teha.
Paljud telekat seda värvi pini ära ei tunne vms ja tulemus ongi mustvalge pilt.
Niisiis tõstataks selle vana teema üles. kas leidub kusagil skeemi et ehitada juhe Videokaart -> to Scart. Videokaart mingi tavaline integreeritud 32 mb , vaatasin et vedeleb vana molu ja scart otsasid ka on ehk annaks sellise kaabli teha ja arvuti pilt telekasse lasta!
Palun öelge miks on 1 skeem 1hte moodi ja teine teistmoodi kas on tõsine vahe sees Millise järgi juhe valmis teha?
Edit: Ma alustasin siis tööga pihta ja kasutan joonis 1hte ei ta kas valisin õige :S kuna võrrelda neid kahte siis on VGA otsad hoopis teistmoodi ühendatud :S damn , help me :S
Leidsin siis foorumist veel selle vga-scart teemasid, ma usun et mul pole mõtet jännata :S need skkemid mis näinud olen on igaüks omamoodi :S odavam tuleb vist tv out-ga videokas vaadata :S või ma ka ei tea scart otsale juhtmed otsa joodetud ainul vga otsa panna :S damn
Telekas on Provison 2160NIC Kirjas selline asi : Pal Secam BG/DK Nicam stereo ( telekal taga 1x scart ja RCA-pesad) kannataks midagi leiutada sellele? kui saaks kasvõi mustvalge pildi, ehk saate õige joonisega aidata.
Arvutil pole mitte 32mb integreeritud video vaid on 16mb s3 ( ärge palun naerge- see on kõigest vana arvuti , ei taha läpakat igaksjuhuks katsetada selliste leiutistega
Abi ootama jäädes!
Kypsis
See post on küll vales "Teemas" kuid loodan et keegi foorumist ei kurjusta sellepärast!
viimati muutis kasutaja Kypsis; 25 March 2009, 21:10.
Esiteks: nii suures koguses kaldkirja hakkab silmadele.
Asjast: need üleminekud on tehtud vanaaegsete videokaartide kasutamiseks teleriga. Sinu videokaart annab välja miinimum 30 kHz reasünkrot, millega teler ei oska midagi tarka peale hakata. Lehe ülaosas on ju punasega "Warning".
Ülemineku tegemine on siiski võimalik. RGB jääb samamoodi, aga sünkro pinnide vahele läheb üks kivi. VGA to SCART on võlusõna otsingu jaoks.
Arvutil pole mitte 32mb integreeritud video vaid on 16mb s3 ( ärge palun naerge- see on kõigest vana arvuti , ei taha läpakat igaksjuhuks katsetada selliste leiutistega
Pole kuulnud ei 32 ega 16 mb (millibitistest!) videokaartidest. Enda arvutis oli küll 2MB (megabaidine) videokaart, mis on netis kolamiseks täiesti kõlblik.
Pole kuulnud ei 32 ega 16 mb (millibitistest!) videokaartidest. Enda arvutis oli küll 2MB (megabaidine) videokaart, mis on netis kolamiseks täiesti kõlblik.[/quote]
olgu olgu 16MB , ja mis kivi sinna vahele võiks käia? kas joonis 1he järgi läheks kivi sünkro pinnide vahele? või kuidas?
See ennist väljapakutud kiviga variant sobib siiski ainult sellisele videokaardile, mis oskab 15625 kHz reasagedust tekitada. Kivi ülesanne on sünkrosignaalide liitmine ja polaarsuse muutmine.
Siin on ära seletatud, kuidas tänapäevase "tavalise" videokaardiga asi toimib. Targem oleks vist see konverter valmistükina osta. Superkvaliteetset kujutist teleriekraanilt loota ei maksa.
See ennist väljapakutud kiviga variant sobib siiski ainult sellisele videokaardile, mis oskab 15625 kHz reasagedust tekitada. Kivi ülesanne on sünkrosignaalide liitmine ja polaarsuse muutmine.
Siin on ära seletatud, kuidas tänapäevase "tavalise" videokaardiga asi toimib. Targem oleks vist see konverter valmistükina osta. Superkvaliteetset kujutist teleriekraanilt loota ei maksa.
ega ma eriti ei lootnudki et hea pilt läbi tuleb, aga see asi on kõik lihtsalt enese proovilepanekuks, harin elektroonika valdkonnas ennast
Comment