Teade

Collapse
No announcement yet.

Roheline pilt Philipsi telekal

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Roheline pilt Philipsi telekal

Tere!
    Selline lugu, et minu ligi 2,5 aastat vana Philips otsustas eelmisel nädala hakata normaalse pildi asemel näitama rohelist ekraani. Heli tuleb ilusasti läbi, aga pilti ei ole. Targemad inimesed on pakkunud, et asi võib ehk olla kineskoobis (mudeliks on 32PW9308/12) ja et mõttekas on lihtsalt telekas prügimäele viia ja uus osta. Garantiisse mul enam asja ei ole, sest Philipsitel on minu mäletamist mööda see kõigest kaks aastat, aga ma ei tahaks kuidagi uskuda, et üks normaalne kineskoop oma tööpäevad kõigest kahe aastaga ära lõpetab.... ära ei tahaks ka niisama visata, ikka suur kobakas ja suhteliselt kallis kah. Oskab keegi ehk midagi paremat välja pakkuda?

Vs: Roheline pilt Philipsi telekal

Kui kiinekas surema hakkab läheb pilt udusemaks aga ei ole kuidagi seotud värvide ära kadumisega.Kineskoobis nüüd vaevalt asi on kui just telku 24h ja 7 päeva nädalas ei töödanud.Tänapäeva kinekate elu iga ca 15a vast.Aga kutsu parandaja koju endale.Juhul kui tallinnas paikned soovitaks orbita service abi.uuri nende kodukalt lisa.
    Oli endal taoline jama aga pilt oli sinine ja läks 250eekut asi.

Comment

15 aastat? Millises universumis???
      Roheline värv viitab tõesti kineka veale aga mitte ilmtingimata. Kas pilt on ainult roheline või on hoopis roheline looristus? Tugev roheline toon (muud värvid praktiliselt puuduvad) viitab videovüimendi veale. Võimalik, et ka videokivi G-signaali veapinge konde kutu.
      Kineka viga saab kindlaks teha vahetades kahltase ja kindlalt korras signaalide katoodid omavahel. Tüütu, ossiga näeks asja rutem ja mugavamalt ära. Ehk mõnel tuttaval elektroonikul on säärane?
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tänud vastamast.

Pilt on ikka kohe täitsa roheline. Õigemini, pilti ei olegi, lihtsalt roheline ekraan, millel valged horisontaaltriibud. Heli on olemas, aga pilti kui sellist pole. Sai uuritud spetsialistilt ka, tundub, et ongi tõepoolest kineskoop... ei tahaks lihtsalt uskuda, et 2,5 aastat ongi see aeg, kui üks kineskoop vastu jaksab pidada. Justkui olekski niimoodi mõeldud, et kohe-kohe pärast garantii lõppemist annab üks oluline jubin otsad ja inimene peab uue teleka ostma.

Telekas hetkel Tartus Arwestis. Paistab, et nüüd on valida, kas laseme neil teleka ära visata või tassime juraka koju ja siis viskame ise ära.

Comment

Juhuslikult olengi mina see inimene Arwestist, kes sellele telerile sellise diagnoosi pani. Videovõimendi välje ja kineskoobi katoodi vahel on tüüpiliselt kilooomine resistor. Kui sellel on pingelang mitukümmend volti, tähendab see suurt leket ehk hukas kineskoopi.
          Kineskoobi marki siin nimetamata tuleb tunnistada, et selliseid järeldusi tuleb mõnikord kuus ikka teha ja see on selle kineskoobi tüüpviga. Ka suurtootjatel-arendajatel läheb tahes-tahtmatult midagi untsu.
          Kineskoobid telerites ongi möödanik. LCD ja plasma telerite puhul tuleks aga arvestada, et remont võib olla kallim kui uus teler ise.
          Valik on Teie!

Comment

Aga on ehk võimalik kinekas mõne teise (muul põhjusel, mitte kineskoobi vea tõttu) mittetöötava sama marki teleka kineskoobiga ära vahetada vms?

Comment

kust sa selle kineskoobi saad?
              kineskoopi võib natuke ravitseda,aga ilusat pilti sealt enam oodata pole.tuleb vaadata,et millised elektroodid omavahel lühises on ja siis vastavalt sellele käituda.mõnikord asi õnnestub,mõnikord mitte.

Comment

Einoh, ma lihtsalt mõtlesin, et kui leidub mõni muul moel rikkis telekas (aga korras kineskoobiga), siis saaks ju ära vahetada?

Comment

eks siis otsi.kui otsingu käigus sattud liigsele 37 tollisele plasmaekraanile,siis ära mind ära unusta.
                  korras kineskoobiga telerit ei hakka keegi kunagi ära viskama.selles on kogu asja keerukus.
                  mul on kord juhus olnud,(tõsi küll šasii EM5,aga videovõimendi on neil ühesugune)kõik viitas kineskoobi veale.siis aga satusin puht juhuslikult katkenud pindmontaažis takistile.pärast tuli veel mitu sellist vigast takistit ja dioodi välja.lisaks veel videovõimendi ise,aga kineskoop osutus õnneks terve olevat.

Comment

Working...
                  X