Teade

Collapse
No announcement yet.

Kujutise suurus LCD-teleris

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kujutise suurus LCD-teleris

    Avastasin, et analoog-, digituuneri ja SCARTist võetud signaali näidates lõigatakse külgedelt ja püstsihis pildist ikka päris matsakas tükk ära. Tähendab ei lõigata, aga kujutis toodetakse suurem kui paneel ja osa jääb ääre taha. Mõnel kanalil on logogi poolik. Kui see kõige levinum PAL-tabel ette manada, on vaid 3 ruutu äärtes näha, peaks olema 4.
    Selline suur pilt on üldse Sonyde tüüpkiiks, kineskoopisenditel on seadmine lihtne - laius poolisüdamikuga, kõrgus menüüst.

    See ei sõltu puldilt valitud ekraanisuhtest, ühtmoodi on lõigatud 16:9 ja 4:3. Ja eriti 4:3, kui mustad külgribad tekitavad lausa ruudulaadse pildi. Kui aga saata pilt HDMI või komponentühendusega, on kujutis täielikult näha.

    Click image for larger version

Name:	mtv3OK.jpg
Views:	1
Size:	39,9 KB
ID:	873496
    Click image for larger version

Name:	submOK.jpg
Views:	1
Size:	11,5 KB
ID:	873495

    Ülemine osa pildil on Zuumboksi HDMI-ühendusega, alumine teleri enda tuuneriga. Et sama kaader oleks, sai mõlemad stoppkaadrile pandud ja siis pildistatud.

    MTV3 on 16:9.

    SubJuniori on 4:3, kusjuures Zuumboksi pildil paneb mustad ääred boks (teler 16:9 formaadis), sisemise tuuneriga on teleri pilt sätitud 4:3 formaadile. Kuid sama lõikamise ulatus säilib ka 4:3 pildi venitamisel üle ekraani.

    Kas Sony U3000 seeria telerite servicemenüüs saab muuta kujutise suurust ekraanil? Servicemenüüs ringi vaadates sellist valikut ei leidnud, kas sinna valikusse saaks TT-- mingi numbri sisestamisega? Olemas vaid kineskoopteleka TT-koodide nimekiri, aga need suure tõenäosusega ei sobi.
    Lisatud failid
    viimati muutis kasutaja Scott; 04 m 2008, 05:55.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

    #2
    Vs: Kujutise suurus LCD-teleris

    Täiendan teemat sellega, et kas te olete oma telerite juures eelkirjeldatud "omadust" märganud? Mahub kõik ekraanile? (Ei pea siinjuures silmas erinevaid pildivenitamismenüüde pakutut.)
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

    Comment


      #3
      Vs: Kujutise suurus LCD-teleris

      service menüü jäta igal juhul näpimata.teoreetiliselt saab sealt pilti kokku suruda,kuid see oleks lihtsalt moonutus ja siis võivad näiteks suures plaanis võetud kaadrid(näiteks diktori nägu, jne)koledaks minna.
      pilt on õige siis kui ülekande pikslite suhe vastab täpselt ekraani pikslite suhtega.vastasel juhul hakkab tark aparaat hor/vert,ridasid kas kokku suruma,või vastupidi-laiali venitama.
      seni kui see toimub digitaalsel tasemel,on kõik veel suhteliselt hea.kui aga digisignaal muudetakse analoog signaaliks ja seejärel uuesti digisignaaliks,siis läheb hulluks.
      analoogsignaal on arvestatud tavalise 4:3 kineskoopteleri jaoks.seal on pildi näitamiseks omad nõuded ja küllap siin peitubki su probleem.

      Comment


        #4
        Vs: Kujutise suurus LCD-teleris

        Esmalt postitatud kreeklane poolt
        teoreetiliselt saab sealt pilti kokku suruda,kuid see oleks lihtsalt moonutus ja siis vхivad nдiteks suures plaanis vхetud kaadrid(nдiteks diktori nдgu, jne)koledaks minna.
        Aga praegu ongi nii, et 4:3 suhtega ehk eesti kanalite pilti vaadates on näod veidi piklikud. Testtabeli rõngas pole samuti ideaalne ring. Selle ruutude järgi peaks hor.sihis niipalju kokku lükkama, et osa ääre taha jäävast kujutisest näha oleks, vert.sihis samapalju ja veel veidi, et ring ikka ringikujuline oleks. 16:9 tabeliga pole testinud, aga eelpool olevate piltide järgi võib sama kahtlustada.

        Ja nagu mina asjast aru saan, polekski vaja minna ekraanimõõtude kallale, vaid "öelda" pildiskaleerimisprosele, et ta ikka võimalikult palju nähtavat pilti ekraanile toodaks, mitte ei cropiks ääri ära. Sest miks siis digiboks oskab üle HDMI croppimata kujutist näidata (upscalingut teeb digiboksi prose)? Sama kanal üle SCARTi samast digiboksist (nagu ka teleri enda tuunerist) on aga cropitud ja vert.sihis venitatud (upscalingut teeb teleri prose).
        Esmalt postitatud kreeklane poolt
        pilt on хige siis kui ьlekande pikslite suhe vastab tдpselt ekraani pikslite suhtega.vastasel juhul hakkab tark aparaat hor/vert,ridasid kas kokku suruma,vхi vastupidi-laiali venitama.
        Ridade ümberarvutamine toimub nii või teisiti, sest standard-definition on vaja HD-Ready-ks ümber skaleerida. Või sain ma millestki valesti aru?

        Esmalt postitatud kreeklane poolt
        seni kui see toimub digitaalsel tasemel,on kхik veel suhteliselt hea.kui aga digisignaal muudetakse analoogsignaaliks ja seejдrel uuesti digisignaaliks,siis lдheb hulluks.
        Eelpool toodud näited on digitaalsed (Soome MPEG2 sisemise tuuneriga ja Soome-Eesti kanalid Zuumboxiga.
        Hea küll, analoogkanalite sellisest venitamisest saaks veel aru, aga Soome kanalid on saatjast ekraanini digitaalsed.

        Sorry, et nii pikk jutt, aga hakkas huvitama, millest selline asi tingitud on.
        viimati muutis kasutaja Scott; 06 m 2008, 18:42.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

        Comment

        Working...
        X