Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Inglise keeles on protsessi nimetus deinterlacing, mis laias laastus tähendab piksliridade üleskorjamist, kohendamist, lisaridade loomist ning uuesti mahalaotamist.
"siis võib pilti upscaleda, salvestada TIF-ks, BMP-ks või teha mida iganes"
Toodud tegevused õigupoolest ei lisa üldse kvaliteeti pildile.
Kvaliteedierinevused mis silmaga näha tulenevad rohkem faktist et HDMI kaablis liigub video digitaalsel kujul, muudel juhudel olenemata formaadist ja juhtmetüübist aga teisendatakse eelnevalt analoogi (ja pärast ekraanis tagasi digitaalseks). Et selle juures tehakse ka upscaling on tegelikult kõrvaline featuur, sellega seostada kvaliteediparanemist ei tasuks.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Olen nüüd paar päeva filmide ja lihtsalt telekaga jännanud ja sain teada sellist asja:
tundub, et 40" on tõesti absoluutne maksimum, mida tasub osta. Ma ei tahaks väga uskuda juttu, et 2 m pealt näeb inimene oma 52" telekast pilti VÄGA normaalselt.
Vaatasin erinevaid DVDsid ja nägin, et Eestis välja antud odavad DVD-d (Acme jne) on mu telekastõesti väga halva kvaliteediga. Amazonist tellitud filmide puhul oli pildikvaliteet väga väga ok. Pean vältima odavat kräppi. Nii et pole mul seda blu-ray'd vaja osta ühti. Arvan, et kui saan blu-ray maitse suhu, siis on latt nii kõrgel, et ei taha enam dvd-d ega telekatki vaadata. Annan sõrme, võtab käe.
Ja mis puutub meie teenusepakkujatesse, siis Starmani digi-tv ei kannata üldse mingit kriitikat, tavaline analoog või siis meie 8 tasuta digikanalit on palju paremad. (Huvitav, kas Starman on sellisest asjast teadlik ja tiheda konkurentsi tõttu tegeleb ka selle teemaga või? Olen kuulnud, et Elion on kõige parem selles vallas.)
Starmani kaarti mul pole, aga proovisin nende koodivabu kanaleid, ja pean Su arvamusega ühinema. Endal on STV digikaabel, seal on pilt kui prillikivi . Elioni kvaliteeti pole näinud, selle kohta ei arva midagi .
Starmani digiboksil on justkui deinterlace-ga mingi jama. Kui esimest korda nägin, arvasin, et odavam Samsungi LCD on kurja juur. Sai siis sama teleka külge kohe ka videokaamera pandud ja...pilt nagu prillikivi
Digiboksi menüüst üritasin mõningaid settinguid kruttida, et äkki läheb paremaks.
Lootusetu üritus.
Paistis see silma lähedalt (üleval nurgas) kanali logo vaadates. See oli kõigil kanalitel servadest sakiline ja udune. Elioni digiboksiga taolist jama polnud.
Kahjuks ei saanud Elioni ja Starmani ühest ja samast telekast võrrelda, aga üldiselt tundub Elioni pilt tõesti kõvasti parem olema. Suhteliselt madala bitrate juures on videostriim üllatavalt hea kvaliteediga.
Comment