Teade

Collapse
No announcement yet.

TV taustvalgussüsteem?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

TV taustvalgussüsteem?

Ehk siis tahaks tutvuda natuke nn. "Ambient light'iga"
    Plaan osta siis uus telekas elutuppa. Hetkel vist Ambient light suuresti Phillipsi pärusmaa, kuid mulle ei meeldi nende disain. Niisiis plaan osta mingi teine paneel, kuid tahaks luua taha samataolist taustvalgussüsteemi.

Kas selline asi on teostatav?
    Saan aru, et niisama taustvalgust suhteliselt kerge teostada - kleebid nt LED ribad teleri taha ja varustad toitega. Aga, et taustavalgus teleripildile vastavat värvi???

Vs: TV taustvalgussüsteem?

Üldiselt kõik sellised tee-see-ise projektid baseeruvad PC-l. Kas siis PC mängib maha ja sealt juhitakse ledi ribasid või suunatakse videosignaal pc video capture kaarti. Mõned võtmesõnad kuugeldamiseks: "DIY ambilight", "atmolight".
    Toidan trolle!

Comment

Re: Vs: TV taustvalgussüsteem?

Tänud, leidsin palju huvitavat antud teema kohta, eks ta paras nikerdamine ole:P aga eks vast saab sõbra appi räägitud ja tegutsema hakata:P

Comment

Vs: Re: Vs: TV taustvalgussüsteem?

Hmm.

Ma ei saagi täpselt aru kas siis ambient light mis teleka taga seina näitab või siis paneeli taga olev taustavalgustus?

Paneeli taga olevat ei teagi niimodi. Ma oletan millegipärast, et see oleneb näiteks kui tihe piksli asetus on jne. Aga meh, ei tohiks eriti mingit vahet teha kuna valgus tuleb ikka pikslitest läbi. Valguseks peaks tavaline valge sobima, külm valge. Kui panna soe, mingi 3000k vms siis oletan et pilt jääb tume, tuhm ja kollakas.
        Estonian SPL & Sound
        @gargru

Comment

Re: Vs: Re: Vs: TV taustvalgussüsteem?

Esmalt postitatud Garol poolt Vaata postitust
          Hmm.

Ma ei saagi täpselt aru kas siis ambient light mis teleka taga seina näitab või siis paneeli taga olev taustavalgustus?

Paneeli taga olevat ei teagi niimodi. Ma oletan millegipärast, et see oleneb näiteks kui tihe piksli asetus on jne. Aga meh, ei tohiks eriti mingit vahet teha kuna valgus tuleb ikka pikslitest läbi. Valguseks peaks tavaline valge sobima, külm valge. Kui panna soe, mingi 3000k vms siis oletan et pilt jääb tume, tuhm ja kollakas.
          Pidasin sellist asja silmas:
          Der König der Löwen auf einem Pioneer PDP-427XA mit MOMOlight unter Anwendung mit dem VLC Player und BOBlight. Mehr Infos: http://divxstation.com/article.asp...

Pimedas ruumis annab see päris hea effekti ja simladele on ka parem

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Vs: TV taustvalgussüsteem?

Hmm, mis Philipsi ambilightil viga on? Töötab ju ilusti. Neil on minuteada ka erinevad versioonid ja uuendused. Ambilight 1 näiteks siis oleks lihtsalt torud taga mis valgustavad. 2 oleks siis spetsiifilisem selline, 3 oleks terve tagune - ehk külgedel valgustorud ja üleval ka, alumise suhtes pole kindel. Ja siis vee Aurea mis seal samas related videos all näha on. Samas ma ei ole kindel kas kirjeldasin neid ambilighte õieti, viimasest researchist jäi niipalju meelde lihtsalt. Google aitab.

Edit: Philipsi telekatel millel ambilight, nendel peaks isegi saama panna need põlema siis kui telekas ise kinni on (Ise soovitud värviga jne). Või siis terve värvispekter panna, et vahetab värvi niiöelda. Väga hea viis romantikat teha ju :3
            Estonian SPL & Sound
            @gargru

Comment

Re: Vs: Re: Vs: Re: Vs: TV taustvalgussüsteem?

Esmalt postitatud Garol poolt Vaata postitust
              Hmm, mis Philipsi ambilightil viga on? Töötab ju ilusti. Neil on minuteada ka erinevad versioonid ja uuendused. Ambilight 1 näiteks siis oleks lihtsalt torud taga mis valgustavad. 2 oleks siis spetsiifilisem selline, 3 oleks terve tagune - ehk külgedel valgustorud ja üleval ka, alumise suhtes pole kindel. Ja siis vee Aurea mis seal samas related videos all näha on. Samas ma ei ole kindel kas kirjeldasin neid ambilighte õieti, viimasest researchist jäi niipalju meelde lihtsalt. Google aitab.

Edit: Philipsi telekatel millel ambilight, nendel peaks isegi saama panna need põlema siis kui telekas ise kinni on (Ise soovitud värviga jne). Või siis terve värvispekter panna, et vahetab värvi niiöelda. Väga hea viis romantikat teha ju :3
              Phillipsi ambientlightil pole midagi viga...lihtsalt pole plaanis Phillipsi telekat soetada, aga ambient lighti sooviks ikkagi Nii et tuleb ise midagi aretada

Comment

Working...
              X