Teade

Collapse
No announcement yet.

Nõu teleka oluliste omaduste ja aparaadi valikul

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Nõu teleka oluliste omaduste ja aparaadi valikul

Jah, see ETV HD on siuke konksuga küsimus - ei tea mina ka, sellepärast kirjutasin "kui hakkab".
    HD-ready olemasolu praegusel ajal teleka hinda väga olulisel määral ei tõsta, siis miks seda nii järjekindlalt keelata? Seda enam, et teemaalgatajal on võimalus HD kanaleid vaadata. Kellel pole ja ei tule ka, las need tunnevad rõõmu "kokku hoitud" ressursist. Mina ise vaatan küll huviga Discovery`t HD-s ja täitsa meeldib
    Erinevate tootjate värvilahendus on pigem harjumise küsimus: ise ostsin ka eelmise teleka tootja uuema mudeli; poes vaadates ütles müüja sedasama: kes on millega harjunud, see sellega jätkab - ilu on vaataja silmades.
    Muidugi harjub uuega ka ju ära.
    Ja pult on asi, mida iga päev kasutada, see peab olema mugav; menüüdest tean kõrvalt kurba kogemust, kus digis ei saa kanalite asukohti vahetada. On mingi Pana... plasma, kus DVB-C ei tööta Eesti puhul, Soome valikul on DVB-C olemas, aga pole MPEG-4, Rootsiga näeb neid kõiki, aga meie kodused kanalid hakkavad 200, 201 .. ning asukohta vahetada ei saa.
    Ehk ikka menüüd on ka tähtis asi.
    Head susserdamist !

Comment

Ramli, oled asjast täiesti õigesti aru saanud, ja nagu Scott juba kirjutas siis jah, ei näe mingeid digipakette tulevikus ilma moodulita.
      Sõelal olevatest teleritest valiks ka Philipsi, kuigi ise selle ega teiste nimekirjas olevate firmade tooteid ei oma, aga olen mõnda ikka näinud ja tundub et võrreldes Samsungiga on pilt normaalsem küll...aga see on kõvasti maitseasi.
      Kindlasti sõltub vanemal inimesel (ja ka paljudel teistel) puldi lihtsusest palju ja ma isegi teeks lõppotsuse puldi põhjal kui pildis olulist vahet pole.
      Ja kindlasti uuri enne teleri ostmist, kas konkreetsele mudelile on korralikult töötav moodul olemas, kui seal on vaja pidevalt midagi sättida ja kohandada et tulevikus digipilti ette saada, siis ega vanem inimene sellega tõenäoliselt hakkama ei saa

Urmo, sa vist ei lugenud postitusi läbi, jutt ju käibki pidevalt HD-Ready teleritest

Unustasin veel mainida, et poes (ja ka karbist välja võttes) on telekatel värvilahendused ja heledused tihti sellistele mõttetutele seadetele pandud et ikka rohkem säraks ja helendaks, et kui need mõistlikuks reguleerida, saab enamikest telekastest suht normaalse pildi kätte.
      viimati muutis kasutaja Cartman; 03 m 2010, 10:11.
      Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
      Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Esmalt postitatud Cartman poolt Vaata postitust
        Urmo, sa vist ei lugenud postitusi läbi, jutt ju käibki pidevalt HD-Ready teleritest
        Lugesin, ära selle pärast muretse; aga see:
        Esmalt postitatud Cartman poolt Vaata postitust
        tabelist on näha et 720x576 on parim, mis välja saadetakse (va mõnikord lastakse etv erilisi saateid parema kvaliteediga), zuum tv aga on veelgi väiksema pikslite tihedusega. See tähendab aga seda, et mida rohkem teleri resolutsioon ületab tegelikku sissetulevat signaali, seda rohkem peab teler "välja mõtlema" tühjade pikslite täitematerjali. Sellest tulenevalt mõtleb 1080p full-hd teler lihtsustatult öeldes pool pilti nö laest välja
        ja see:
        Esmalt postitatud kreeklane poolt
        vaevalt et HD tasuta paketti tuleb.võib olla kunagi hiljem,aga mida kaugemal tallinnast,seda hiljem.nii et kui sinikiire mängijat ei kavatse osta,siis tavavaatajale on fullHD ainult uhkustamise asi
        andsid põhjuse kirjutamiseks.

Laest ei pea midagi välja mõtlema, lihtsalt tühjad vahed täidetakse kõrval oleva pildi infoga ja nüüd tulebki mängu see koht kus odavad telekad ei tea, mida sinna pistma peaks. Ligtsaim lahendus on kopeerida eelmist rida, või segada kõrvalolevad kokku. Korralikumad pilditöötluse algoritmid analüüsivad ka ümbuse infot ja leiavad siis mingi lahenduse, hea või halva, sõltub jälle hindajast. Uhkustamine on kuldne peldikupott ja lahtine auto talvel eestis.
        Head susserdamist !

Comment

Asjaolude kokkulangemisel tekkis vajadus osta oma esivanemale samuti uus teler ning sai seda mindud ostma Rakvere euronicsisse. Plaan oli soetada juba siin teemas varem mainitud Philipsi isend kuid kahjuks oli see seal juba läbi müüdud. Ei hakanud pikalt otsima ja valisin sealsamas olevate 1 Samsungi ja 3 LG vahel, kõik 6k maksvad. Samsung jäi kohe kõrvale kuna pilt oli kehvem kui lg-del. Kõik kolm lg mudelit nagu selgus, on erinevate tähistustega aga tegelikult samad, vahe on alusjalgade kujus, muud olulist erinevust ei suutnud me müüjaga kahepeale tuvastada Lasin kohe kontrollida, kas CI moodulit ka toetavad ja sellega töötavad ning sai siis üks neist LG-dest ära võetud.
          Masin leidis 5 vabakanalit kiirelt üles ja igatahes pilt täitsa talutav ja isegi heli kannatas jutu kuulamist täiesti.
          Muidugi ei saa mainimata jätta, et pildivahe võrreldes poole kallimate mudelitega oli silmnähtav... samas peab ütlema, et ka need odavad lcd-d on viimastel aastatel kõvast arenenud ja pole enam nii halvad kui varem, plasma vastu nad muidugi ei saa
          viimati muutis kasutaja Cartman; 08 m 2010, 15:40.
          Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
          Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Minulgi omalt poolt on rõõm tõdeda, et asi on lahenduseni jõudnud. Nädalavahetusel sai Tartu euronicsist just see Philipsi mudel ära võetud ja ka üles pandud. Päris ausalt öelda, siis ega ma enam väga tähelepanelikult neid konkureerivaid mudeleid poes ei uurinudki, läksin rohkem selle peale välja, et tehnilised omadused olid need, mis vaja ja pult tundus piisavalt lihtsalt selgeks räägitav. Nii palju, kui ma sama seina pealt neid aparaate pildi poolest vaatasin, ega ma ses pildikvaliteedis nüüd mingeid radikaalseid erinevusi ei hoomanud (signaalgi oli seal müüja sõnul muidugi ühelt antennilt splititud kõigile aparaatidele), pigem arvatavasti see erinevus võiks sinna reguleeritavusulatuse sisse jääda. Kallima seina äärde ma targu ei astunud.

Üles panek ja häälestamine läks pisut kiirustamiseks, seetõttu pilti rahulikus keskkonnas väga vaadata/hinnata/timmida ei jõudnud, kuid üldiselt jäin rahule nii mina kui omanik (kuigi koju jõudes tundus oma vana suure CRT peal pilt ikkagi kuidagi "armsam" ). Mul ei ole mingit kaasaegset võrdlust võtta, aga mulle päris meeldis Philipsi softi poolelt menüüde ja häälestamise ülesehitus, tundus kuidagi väga loogiline.

Täna ma muidugi pidin juba telefonitsi aitama häält reguleerida (see muutub üsna pikkamisi, seetõttu vist jäi mulje, et ei toimigi) ning ringiga kuulsin, et näod pidid väga ümmargused olema . Ise ma viimatinimetatut nagu ei täheldanud, aga võimalik, et on saadud puldil formaadi nupule pihta. Täna sain ka netist kasutusjuhendi, ei jõudnud sealt veel uurida, aga menüüst sellist varianti ei leidnudki, et vana 4:3 formaat määrata.

Tänan kõiki asjaliku info eest ja loodetavasti on selline natuke aabitsatõdesi valgustav teema tulevikus veel kellelegi kasuks. Endalgi seisab suvel ees oma teleka välja vahetamine uutele nõuetele vastavaks, siis tean juba, mis on oluline (mitte, et siis enam küsimusi ei tekiks ).

Comment

Täiendaks natuke ...

Pildile 4:3 formaat on kah üles leitud - Auto Format Mode tuli ümber lülitada.

Sai siin sellest helikvaliteedist ennist natuke rohkem räägitud, võtan seda kokku - näppisin ja kuulatasin natuke ka heliseadeid. Mul oli isegi mõni tükk pigimatti autosse visatud juhuks kui korpus plärisema hakkab. Üllatuseks aga ei olnudki asi üldse nii hull. Nauditavaks muusikakuulamiseks see loomulikult mõeldud ei olegi ning tõenäoliselt ka mõningate filmide eriefektidega jääks hätta, kuid põhivajadusteks - edastada arusaadavalt dialoogi - oli piisavalt hea küll. Igatahes puudub vajadus sinna mingit süsteemi aretama hakata - mitmedki mu kõrvaulatusse sattunud arvutikõllid on palju hullemad olnud.

Comment

Working...
              X