Teade

Collapse
No announcement yet.

Uue teleka ost?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Uue teleka ost?

Kui keegi suvatseb nõuga aidata oleksin tänulik. Praegu hinnad üsna maas ja tuli mõte, et võiks pildikasti välja vahetada. Hetkel vaatan 7 aastat vana 32 tollist Thomsoni kineskoopi. Muidu täitsa ok riist. Plaan oleks mingi 46-47 tolline soetada.
    Millise teleka peaks valime kui tähtsuse järjekorras kasutatakse seda järgnevalt
    1. Sat pealt jalka vaatamiseks (reageerimisaeg, et pallil saba taga poleks). Enamus kanaleid näitab jalgpalli juba 16:9 formaadis, siit ka plaan 4:3 kast välja vahetada.
    2. Harilike DVD filmide vahtimine
    3. Ülejäänud pere vaatab ikka multikaid, uudiseid, superstaari-lemmiklaulu-talendijahi saateid ka
    Et siis, kas plasma, LCD, hind, bränd?
    viimati muutis kasutaja Erwin; 08 m 2009, 16:45.

Vs: Uue teleka ost

Või siis äkki hoopis LED.
    otsija

Comment

Vs: Uue teleka ost?

mõni aeg tagasin olin samas olukorras ja kaevusin lcd otsingutesse, mis kujunesid ootamatult raskeks kuna
      - mudeleid palju
      - müüjad ajavad udu
      - meil müüdavate mudelite kohta mingil põhjusel raske infi leida (enamast vene vms sarnases keeles).
      siis satusin lehel kus räägiti mingist uuringust inimeste suhtumisest lcd ja plasma ekraanide poolt näidatud pildi kvaliteeti enne ja pärast vaatamist. selle tulemusena hakkasin vaatama ka plasmasi ning suhteliselt ruttu leidsin otsitava - Panasonic TH37PX80.
      kurta ei oska millegi üle (kui ehk siis, et ei taibanud 42" võtta kun eelmine oli 32" crt ja tundus ok ja 37" tundus piisav). sita signaali või kvaliteediga on pilt veidi kole aga ega lcd ei päästaks.
      jalgpalli vaatamisel tuleb ilmselt kasuks plasma kiirem reaktsiooni aeg
      filmide vaatamisel parem kontrast
      ja kui kogu pere on teleka ees siis lai vaatenurk (lcd puhul on pilt ok siiski suht väikeses sektoris teleka ees).
      imo on lcd sobilik valik telekana vaid juhul kui on plaanis ka ohtralt mängida (konsoolid või pc siis) kuna vähemalt vanasti oli plasmadel oht, et liikumatu kujutis võib sisse põleda. ka ülejäänud plasmadega varem kaasnenud probleemid on uute mudelitega kõrvaldatud (suurem voolutarve ja lühem eluiga)
      veel kaks soovitust mis ma leidsin oma uuringute käigus olid:
      - võimalikult rohkem hdmi sisendeid (vähemalt 2, soovitavalt rohkem)
      - mitte otsustada kaupluses nähtava pildi põhjal (kõik jooksevad mingis demo vms rezhiimis ja selline pilt ei kannata kodus vaatamist).
      et siis minu soovitus on plasma. otsi mudelid välja ja püüa leida internetist mingeid ülevaateid ja kasutajate hinnanguid. kui leiad sobiva siis osta nii suur kui vähegi kannatab.
      üleval nimetatud uuring leiab siit.

Comment

LCD vaatenurga kohta...sai ka hiljuti 32" Samsungi LCD Full HD ostetud (le32a568) ja sellega vaatenurgaga küll probleemi ei ole. Räägitakse 178kraadi nii horisontaalis kui ka vertikaali. Proovisin silmaga ja enne tuleb teleka äär ette, kui pilt mustaks läheb.

Kas tõesti pall võib nii kiiresti liikuda, et LCD ei jõua reageerida? Vanemate arvuti monitoride puhul olen seda ise ka täheldanud, aga siiski...tänapäevastel telekatel ka? Minul omal on reageerimisaeg 6ms ja pole varje näinud. Tõsi-jalkat ei vaata.

Teleka pildivõimaluste kohta ei oska väga midagi öelda, sest pole veel korralikku kvaliteetasja sisse lasnud. Kunagi sai miski 7xx pix korda midagi vide arvutist üle VGA teleka poole saadetud ja siis tundus küll pilt päris hea juba. Elioni digiTV pilt on ikka kole.... :-

Comment

Sain proovida Euroviisude aegu kah mingit Samsungi (full HD, 26") . Kui otse vaatasin oli küll, paarkümmend vaatamisekraadi oli valge udu. Sama pilti näitas ka vana hea CRT telekas ja selle pilt oli ikka ilma uduta nähtav, Loomulikult mitte nn. HD, aga inimese silmale normaalne. Tõenäoliselt on plasma parem, aga selle energiakulutus ei rõõmusta.

Comment

mis ma enne unustasin lisada, et lcd või plasma on enamasti usu küsimus nii nagu kristlus vs islam. üks raiub üht ja teine teist. mina olen absoluutselt plasma usku.
            reageerimisjast rääkides on minu plasmal see 0,001ms
            vaatenurka olen võrrelnud meil kontoris mängiva lcd-ga (mingi 42" sharp, millel ka väidetavalt sama 178 kraadi vaatenurka horisontaalis ja vertikaalis), mille pilt läheb ikka suht ruttu koledaks aga mitte mustaks (pigem tuleb nagu mingi udu peale). eks ma homme kontoris püüan täpsema emotsiooni saada ja annan siis teada
            elioni on digi on aga tõesti kole nagu öö (kui nii võib öelda), starmani digi annab pika puuga ära ja pilt on nagu kulda kui allikas on ok
            veel üks täiendus - viidatud uuring on tehtud/tellitud panasonicu ja pioneeri koostöös, kes on/olid suurimad plasmade tootjad (viimane teatavasti loobus sellest ärist hiljuti kuna majanduslangus peksis jalaga munadesse ja nii jäi maailm ilma ilmselt hetkel parimast telekate seeriast Pioneer Kuro, mis on/olid päris kallid - nagu ikka, kvaliteet ja kõrgem hind kaotas).
            viimati muutis kasutaja desert_fox; 08 m 2009, 19:15.

Comment

See "Elioni digi on kole nagu öö" on loll jutt, minu Samsung PS42A450P2XBT plasma televiisoriga on Elioni digi pilt väga hea, sama hea kui Starmani digi või isegi parem (teisel aadressil on mul Starman) ehk ostke omale televiisorid mis saavad pildi konvertimisega PAL resost teleka resoni hakkama. Starmani zoomist muidugi ei räägiks, vot seal on pilt "kole nagu öö".

Aga kui tagasi tulla esialgse küsimuse juurde, siis tegelikult on küsimus rahas ehk alates 25k (seda 42" diagonaali juures) on võimalik saada juba päris hea LCD televiisori, alla selle summa on pigem ikkagi võrdlus monitori ja teleka vahel (lcd vs plasma). LCD eelis on see, et odavatel lcd-del on juba fullhd reso ehk sobib arvuti, mängukonsoolide ja bluray mängija järgi, plasma aga on rohkem televiisor, ehk sobib tv/filmide vaatamiseks olenemata allikast. Aga nagu juba kirjutasin, siis u. 25k on see maagiline piir kus vahe plasma ja lcd tehnoloogiate vahel hägustub, ehk seal peab vaatama juba oma personaalseid eelistusi.

Comment

Tänan vastuste eest. Ma ei tea Zuumist, Elionist ja Starmanist midagi. Minu meelest need kaablipaketid on sama mõttetud asjad kui kohe mittetöötav telekas osta - raha maksad, vaadata pole midagi. Mina vaatan kodumaiseid digikanaleid katuseantenniga Tartu mastist. Ja see pilt, mille mu digibox ette mängib on küll oluliselt nigelam kui kui samast mastist tulev analoogpilt. Seetõttu jääb digibox kuni analoogi kadumiseni jõude seisma.
                Küsida tahtsin hoopis, et mis kvaliteet jääb pildist järele kui suurde ca. 46 tolli lameekraani lasta arvutist avi formaadis pilt (ca. 700 MB film). Läpaka ekraanilt on küll hea kujutis ja 32 tolli kinekast pole sama asi ka veel kuigi halb, kannatab vaadata küll, kodumaine digi on kehvem.
                Teiseks kui palju erineb suure resolutsiooniga lameekraani pilt kineskoobiga pildist kui vaadata sat kanaleid (vabad kanalid ja kaartiga) Pean silmas harilikke, mitte HD kanaleid. Kodus kineskoobiga vaadates on pilt normaalne. Poe telekates on pildid seinast seina. Mõned demosignaaliga pildid on sellised, et anna otsad, samas teised, kus näiteks ETV parajasti ees, on kujutis selline, et igasugu teleka ostu isu läheb otsemaid ja alatiseks üle.
                viimati muutis kasutaja Erwin; 09 m 2009, 10:29.

Comment

Kineskoopteleka pilt on SD vaatamiseks parim kõigis parameetrites. Väga tähtis oleks, et saaks Scart pistikuga, millegipärast VGA pistikuga ei ole müügis (saaks ka vajadusel arvuti taha panna). Saab teha ka VGA-> scart aga see nõuab jootekolvi käes hoidmise oskust.
                  Uusi müüakse prismas ja Itek-is. Praegu on valdav enamus eestis saada olevaid kanaleid ikkagi SD ja niipea HD kanalite sadu pole tulemas. Samuti kui tuleb vaid digi, ostad aasta pärast -1000 eeki maksva digiboxi vahele ja kuni teleka surmani saad ikka vaadata. Teoreetiliselt kaeges tulevikus tuleva HD pildil kaotad ridade vaatamise kvaliteedis, kuid olen testinud ja tavainimese jaoks kaotad üldpildis vähe.
                  Kineskooptelekatest vaid sony tootis fullHD 1080i telekaid, kahjuks pole neid enam müügil. Too isend teeb igale aparaadile kõigis kvaliteedi parameetrites ära.
                  Kui nüüd tahetakse popp ja noortepärane olla, siis vaata plasmasi. Kvaliteeditestides panid need kõik esimesed kohad kinni, kui võrreldi vaid LCD ja plasmasi ja tähtis oli disainist see õhukelisus. Siin soovitan vaadata sõltumata margist just neid isendeid, kus vastavalt sisendsignaali resolutsioonile kuvataks pilti ilma üleskannimiseta st. originaalis. Kuyigi pilt on mustas kastis või teinekord veidi lõigatud, saab lahti "udususest". Sel juhul kannatab isegi täitsa LCD pilti vaadata.

Poes hinnasildil olevatest parameetrites ei tasu suurt midagi vaadata. Pilli headus on kinni palju elektroonikas ja selle kohta pole sildil sõnakestki. Keegi ei too ära prose võimsust, ekraanile jõudvate pikslite tegelikku värvisügavust. Reaktsiooniaeg on ka pettuste võrgustik, sest aluseks pole mitte tegelik väärtus vaid ming testijatele enestele teada olev suurus. Igatahes õiget värvi ei õnnestunud etteantud aja jooksul küll mitte saada. Ainus võimalus on panna televisioonikanalist sama pilt mõlemasse telekasse ja siis vaadata kumb on parem. Eriti tasub vaadata pisikest kirja, kui see muudab värvi, on sakiline või udune siis rohkem ei tasu seda seadet osta. või vaadata liikumisi diagonaalsihtides. Siis jääb igasuguseid lollakaid sabasi või varjundeid maha. Veidi tasub vaadata ka ülevaateid internetis, kus tehti katseid otseste testidega, sealsed võitjad on parema pildiga.

Comment

Kas selline oleks pädev riistapuu? Panasonic TX P50S10E - 50" VIERA plasma TV - 100Hz - widescreen - 1080p (FullHD) - HD ready - piano black

Comment

Panasonic TX P50S10E peaks olema suht hea televiisor aga otsustamiseks pead seda ikkagi enne nägema ja teistega võrdlema.

Comment

tegin oma testi ära lcd vaatenurga osas ja umbes 50 kraadi pealt hakab pilt käest ära minema ehk siis tekib nagu valge udu.

"kole nagu öö" - ega ei taha vaielda, lihtsalt kirjutasin mida nägin - sama kanal ja sama pilt (bloomberg oma jooksvate tekstidega) - elioni pilt lcd-s oli ikka kole. äkki on viga tõesti telekas.

toodud 50" Pana plasma - mingeid ülistavaid ülevaateid lühikese otsinguga ette ei jäänud - lühidalt öeldakse, et ok entry level pill.

Comment

TX-P...G10 seeria plasmad veidi paremad.

Comment

Working...
                          X