Teade

Collapse
No announcement yet.

Projektor

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Projektor

    Tere. Kas keegi on üritanud ise puhastada videoprojektori läätsi sinna kogunenud tolmust? Tean et väh.Tallinnas on seda võimalik ka teenusena lasta teha, kuid eelistaks ise üritada.Kui vaid keegi tegijam on sellega ise hakkama saanud. Seadmeks on Epson EMP TW-20.

    #2
    Vs: Projektor

    Minu projektori manuaalis öeldakse, et tolmu mõju läätsel pildi kvaliteedile on vähene ja ei soovitata tihedat puhastamist. Ise arvan, et kergelt pehme pintsliga üle käimine paar korda aastas piisab. Aga eks see oleneb ka, kus projektorit kasutatakse - kui suitsuses ruumis, siis tekib ilmselt läätsedele raskemalt eemaldatavat sodikihti enam.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    Comment


      #3
      Vs: Projektor

      Kas oled seda pintsliga puhastamist ise üritanud? Tähendaks ju see projektori laiali lammutamist. Pelgan väheke seda, et selles läätsede komplektis võib midagi paigast minna ja rikun sellega kogu optika. Mure iseenesest seisnebki selles, et vähegi tumedama pildi korral on näha 4-5 heledat laiku.(Suurim mingi 10cm). Aparaat on olnud suitsuvabas keskkonnas,tööaega kogunenud vaid mingi 350t. Kui töötamise ajal valgusavast sisse piiluda,paistab vähemalt 4 eri läätse,igaüks omajagu tolmune. Imelik kuda sinna seda sodi nii palju on kogunenud...

      Comment


        #4
        Vs: Projektor

        Kas suruõhuga saad puhuda?

        Hea, kui oleks samal ajal ka näha, kas puhumisest efekti on.
        If you think education is expensive, try ignorance.

        Comment


          #5
          Vs: Projektor

          ma ka pigem usun et selleks on suruõht samamoodi vast saab nagu fotoaparaate.

          Comment


            #6
            Vs: Projektor

            Esmalt postitatud amarillo poolt
            Kas oled seda pintsliga puhastamist ise üritanud? Tähendaks ju see projektori laiali lammutamist.
            Silmas on peetud välimise läätse pintsliga ülekäimist. Kui sodi on juba objektiivi sees, siis on asi muidugi halvem. Olen ise võtnud ka ühe proju objektiivid laiali, puhastanud ja pärast ka kokku kruvinud, pole seal mingit tuumateadust. Põhiline on, et oleks õiged tööriistad-vahendid ja piisavalt tolmuvaba tööruum. Kui aga endas kindel pole, siis anna objektiiv fotokate remontijale hooldada. Tartus näiteks Põlenik tegeleb asjaga.
            Suured plärakad läätsedel võivad olla vääristuskihi defektid ja seda kihti ei taasta keegi. Vääristuskihi vead tulenevad pigem optika valedest säilitustingimustest, näiteks liigsest niiskusest, mitte kauasest kasutamisest.
            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

            Comment

            Working...
            X