Teade

Collapse
No announcement yet.

Zuum TV

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Zuum TV

Esmalt postitatud martinj poolt
    RGB on jah kõige parem - see on sisuliselt signaal, mis läheb otse ekraanile.
    S-video on paremuselt analoogis teisel kohal, samas on see juba "kodeeritud".
    Sisuliselt on see sama, mis PAL, SECAM või NTSC , lihtsalt värvid kantakse eraldi juhet pidi ja sestap ei piirata nende sagedusala.
    Komponentvideos seda tehakse, muidu satuks värvid heledussignaali alasse.

Omad kogemused näitavad, et mõnikord tasub RGB-d eelistada isegi HDMI-le. Põhjus - analoog "silub" veidi digilevi ruudulist pilti.
    Jeap S-video on parem, kui varem.
    RGB ei oska mina tööle panna, kuigi tahaks.
    Arvutist olen saanud pildi RGB pidi ette. Teleri ekraanil ütleb "mode not supported". Miski ei meki telekale aga ei tea mis.
    Telekas on väike Samsungi LCD. Ehk on keegi veel proovinud ja oskab kommenteerida kas on hakkama saanud, või ehk oskab keegi lihtsalt kes asja jagab lahti seletada. Hetke on pilt S-videot pidi nüüd.

Comment

Huvitav, kas sellest lahendusest ka kasu võiks olla?
      Hinnavaatlus on Eesti suurim tehnikaalast hinnainfot ja nõuandeid edastav internetikeskkond.

Comment

Mis boksiga tegemist on? Kas Starmanilt saadud "zoombox"-iga? Sellel saad boksi menüüst määrata, mis signaali ta sinna SCART pessa annab. Tegelesin ise sellega vist kaks aastat tagasi, ja seepärast täna enam ei mäleta täpselt, aga selleks, et RGB scart'i kaudu telekasse läheks, peaks seda vist enne boksile menüüdest "ütlema".
        Lisaks! - paljud telekad jätavad enese tuuneri tööle ka siis, kui nad on mingi videosisendi peale lülitatud ja peaksid pilti ja häält püüdma välisest signaaliallikast. Sellest polegi enamasti mingit häda, kuid selle teletuuneri hääl tuleb teleka taha scart pesa "väljund" kontaktidele. Kui telekas polnud eelnevalt ühelegi kanalile häälestatud, siis võib seal väljundsignaalideks lihtsalt vaikne kohin või muu müra olla ja olematu pildi asemel "lumesadu".
        Viletsamates scartjuhtmetes võib see signaal telekast väljuvatest juhtmesoontest üle kosta telekasse sisenevatesse juhtmesoontesse ja sel moel telekas uuesti, nüüd juba koos väliselt allikalt saadud signaaliga esile toodud saada. Olen sel moel saanud lisaks parasjagu mängivale DVD-filmile jälgida ka viimati mänginud analoog-telekanali fantoomkujutist. Tühja telekanali puhul aga tekkis lumesadu ka dvd-kvliteediga pildile. Heli pole minul enesel küll õnnestunud solkida, kuid tehniliselt on selle solkimine sama lihtne.
        Probleemist vabanemiseks on korralike (ja kallite) varjestatud juhtmetega ühenduskaabli kasutamine või siis odava kaabli telekapoolsest scart-pistikust vastavate kontaktide lahtiühendamine.
        Ise olen odavate kaablite korral kiire abina seda viimast meetodit kasutanud - mõne minuti töövaev ainult.
        Videosignaali väljund telekast oli vist (pole juba kaua näppinud - võin eksida) 19. kontakt, ja hääl peaks 1. ja 3. kontakti kaudu välja tulema. Vastavalt tuleks siis SCART kaabli telekapoolsest pistikust need pinnid ära killida. Peaks saama puhtaks nii pildi kui hääle.
        viimati muutis kasutaja Plinn; 14 m 2009, 17:11.

Comment

zoombox jah, aga scardi kaudu pole vaja RBG'd saata.
          Vaja oleks otse RGB kaabliga, boxil RBG väljund on ja televiisoril sisend ka, hea oleks kui neid pidi saaks. Menüüs on 3 vaikut väljundi puhul jah aga ükski neist ei mõju nagu zoomboxi RBG'le, või on ka võimalus et minu samsung ei taha seda signaali miske pärast.
          Ise seda pildivärki ei jaga ka niipalju.

Comment

Njah... siis ei saa (ei oska!) aidata. Mul seni kõik telekad rgb-d ainult scart-' kaudu vastu võtnud ja muud punnid on "video in" ja "video ot" ja vastavalt samad asjad hääle jaoks olnud. No ja veel Ybr jne, + hdmi pesad uuematel...
            Aga et ainult RGB eraldi ja iseseisvalt - ma pole pidanud tegelema... sorry.
            ---
            EDIT! Boksil "RGB väljund"!? Pole ammu vaadanud oma boksi tagantpoolt ja lähiajal ei pääse talle seljatahagi, et kontrollida, kuid ma ei mäleta, et tal oleks eraldi RGB väljund... Minu arust oli seal eraldi...ee... midagi muud...
            viimati muutis kasutaja Plinn; 14 m 2009, 17:41.

Comment

Jeap nii siis tahtisn mina ka teha.

Comment

Esmalt postitatud MK poolt
                http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ad.php?t=35863
                Jeap nii siis tahtisn mina ka teha.
                Kui monitor ikka tervise juures eelnevalt siis asi õnnestub. Ma olen pannud Kaoni HD tuuneri monitori taha, toimis ka 720i reziimil. Muidu seadistada tuli küll nii nagu martinj lingitud teemas soovitas.
                Minumeelest RGB out ei aktiveeru kui HDMI peale lubatud. Keela HDMI ja proovi siis kombinatsioone.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

Comment

Vaja oleks otse RGB kaabliga, boxil RBG väljund on ja televiisoril sisend ka, hea oleks kui neid pidi saaks.
                  RGB-d eraldi pistikuna Zuumboksil ei ole, on ainult läbi SCARTi, sest lisaks R, G ja B-le on vaja sünkrot ja see võetakse SCART-kaablis komposiitvideo (videosignaali) soone pealt. Kui RGB on keelatud, on SCART-juhtmega nähtav komposiitvideo, aga see on kõige halvema pildikvaliteediga, nagu Martinj ütles.

MK, kas Sul on HD-toega Zuumboks? Selle tagapaneelil olevad punane, roheline ja sinine RCA-pesad ei ole RGB, vaid komponentvideo pesad. Rohelises pesas on heledussignaal (Y) koos sünkroga, punases ja sinises vastavalt punase (R) värvi vahesignaal (R-Y) ja sinise (B) värvi vahesignaal (B-Y).

(Martinj, Sa vist mõtlesid oma eelnevates postides komposiitvideot, mitte komponenti?)
                  73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                  ATiP1pN4XeM

Comment

Zoomboxi VGA, alla on kirjutatud RBG ja seda tegelikult mõtlesingi.
                    Box HD jah.
                    Hetkel hakkan mõtlema et kas seda välja tasub osta või on misket väga mõstlikku alternatiivi ka mis oleks samarohkete väljundite ja võimalustega

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt

(Martinj, Sa vist mõtlesid oma eelnevates postides komposiitvideot, mitte komponenti?)
                      Just.Minu viga
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Zoomboxi VGA, alla on kirjutatud RBG ja seda tegelikult mõtlesingi.
                        Seal on samuti sünkro eraldi pinnidel. Ka sõltub väljastatav formaat P.STD valikust.
                        ... välja tasub osta või ... mõistlikku alternatiivi
                        Välja tasub osta, kui oled pildikvaliteediga rahul.
                        Alternatiive on küll, kuid kui Sa ka tasulist ZUUMi tahad vaadata, siis soovitan ostuga veidi oodata. Starmanil olla plaan tulevikus lubada vaid enda heakskiidetud bokse. Lähemalt on sellest juttu digi-tv.ee foorumi maapealse digi alajaotuses.
                        ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud paat1 poolt
                          Sai ostetud MPEG4 teler vanematele, Samsung. Juurde sai ostetud kaardilugeja Conax ja ZuumTV kaart

Probleem on järgmine:

Telekas käima, antenn külge, kaart sisse, tegin automaatseadistuse. Kõik korras - kanalid töötavad, otsisin parimat levi, kõik ok, kanalid vahetuvad, viivitus 2-3 sekundit. Lülitasin teleka välja.
                          Kui teleka uuesti sisse lülitan, siis ei leia tasulisi kanaleid ülesse, ütleb, et signaal nõrk, kaart valesti jne. Tasuta kanaleid näitab. Kui korraks kaardi välja võtan ja kohe sisse tagasi panen, näitab ka tasulisi kanaleid kuni järgmine teleri välja lülitamiseni, mil algab see jant jälle algusest.

Milles on viga? Kaart? Kaardilugeja? Telekas? Signaal?

Viga oli, nagu a1 mainis, kaardilugejas, kui poest anti uus sama firma kaardilugeja, kadus probleem.

Comment

Oskab keegi öelda kui palju se kaardilugeja maksab mille telekasse saab lükata? Nimelt telekaid 3 ja kõigile tasulisi kaarte ja boxe ei tahaks osta, piisab sellest et 1 telekas mängib boxi taga kaart sees ja teine mängib omaette digiTV-d aga kolmas on Digi valmidusega vana 32" LG mis hetkel digikanalite häält lubab, pilti aga mitte. Kas üldse kaardilugejast aitab kui ilma kaardita kasutada et ta tasuta kanaleid mängiks?

Comment

Kaardilugejast pole sul siis midagi kasu, kui telekas ainult MPEG 2 toetab.

Comment

Digi valmidusega vana 32" LG jaoks on Sul vaja MPEG4 to MPEG2 moodulit, mis sisaldab ka kaardipesa. Hind on umbes 850 EEK. http://www.digi-shop.ee/PublishedSer...9&itemcode=NP4 . Enne pead täpsustama, kas Sinu teleri tarkvara seda moodulit tunnistab (küsi sealt mailiga üle, väga viks teenindus on).

Tasuta kanaleid näitab iga MPEG4-võimeline digiboks või sisseehitatud digituuneriga teler, kaardilugejat pole vaja juurde osta, kui tasulisi kanaleid vaadata ei taha.
                                ATiP1pN4XeM

Comment

Working...
                                X