Teade

Collapse
No announcement yet.

-videokaamera ost

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: -videokaamera ost

    Täitsa nõus, valgust on vaja. Üks asi on veel mainimata siin:
    OIS ehk optiline pildistabilisaator. On kasulik ja kordi parem kui
    elektrooniline.

    Ja veel soovitus: teemaalgataja laenaku sõbra-tuttava käest mõni kaamera
    ja proovigu päevake-paar. Saab kohe selgemaks, mis vajadused on ning mis
    meeldiks. Ega kaamera andmete järgi enda vajadusi teada ei saa

    Comment


      #17
      Vs: -videokaamera ost

      aeg läheb kirelt. hetkel käes sony HDR-CX6, pildikandjaks mälukaart 8G ja 4G, pixeleid 6M fotol, filmil kuskil 3M. hetkel pole mini HDMI kaablit, kuid saabudes saab pildi kvaliteeti hinnata, läbi anal AV väljundi pole see.
      sensoriks cmos. sees veel opto steady shot, nii et tundub igati hinda väärt riistapuu.
      Forget the net. Switch on the set. Warm it up slow and go. Light the tubes, bask in the glow. Surf shortwaves on your old radio.

      Comment


        #18
        Vs: -videokaamera ost

        Kaevasin vana teema üles...

        Esmalt postitatud Niru poolt
        MiniDV(kassetiga)
        pluss: lihtne ja odav kassetivahetus
        miinus: arvutisse asja tõmbamine reaalajas ja DVD tegemine ajakuluga ning kaamera ise sisaldab palju peenmehaanikat
        Kassetiga kaamera puhul pean mina üsna tülikaks asjaks kerimist. Kui on tahtmist kaameras salvestatut nt. kohapeal üle vaadata, siis vajaliku lõigu- ja pärast uuesti salvestuse lõpu otsimine on aeganõudev ja ebamugav.

        Esmalt postitatud Niru poolt
        DVD
        pluss: kohe plaat valmis
        miinus: väiksemad võimalused töötluseks, kvaliteedikaotus pildi pakkimise läbi, plaadi pikkus 30min. ja pikem stardi aeg(?) ning ka plaadi lõpetamine ajakuluga seotud
        "Plaat-kohe-valmis" DVD-kaamera sobib inimesele, kes ei kavatse (ei oska, ei viitsi) oma salvestatud materjale monteerima hakata. Tõstad oma plaadi kaamerast riiulisse ja unustad (monteerimata kodu- või reisivideot ei viitsi niikuinii keegi pikalt vaadata)

        Kasutatav media on mahult näruselt väike (1.4GB, pigem kasuta siis enne suuremat mälukaarti) ja hind tavalise DVD-toorikuga võrreldes kallim.

        Esmalt postitatud Niru poolt
        HDD(kõvakettaga)
        miinus: põrutuskindlus
        Põrutuskindlus on tänapäevastel HDD-ga kaameratel igati hea. Ketas asub reeglina geelipadja sees, korralikel kaameratel on lisaks kiirendusandur, mis registreerib järsema liigutuse nagu nt. kaamera kukkumise ning pargib ketta pead ohtusse kohta enne kui aparaat löögi saab. Andmeid salvestatakse samal ajal edasi mälupuhvrisse nii et midagi kaotsi ei lähe.

        Esmalt postitatud Niru poolt
        HDD(kõvakettaga) [...]
        alati peab DVD tegema
        Sugugi ei pea *alati* DVD-d tegema. Kaamerast kopeeritud MPEG faile võib kopeerida arvutisse või arhiveerida kasvõi välisele kõvakettale. 500GB väline USB ketas maksab paar tonni ja mahutab rohkem kui 100 tundi videot HDD kaamera max. kvaliteedi juures.
        Iseküsimus on see, kas andmete turvalisuse kohapealt on mõistlik kõike ühel kettal koos hoida, aga kellel riskid suuremad, võib kasutada ka RAID-i või mitut seadet.

        Esmalt postitatud Niru poolt
        HDD(kõvakettaga) [...]
        pildikvaliteedi kaotus pakkimise ja USB ühenduse läbi ,FireWire ühendus vist pole neil esindatatud millegipärast.
        Pildikvaliteedist: Vähemalt need Pana, Sony ja NEC-i kaamerad, mida mina vaadanud olen, suudavad kuni 9.8Mbit MPEG2 striimi salvestada, mis on ka DVD standardi maksimum.
        Praktikas ei ole siiski kvaliteet päris nii hea, nagu parimal DVD-l leida võib. Ilmselt seab omad piirid kaameras olev koodek, mis ei suuda lennult salvestades sama head tööd teha, nagu mitmekäiguline koodek arvutis.

        USB ühendus ei mõjuta Firewirega võrreldes kvaliteeti mitte kuidagi. Selle kaudu kopeerid sa kaamera kõvakettalt (või mälukaardilt) arvutisse juba valmis MPEG faile ning lõpptulemus on täpselt samasugune nagu suvalise faili ühest arvutist teise arvutisse kopeerimise korral.

        Esmalt postitatud Niru poolt
        Ja nägin Panasonicult HD kaamerat SD kaardil põhinevat HDR-SD1 vms. maksis vähe üle 17000.- ja kasutas 4GB kaarti mis kvaliteeti see asi pakkuda võiks on iseasi...
        Parima kvaliteediga (9.8Mbit) videot läheb 4MB kaardile alla tunni (50 min vms.), madalama kvaliteediga ("LP" vms. VHS-i sarnane kvaliteet) kuni kolm tundi.

        Esmalt postitatud moi poolt
        MiniDV plussiks võib lisada et formaat on suhteliselt vähe pakitud, seetõttu ka lihtsalt editeeritav ja konverteetitav ning pilt kvaliteetsem kui tugevalt pakitud variantidel.
        Veidi kvaliteetsem on väiksema pakkimise (25Mbit) arvelt küll, aga millega (millise aparaadiga ja milliselt medialt) sa seda maha mängid? Materjali salvestamisel DVD-le paneb lõpliku kvaliteedi paika ikkagi maksimaalne lubatud bitrate 9.8Mbit/s.
        Isegi kui sa tahad materjali otse kaamerast maha mängida, on tavaliselt kasutada ainult komposiit- või s-video väljund, mis toob rohkelt läbu juurde.

        Esmalt postitatud sebastian poolt
        HDD ja SD (mälukaardile salvestav) kaamerate häda selles, et nad kasutavad väga eksootilisi videoformaate. Näiteks seesama HDR-SD1, mis salvestab SD kaardile AVCHD koodekis videot.
        AVHCD (ehk sisuliselt MPEG-4 H.264) ei ole seotud HDD (kõvakettale) ega SD-le salvestava kaameraga, vaid pigem HD (High Definition) kaameratega, kus on vaja infot rohkem kokku pakkida.
        Tavalised SD kõvakettaga kaamerad salvestavad reeglina otse MPEG2 formaati.

        Esmalt postitatud sebastian poolt
        Jah, AVCHD sobib Blu-Ray ja HDDVD plaatidele, ei süvenenud ma selle Sony ja Panasonicu loodud koodeki spetsifikatsooni.
        Ainuke, et väljaspool kaamerat seda videot kuuldavasti monteerida veel ei saa.
        Samuti pole see AVHCD nii eksootiline midagi. Kodukasutaja softidest toetavad selle monteerimist nt. Sony Vegas 7, Pinnacle 11, Ulead VideoStudio 11 jt., samuti uuemad Apple programmid.

        Esmalt postitatud sebastian poolt
        Mis puutub DVD kaameratesse, siis ma ei riskiks koduvideosid võtta kettale, mille väiksemgi mehaaniline vigastus võib loetamatuks muuta.
        Maitseasi. Mina kardan DV ülikompaktsel magnetlindil oleva info riknemist rohkem kui DVD mehaanilist vigastust. DVD-le varukoopia tegemine on tänapäeval ka odavam.

        Esmalt postitatud matik poolt
        Kõvaketta kaamerate kohta ei oska muud arvata, kui et las need arenevad veel veidi.
        Matik, täpsustaksid ehk pisut, misasi seal kõvakettaga kaamerate juures veel arenema peab?

        Esmalt postitatud marley poolt
        Üks asi on veel mainimata siin:
        OIS ehk optiline pildistabilisaator. On kasulik ja kordi parem kui
        elektrooniline.
        Lõpetuseks: Optilise pildistabilisaatori olemasolu (ja kasutamine!) tuleks kodukaameratel seadusega kohustuslikuks teha nagu nt. turvavöö autol - enese ja teiste tervise (eelkõike silmade ja närvide) huvides.
        Kerge ja kipaka kodukaameraga *käest* filmides *ei* *ole* ilma *optilise* stabilisaatorita võimalik rahuldavat tulemust saada.
        Elektroonsed stabilisaatorid kipuvad pilti uduseks tegema (eriti kaamera liigutamisel) ja pilti ootamatult jõnksutama, kuna üritavad ka pildil liikuvaid objekte "kinni hoida".
        GSM: 5039624

        Comment


          #19
          Vs: -videokaamera ost

          Kõvakettaga kaamerad on vist meilgi üha suuremat populaarsust võitnud. Mitmed tuttavad on viimasel ajal küsinud: "...aga kuidas ma kõike seda ikkagi telekast näeksin??? Ei viitsi kogu aeg kaamerat telekaga ühendada või vahest polegi kaamerat (näiteks abikaasal kusagil kaasas).. Ole hea mees, tee mulle salvestistest DVD..."

          Muidugi võib kõik (ja lõpuks tulebki) eraldi kõvakettale salvestada, aga ikkagi tahetakse asju näha pigem telekast, kui arvutiekraanilt. Palju siis on neid asjamehi-naisi kes arvuti telekaga ühendavad või seda üldse viitsivad-oskavad teha? Soovid mingit vanemat salvestist tuttava juurde transportida, et seda koos õlle taga nautida...võtad välise kõvaketta kaasa ja loodad, et tollel arvuti korralikult telekaga ühendatud? No way.
          Tavakasutajale liiga keeruline ja mõttetult ebamugav ma arvan.
          Samas kõike väärtuslikku ühel kaamera kõvekettal hoida (mahub sinna teatavasti üsna palju) on ka suht riskantne.

          Comment


            #20
            Vs: -videokaamera ost

            On endalgi JVC HDD kaamera ja sõbra mini DV pildiga ei anna võrrelda. Pildi kvaliteet annab ikka tunda. Praegult pusin konvertimisega MOV-MPG2 ja ei ole veel hakkama saanud. Oi kui palju pusimist. Viga on ka muidugi minus endas natuke, et ei sa hakkama .

            Comment


              #21
              Vs: -videokaamera ost

              Esmalt postitatud sebastian poolt
              Kõvakettaga kaamerad on vist meilgi üha suuremat populaarsust võitnud....
              Aga miks ka mitte... Salvestuse formaat ja kvaliteet sama (või parem), mis DVD-kaameral, salvestuste maht suurusjärgu võrra pikem ja käideldavus ka mugavam.
              Kui kassettide kaasastassimise ja kerimisega ei viitsi jännata ning lõpptulemus niikuinii normaalmõõdus DVD-le läheb, siis parim valik ju.

              Esmalt postitatud sebastian poolt
              Mitmed tuttavad on viimasel ajal küsinud: "...aga kuidas ma kõike seda ikkagi telekast näeksin??? Ei viitsi kogu aeg kaamerat telekaga ühendada või vahest polegi kaamerat (näiteks abikaasal kusagil kaasas).. Ole hea mees, tee mulle salvestistest DVD..."
              Üldiselt oskavad kaameratega kaasasolevad softid paari liigutusega kõvaketta sisu kogu täiega (või valikuliselt) DVD-le kirjutada. Genereerivad veel DVD sisukorra-menüü ka, millest soovi korral ükshaaval klippe valida.
              Selline automaatika peaks ka igale dumbuserile jõukohane olema.

              Mingitel Panasonicutel on lausa *kaamera* peal omaette nupp, mis arvutis otse DVD-le kirjutamise softi käivitab.

              Esmalt postitatud sebastian poolt
              Muidugi võib kõik (ja lõpuks tulebki) eraldi kõvakettale salvestada, aga ikkagi tahetakse asju näha pigem telekast, kui arvutiekraanilt...
              Kui ma oma eelmises kirjas ütlesin, et "ei pea ilmtingimata kõike ja kohe DVD-le kirjutama", siis ma ei mõelnud arvutist vaatamist, vaid pigem võimalust failid kaamerast välja visata. Siis on aega kasvõi aastapäevi hiljem nokitseda ja monteerida või valikuliselt DVD-le kirjutada.

              Esmalt postitatud EIX poolt
              On endalgi JVC HDD kaamera ja sõbra mini DV pildiga ei anna võrrelda. Pildi kvaliteet annab ikka tunda.
              JVC-de pildi üle on erinevates reviewdes kurtmist olnud ja mulle on mulje jäänud, et tegu on pigem kaamera sensori/pilditöötluse probleemiga, mitte HDD-st/MPEG2 pakkimisest tingitud kvaliteedikaoga.
              Mis mudelit kasutad ja milles see kvaliteet tunda annab? Kas tõesti MPEG-i spetsiifilises müras ja pakkimisartefaktides või milleskis muus?

              Esmalt postitatud EIX poolt
              Praegult pusin konvertimisega MOV-MPG2 ja ei ole veel hakkama saanud. Oi kui palju pusimist. Viga on ka muidugi minus endas natuke, et ei sa hakkama .
              JVC .MOV peaks olema puhas MPEG2 fail. Nimeta laiend ümber ja proovi.
              GSM: 5039624

              Comment


                #22
                Vs: -videokaamera ost

                lisaksin siiski ühe momendi veel lindi kasuks: see on kõige kindlamini
                säiliv ja ajaliselt katsetatud meedia senini (MO välja arvatud ehk? kogemusi?).

                kõvaketas on mugav, aga vajab kindlasti tagavarakoopiat. ei taha kujutleda situatsiooni, kus kellegi 500gigane väline hambad varna viskab ja ntx
                lapse noorusaastad ongi jäädavalt kadunud. mugav, eks?

                cd-dest ja dvd-dest pole teada, kui kaua säilivad. st cd-d juba koolevad,
                minul 10a vanad datakettad ja osad audioplaadid. vigastusi pole, hoitud
                pimedas ja turvalises kohas. dvd-dest ei tea. ja korralikke arhiveerimiseks
                mõeldud toorikuid pole kodumaiselt eriti saada, äkki keegi teab juhatada?

                Comment


                  #23
                  Vs: -videokaamera ost

                  Esmalt postitatud marley poolt
                  lisaksin siiski ühe momendi veel lindi kasuks: see on kõige kindlamini säiliv ja ajaliselt katsetatud meedia senini (MO välja arvatud ehk? kogemusi?).
                  DV on tänaseks 13 aastat vana, seega mingitest pikaajalistest kogemustest on vara rääkida. DV lint on aga äärmiselt kitsas ja õhuke ning fakt on see, et igal magnetlindil olev info muutub aastate jooksul jooksul nõrgemaks ja mürarikkamaks. Kui vanalt analooglindilt on võimalik signaali kvaliteedikaoga veel välja lugeda, siis rikutud digitaalsalvestusega pole ilma eriseadmeteta midagi teha.

                  Esmalt postitatud marley poolt
                  kõvaketas on mugav, aga vajab kindlasti tagavarakoopiat. ei taha kujutleda situatsiooni, kus kellegi 500gigane väline hambad varna viskab ja ntx lapse noorusaastad ongi jäädavalt kadunud. mugav, eks?
                  Üksik kõvaketas pole veel arhiveerimismeedia. Redundancy tagamiseks tuleb igal juhul lisavahendeid kaasata.

                  Esmalt postitatud marley poolt
                  cd-dest ja dvd-dest pole teada, kui kaua säilivad. st cd-d juba koolevad, minul 10a vanad datakettad ja osad audioplaadid...
                  Tänapäevased toorikud ja kirjutajad on oluliselt arenenumad, kui 10 aasta tagused. Kasvõi kohe kirjutamisel praaki läinud toorikute hulk oli tol ajal märgatavalt suurem, kuigi seadmed ja toorikud olid kallimad ning kirjutamiskiirused aeglasemad.
                  Muidugi ei tähenda see seda, et ainsa tooriku võiks kappi panna ja sajaks aastaks unustada. Meediate kontroll ja aeg-ajalt ümberkirjutamine uutele plaatidele on vähegi olulisemate asjade korral ikka vajalik. Magnetlintidega on seda oluliselt tülikam teha.
                  GSM: 5039624

                  Comment


                    #24
                    Vs: -videokaamera ost

                    Kõik õige, aga ma pean kõvakettaga kaameraid üsna elujõuetuks vaheetapiks. DV on tõesti 13 aastat vastu pidanud, tõestanud oma kasutajasõbralikkust isegi vaatamata sellele, et plaate on kassettidest ikkagi tülikas teha. Mis liigub see kulub...ühtmoodi kõvakettad ja lint.

                    Pigem siis natuke veel kannatada ja mälukaartidega seadmed ära oodata. Näiteks Panasonic on julged sammud teinud High Definition video salvestamiseks mälukaardile. Aasta lõpuks lubatakse juba 32GB P2 mälu.
                    http://www.digitalcamcordernews.com/...cards-official
                    Hind...tõsi, veel suht soolane, aga SSD püsimälud juba asendavad kõvakettaid osades sülearvutites, hinnad ka üsna taskukohased. Surve kõvaketaste tootjatele üha suureneb.

                    Samuti on lootust et kümned erinevad flash memory variatsioonid saavad lõpuks ühiseks UFS standardiks: http://www.samsung.com/global/busine...do?news_id=839
                    Et siis kaamerad-fotokad-telekad-arvutid jne. hakkavad ühtset mälu kasutama. Kui on projekti piisavalt palju suuri firmasid toetamas, siis isegi sellised "isemõtlejad" nagu Sony tulevad lõpuks asjaga kaasa.
                    Võimalik, et sellest tuleb "Blu-Ray/HD-DVD" -sarnane sõda, aga võibolla ka mitte.
                    viimati muutis kasutaja sebastian; 24 m 2007, 22:10.

                    Comment


                      #25
                      Vs: -videokaamera ost

                      Millegipärast kadus minu esimene vastus ära... kummaline. Proovime uuesti.

                      Esmalt postitatud sebastian poolt
                      Kõik õige, aga ma pean kõvakettaga kaameraid üsna elujõuetuks vaheetapiks.
                      Sama võib imho ilma liigsete emotsioonideta väita ka nt. mini-DVD kohta.

                      Esmalt postitatud sebastian poolt
                      DV on tõesti 13 aastat vastu pidanud, tõestanud oma kasutajasõbralikkust...
                      Mille poolest DV on teistest rohkem *kasutajasõbralikkust* näidanud?

                      Esmalt postitatud sebastian poolt
                      Mis liigub see kulub...ühtmoodi kõvakettad ja lint.
                      *Ühtmoodi* ei kulu nad kindlasti mitte. Ma pole näinud (ühte!) linti, mis töötaks *järjest* aastaid. Kõvakettad küll.
                      Kõvaketta korral on tegelikult ainus probleem laagrite kvaliteedis. Pead ei puutu tööajal vastu mediat, seega seal kulumist ei toimu.

                      Esmalt postitatud sebastian poolt
                      Pigem siis natuke veel kannatada ja mälukaartidega seadmed ära oodata.
                      "Kannatada" pole vaja. Mitmed HDD kaamerad (Pana, JVC jt.) võimaldavad juba tänasel päeval videot lisaks HDD-le ka mälukaardile salvestada. Toetatud on ka uuema põlvkonna suuremahulised kaardid.

                      Mälukaart iseenesest ei paku kõvakettaga võrreldes mingit hüpet ei kvaliteedis ega käideldavuses, et teda kohe oodada oleks vaja. Kaamera poolt vaadatuna on tegu samasuguse andmekandjaga.
                      HDD väljaviskamisel tuleb mingi vahe küll voolutarbes, aga peamine õgard on siiski LCD ekraan. Kaamera põrutuskindlus ka oluliselt paremaks ei lähe - optika on ja jääb õrnaks komponendiks ja loopida ei tasu ühtegi kaamerat. Gabariitidest saab ka pisut kokku hoida, aga 1.8" HDD on niigi pisikene, et sealtki revolutsiooni ei tule.
                      Ühesõnaga, "oodata" võib tulevikus ehk prillidesse integreeritud spioonikaamerat, kui on aga huvi *tänast* päeva jäädvustada, siis võib julgelt numbreid uurida ja valiku tänasel päeval ära teha. Revolutsiooni lähipäevil- ega kuudel kindlasti ei tule. Tasapisi läheb kõik väiksemaks, võimsamaks ja odavamaks, aga niimoodi võibki ootama jääda.

                      Esmalt postitatud sebastian poolt
                      Samuti on lootust et kümned erinevad flash memory variatsioonid saavad lõpuks ühiseks UFS standardiks: http://www.samsung.com/global/busine...do?news_id=839
                      Et siis kaamerad-fotokad-telekad-arvutid jne. hakkavad ühtset mälu kasutama. Kui on projekti piisavalt palju suuri firmasid toetamas, siis isegi sellised "isemõtlejad" nagu Sony tulevad lõpuks asjaga kaasa.
                      Võimalik, et sellest tuleb "Blu-Ray/HD-DVD" -sarnane sõda, aga võibolla ka mitte.
                      Lähiajal ei usu. Mitmed suurtootjad istuvad oma värskelt väljalastud uusversioonide otsas (Memory Stick Micro on ca aastapäevi vana, selle vahetu konkurent micro SD poolteist-kaks), teised (Fuji, Olympus) hoiavad järjekindlalt kinni oma kipakast xD formaadist, olenemata, et seda kummitavad algusest peale nii kiiruse- kui mahuprobleemid, profikaamerates kasutatakse tänapäevani CF-e - odav, suur ja kiire... ja kõik vorbivad tohututes massides omaenese seadmeid toota.
                      Kui ka uus standard välja kuulutatakse ja kõik tootjad selle üleöö omaks võtaks, läheb terve kasutajate põlvkond, enne kui paarkümmend eri varianti kaarte käibelt ära kaob.
                      GSM: 5039624

                      Comment


                        #26
                        Vs: -videokaamera ost

                        nõus, tehnoloogia poole pealt paistavad uuemad variandid paremad.
                        aga inimlikku faktorit on vaja ka arvestada. ühe või kahe kõvaketta
                        õhtule saamiseks on miinimumis vaja üht või kaht liigutust.
                        lindiga on pisut keerulisem, + mahtuvus on üks, mitte sada tundi.
                        praktikas on väga levinud jutt riknenud kõvakettast, pangestunud arvutist ja kaotatud asjadest. ning tavakasutaja ei mõtle kahjuks backupi peale eriti...

                        cd-kirjutamisest: enamus vigu ei tekkinud algul mitte vigasest kirjutamisest, vaid ketast kõrvetava arvuti ketta fragmenteerumisest
                        ja sellest tingitud info mittekättesaamisest vajalikul hetkel. minu
                        kirjutamine nägi välja nii, et kõigepealt vajalik materjal välisele scsi
                        kettale, kettale defragment ja siis kirjutama. praaki ei esinenud, kui
                        ise mõistlikult käitusid.

                        pigem on praeguste laitarbekettaseadmete kirjutamiskvaliteet kehvapoolne
                        ja toorikud ka kuidas juhtub. osadel saab olukorda õnneks parandada
                        kirjutamiskiiruse vähendamise ja/või laseri võimsuse tõstmisega.

                        vabandan pisukest offtopicut.

                        Comment


                          #27
                          Vs: -videokaamera ost

                          Esmalt postitatud marley poolt
                          cd-kirjutamisest: enamus vigu ei tekkinud algul mitte vigasest kirjutamisest, vaid ketast kõrvetava arvuti ketta fragmenteerumisest ja sellest tingitud info mittekättesaamisest vajalikul hetkel. minu kirjutamine nägi välja nii, et kõigepealt vajalik materjal välisele scsi kettale, kettale defragment ja siis kirjutama. praaki ei esinenud, kui
                          ise mõistlikult käitusid.
                          Mina hakkasin plaate kirjutama kusagil 97. aastal. Toorikud maksid algul paarisaja krooni kanti, hind kukkus aastaga kiiresti alla 100 krooni.
                          Tolleaegsed kirjutajad kirjutasid 1 või 2x kiirusega, s.t. 150-300kb/s. Sellist pidevat andmevoogu suutis ka fragmenteerunud IDE ketas välja anda. Iseküsimus, kui kirjutati Win9x all ja samal ajal käivitati mõni muu programm, mis masinal kõri kinni tõmbas. NT4 all selliseid probleeme kuigivõrd ei esinenud.

                          Esmalt postitatud marley poolt
                          pigem on praeguste laitarbekettaseadmete kirjutamiskvaliteet kehvapoolne ja toorikud ka kuidas juhtub. osadel saab olukorda õnneks parandada kirjutamiskiiruse vähendamise ja/või laseri võimsuse tõstmisega.
                          Me oleme ligi 5 aastat tegelenud vabavara-plaatide kirjutamise ja levitamisega ning selle aja jooksul kõikvõimalikke toorikuid läbi proovitud. Alati kui sai tundmatut marki "torn" ostetud, skännisime media pärast kirjutamist üle ja salvestasime PI/PO vigade tulemused. Mõni pilt oli kirjum, mõni ilusam, aga ma ei mäleta, millal mul mõni plaat lihtsalt praaki oleks läinud. CD algusaastatel oli küll nii, et osa plaate osade kirjutajatega lihtsalt ei sobinud. Tegelikult mis ma räägin, esimeste DVD kirjutajatega oli sama jama, aga see periood läks üsna ruttu mööda.
                          Laiatarbeseadmed näevad küll odavad välja nagu õhukesestplekist ja plastist mänguasjad, aga hämmastaval kombel töötavad. Suurim vaenlane on siiani tolm. Kui arvuti magamistoas seisab ja tolmu endast läbi imeb, siis sadestub see kõnts paratamatult ka optikale ning korrektne puhastamine on juba üsna tülikas.
                          GSM: 5039624

                          Comment


                            #28
                            Vs: -videokaamera ost

                            Kasutan nüüd juba üle kuu sony mälukiibile salvestavat riista, kiibid 4 või 8 Gb ja enam mingitele miniDVD ja HDD kaamerale tagasi ei läheks, lindist rääkimata!!
                            Põhiargumendid: kaameras peale objektiivide enam mootoreid pole, see teeb voolutarbe väikseks,kerge-kuid massi lisamiseks on korpus metallist!!(kõva pluss), jne...Tundub kiidulaul, kuid ei saa parata. info tõmbamine DVD-le , välisele HD köki-möki.
                            Pildikvaliteedist rääkimata, panin kõrvuti käima lindi ja mälukiibiga masina. mõlemiga paralleelselt võetud sama asi ja arvake ära mida(millist pilti) enam vaadata ei taha! Vastust ette ei anna.
                            Eks need kõik ole vahepealsed etapid ja areng on hetkel kiire, mis on järgmine mälukandja (OLED)? vist panin õigesti , maakeeles orgaaniline mälu!!
                            Forget the net. Switch on the set. Warm it up slow and go. Light the tubes, bask in the glow. Surf shortwaves on your old radio.

                            Comment


                              #29
                              Vs: -videokaamera ost

                              Esmalt postitatud macman poolt
                              Pildikvaliteedist rääkimata, panin kõrvuti käima lindi ja mälukiibiga masina. mõlemiga paralleelselt võetud sama asi ja arvake ära mida(millist pilti) enam vaadata ei taha! Vastust ette ei anna.
                              See on rohkem konkreetse kaamera viga, mitte salvestusmeetodi oma.

                              Comment


                                #30
                                Vs: -videokaamera ost

                                Esmalt postitatud macman poolt
                                Pildikvaliteedist rääkimata, panin kõrvuti käima lindi ja mälukiibiga masina. mõlemiga paralleelselt võetud sama asi ja arvake ära mida(millist pilti) enam vaadata ei taha! Vastust ette ei anna.
                                Eks need kõik ole vahepealsed etapid ja areng on hetkel kiire, mis on järgmine mälukandja (OLED)? vist panin õigesti , maakeeles orgaaniline mälu!!
                                Äkki valgustad meid täpsemalt, missugused kaamerad kõrvuti panid
                                Kui nägid mälukaardile salvestavas paremat kvaliteeti, siis leiame sellele "arusaamatusele" kohe põhjenduse.
                                Kas Sony pakib oma mälukaardile videot 5:1 nagu MiniDV seda teeb? Vaevalt.

                                OLED on siiski LCD asendus, hea selline ja loodetavasti hakkab lõpuks ka reaalselt asendama. Seni kasutatakse enamasti MP3 pleierite displeides. Mingi kamm oli vist täisvärvi-OLED ekraanide kestvuses, mis takistab neid veel laialt kasutamast.
                                Kes veel ei tea, siis OLED ei kasuta taustavalgustust nagu LCD, vaid pikselid "hõõguvad" ise. Võimaldab see valmistada väga õhukesi (kuuldavasti ka painduvaid) displeisid.

                                Comment

                                Working...
                                X