Teade

Collapse
No announcement yet.

Digitelevisioon viie teleriga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Digitelevisioon viie teleriga

Minul on lugu selline, et majas on kokku 5 telerit ning plaan on vahetada analoogpilt digipildi vastu. Üks teler sai alles hiljuti ostetud Sony 32'' LCD(kusagilt jäi mulle kõrvade vahele, et tänapäeva teler tunneb juba digisignaali ilma digiboksita ära) ülejäänud on ca 7 ja rohkem aastat vanad ning kahel vist lausa puuduvad scart liidesed. Minu oli mõte osta poest digiantenn ja digiboksid. Kuid, kas see tähendab, et ma pean ostma viis digiboksi, viis võimendit(või ei ole digitaalsignaaliga võimendit üldse vaja?) ja viis antenni või on olemas ka mõni lihtsam lahendus? Näiteks praegu tuleb pilt antennist võimendisse ja sealt edasi läheb jagajasse. Kas digipildiga saab täpselt samuti? ZuumTV-d ega ka Viasati ei taha, sest nemad küsivad iga kuu raha.

Loodan, et saite mu probleemist aru.
    Tänan asjaliku nõu eest!

Vs: Digitelevisioon viie teleriga

Mnjah.. sarnane küsimus hakkab ilmselt lähiaegadel üha ja üha rohkem kerkima. Seni ei oska vastata teisiti kui nii : jah tõesti on vaja osta vastavalt igale telekale oma tuuner. Antenidega aga on nii et kui seni on kasutusel detsimeeterantennid, võimendid jne siis neid ei pea tingimata vahetama.
    Nimelt seetõttu et ei tea olema olemas digitaalset antenni, samuti ei tea siinses kontektstis olema olemas digitaalset antennivõimendit, seega kasuta rahulikult senist antenni, võimendit ja jagurit kuid pärast neid siis paigaldad digituunerid igale pildinäitajale.

See digiantenn ja sinna võimendi ja digiantennikaablid on huvitav häma, näiteks HV foorumis on selline lõuapoolik nimega Tahanteada seda välja hõiganud, mõnedki tumedamast tumedamad müügimehed aga haaravad igast huvitava kõlaga vidinanimest lennult ning pärast kulutame omi närve et selliseid lennult ümer koolitada kui peaks ette juhtuma müügiteema - ka meie peame vahel ju poest midagi ostma, ka digituunerit või antenni...

Tulles tagasi antenni, võimendi ja jaguri juurde - häälestamist või vahetust on vaja siis kui 1.digisaatja ei asu samas mastis kui senine kasutatud mast, sel juhul tuleb antenni uuesti suunata, 2. kui signaal osutub nõrgaks siis on ehk vaja võimenust suurendada ja/või kaableid vahetada (kuna vanad antennikaablid "väsivad"). Uuenduseks sobivad taas klassikalised antennikaablid (ei mingit digikaablit ca 80.- jm vms ).
    Alustada võiksid ühe tuuneriga, sellega käid kõigi oma liinilõppudes olevate telekate juures ning on kohe näha kas/kus on probleeme.
    Võiksid ka uurida http://www.digi-tv.ee/viewforum.php?...451531b64efeb4 foorumit, sealgi on temaatika täiesti olemas.
    Edu!
    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
    Konfutsius

Comment

ZoomBox-i ametlik paigaldaja rääkis, et digitv tahab kohe kole kindlasti et ma talt ostaks digivõimendi. Et analoogvõim ei sobi selleks tööks. Tegelikult ikka sobis, aga kaabel oli nõuka aegne ja kõrgemad sagedused jäid sinna kinni.

Comment

Tegelikult tahaks päris näha seda nn "digivõimendit" kaane alt ning kui sealt vaatab vastu analoogvõimendi siis tekitaks pretsedendi tarbija petmises, ka digikaabli lõikaks lahti ja vaataks kuda ta erineb vanast KH-L21`st... peale valmistusaasta.
        Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt
          ka digikaabli lõikaks lahti ja vaataks kuda ta erineb vanast KH-L21`st... peale valmistusaasta.
          Tänapäevased mikrovahtisolatsiooniga kaablid jagunevad põhiliselt vahu tegemise järgi keemiliselt saadud vahuga ja füüsikaliselt segatud vahuga kaabliteks. Keemiliselt saadud vahu poorid enamus avatud ja aja jooksul imavad niiskust sisse, füüsikaliselt saadud vahul on mullikesed kinni ja niiskust ei ima.
          Mõned aastad tagasi sai Rantelonis üle mõõdetud 10m jupp 4 aastat väljas olnud kaablit KX 1,1, selle jupi sumbuvusgraafik peaaegu kattus Macabi poolt kaasa antud 100m sumbuvusgraafikuga.
          Võin eksida aga minu teada on füüsilise vahuga kaabli omahind umbes 3x kallim. Kahjuks letihind erineb väga vähe, st. keemilise vahuga müüakse peaaegu sama hinnaga. Kunagi sai Safest kilomeetrite kaupa ostetud, kõik prügimäele läinud, kahjunõuet pole kellegile esitada, aga kahju võrreldavates hindades pea 2 milli.
          VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Jyrka, kaablite ehituselt ja omadustel olen sinuga päri, kasutan isegi Macabi välikaablit, üleval ehk 8-9 aastat ja ei ole nagu miskit muutunud. Mõni sats KL kaablit aga on küll maha tõmmatud siit sealt.

....Kuid kuidas kuram see kaabel digitaalseks muutub käitumiselt vot aru ei saa .
            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud Hans S poolt
              Minul on lugu selline, et majas on kokku 5 telerit ning plaan on vahetada analoogpilt digipildi vastu. Üks teler sai alles hiljuti ostetud Sony 32'' LCD(kusagilt jäi mulle kõrvade vahele, et tänapäeva teler tunneb juba digisignaali ilma digiboksita ära)

Loodan, et saite mu probleemist aru.
              Tänan asjaliku nõu eest!
              Kui selline teler olemas siis saad kohe ära proovida kas olemasoleva antenniga näeb digikanaleid, Leviral siis 7 vaba kanalit. Telekal peab siis olema sees DVB-t tüüner.
              Siin siis antennidest ja vastuvõtust juttu:
              http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?...&sd=a&start=45

Comment

Esmalt postitatud auus poolt
                Kui selline teler olemas siis saad kohe ära proovida kas olemasoleva antenniga näeb digikanaleid, Leviral siis 7 vaba kanalit. Telekal peab siis olema sees DVB-t tüüner.
                Minu telekal lausa DVB-t jaDVB-c tüüner sees, aga valida tuleb üks kahest, käigu pealt neid ümber lülitada ei saa. Tähemehe kaablivõrgus mõned kanalid rohkem, seega kasutan DVB-c.

http://www.sony.lv/product/t32-w-ser...TechnicalSpecs
                viimati muutis kasutaja urmo; 12 m 2008, 07:13.
                Head susserdamist !

Comment

Ranteloni antennivõimudega võib jama tulla küll Näiteks Harjumaa jaoks mõeldud tükk (mudelit ei mäleta) surub ühe digi-muxi sageduse lihtsalt maha ja mina muudkui imestasin, et miks see digivärk ei levi Kakkusin antennivõimu vahelt välja ja kõik digikanalid hakkasid "levima".

Comment

Esmalt postitatud auus poolt
                    Päris nii lihtne see vast pole. Ilmselt on teler, nagu ka Urmo oma, loodud MPEG-2 standardile. Eestis aga kasutusel MPEG-4. Ka omal üks sony seismas, dvb-c ja dvb-t tugi, kuid mpeg-2 toega.

Comment

Selle minu teleka tehniliste andmete lehelt lõige:

Tuning
                      Analogue Terrestrial Tuner
                      YES
                      Digital Terrestrial Tuner (MPEG-2)
                      YES
                      Digital TV Cable Tuner (with supported operators)
                      YES
                      High Definition TV Tuner (MPEG-4) - H.264 (with supported operators)
                      YES

Ei ole täpselt kursis, mida Tähemehe digipaketis edastatakse, aga mõned kanalid on sealt vaadatavad (tasuta).

On sellel siis MPEG-4 või mitte?
                      Head susserdamist !

Comment

Esmalt postitatud urmo poolt
                        Ei ole täpselt kursis, mida Tähemehe digipaketis edastatakse, aga mõned kanalid on sealt vaadatavad (tasuta).
                        On sellel siis MPEG-4 või mitte?
                        Kui sa Eesti maapelset digi-TV-d näed, siis on MPEG-4.
                        Zuumi tasuline pakett ja vabad kanalid on kirjas siin:
                        http://www.starman.ee/index.php?nodeid=338&lang=et
                        Nüüd on juba ETV2 ka ja E42 pealt HD kanalid (kahjuks nõrk saatja ja ainult Teletornist lõuna - lääne suunas)

Comment

Working...
                        X