Teade

Collapse
No announcement yet.

Kui suur telekas osta?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Kui suur telekas osta?

    Oi, kui palju vastuseid.

    Praeguseks on mul erinevate inimeste soovituste põhjal välja valitud siis kodukino ressiiver 5.1 ja kaks kõlarit + subwoofer; telekas KDL-40W4000.

    Küsin nüüd rumala küssa, aga ega naisterahvas ei peagi siukseid asju liiga palju teadma, onju? :P

    Nagu ma aru saan, siis pole praegusel hetkel üldse vahet, kas ma vaatan telekat näiteks 42" full hd või 42" hd ready telkust, kuna määravaks on ikkagi signaal?

    Mul on Starmani digi-tv (tavaline kolmikpakett) ja praeguse 26" teleriga on see pilt mu silmale väga ok. Ma lihtsalt muretsen, et 2,5 m pealt on ehk pilt kehva nüüd kui 40" ostan...

    Comment


      #17
      Vs: Kui suur telekas osta?

      Seni kui pole meil HD kanaleid, ei ole vahet HD-ready ja FullHD vahel.
      2,5m pealt vaadates tundub mulle 40" natuke suur ja eks ka ruudud on suuremad kui väikese teleka ekraanil.
      Vastavalt ekraanile ka vaatamiskaugus (tegelikult peaks vastupidi olema: kauguse järgi peaks teleka suuruse valima).
      Head susserdamist !

      Comment


        #18
        Vs: Kui suur telekas osta?

        mul 50" Panasonic HD Ready. Viasat signaal suuremal osal kanalitel alla 2,5m on jube. minu vaatamiskaugus on 3,5m vahel nati enam ja kohe kuidagi ei ütleks et liiga suur on. pigem võiks olla suurem, kui väiksem.
        32" ja allapoole telekatel on see FullHD ainult ilus kiri. uudiste ja seisva pildi korral on vahe olemas, aga filmide puhul ei suuda silm nagunii eristada, kui just meetri pealt telekat ei vahi.
        63" Samsungi plasma pealt sai mingi periood vaadatud erineva kvaliteediga DivX filme ja selle peal oli 640*480 resolutsioon filmide korral päris talutav. mida rohkem tegevust ja liikumist filmis, seda vähem signaali kvaliteet häirib. kunstiliste filmide ja aeglaselt kulgeva tegevuse korral hakkab vilets signaal enam silma.
        37" puhul peaks HD Ready täiesti piisav olema, DVD signaal on kah sama ja on ka 50" peal päris ok. 2,5m pealt DVD vaatamiseks on 40" ilmselt päris hea.
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment


          #19
          Vs: Kui suur telekas osta?

          olin ka mõni aeg tagasi sama probleemi ees. crt andis saba ja selle parandamine oli muutumas piinarikkaks.
          siirdusin siis uue lcd jahile - eelkõige siis püüdsin leida meil müüdavate mudelitele positiivseid ülevaateid. see osutus suht keeruliseks kuna siin müüdavad mudelid on suht sageli mingi erilise märgistusega vms kuna tihti ei leia üldse midagi või siis ainult mingeid vene, poola jms müügikohti.
          anyway, muuhulgas jõudsin lehele
          http://www.plasma-lcd-facts.eu/research/introduction/
          mille tulemusena otsustasin uurida veidi ka plasma paneele ning lõpuks ühe sellise ka ostsin.
          see muidugi eeldab sony-st loobumist kuna too ei valmista enam plasmasi aga kuna mina olen oma sony vaimustusest ammu üle saanud siis minul sellega probleemi ei tekkinud. Minu väljavalituks sai
          http://www.panasonic.ee/products.php?prod=3801
          mis oli küll veidi suurem kui planeeritud 32" (37" kipub olema vist väikseim plasma diagonaal) aga täna vaatan, et oleks võinud ka 42" võtta.
          suuruse ja hd/hd ready valik sõltub laias laastus vaatamise kaugusest eeldusel, et hd signaal on käepärast võtta. mida kaugemalt vaatad seda suurem peaks olem ekraan ja hd pilt nõuab veelgi suuremat ekraani (samalt kauguselt siis). mul oli selle kohta ka mingi graafik aga hetkel ei leia seda ülesse.

          Comment

          Working...
          X