Teade

Collapse
No announcement yet.

Pilt telekasse: GeForce GTX 460 --> Pioneer VSX-519V-s/-k --> Nokia SP71D1 (TV)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Pilt telekasse: GeForce GTX 460 --> Pioneer VSX-519V-s/-k --> Nokia SP71D1 (TV)

Tere!

Videokaart: GeForce GTX 460
    Võimendi: Pioneer VSX-519V-s/-k [PILT: http://kylm.net/alan/pilt/rnd/vsx519vk_rear_large.jpg]
    Telekas: Nokia SP71D1

Juba mõndaaega tagasi sai ostetud uuem arvuti. Sellega seoses tekkis järsku uus probleem, ei saa enam telekast pilti arvutisse (peamiselt filmide vaatamiseks). Põhjuseks see, et videokaardist tuleb ainult digi signaal (Two Dual Link DVI ja Mini HDMI) aga telekas on juba ajast ja arust, ehk ei "söö" seda signaali (2x EURO-AV ehk SCART?). Ehk siis nende kahe ühendamine ilma mingisuguse lisaseadmeta on minu arusaamist mööda välistatud.

Siis aga sai omale soetatud Pioneeri receivr. Pikemat aega juba enda arust kõik võimalikud ühendamise variandid läbi proovinud, kuid pilti endiselt telekasse ei saa. Videokaardist tuleb juhe DVI --> HDMI (pildil tähistatud nr 1) ning arvuti saab ilusti aru, et on lisatud teine "monitor". Sealt edasi aga telekasse ei lähe midagi (pildil tähistatud nr 2; RCA --> SCART). Ka ühendades läbi videomaki Samsung SV-230X, ei jõua telekani midagi (kui aga Elioni DigiTV samamoodi ühendada läbi videomaki siis on pilt kohe olemas).

Kas ma saan õigesti aru, et võimedil töötab see video sisend ja väljund ainult läbi ühesuguste pistikute? Ehk siis kui on HDMI sisend siis selle pilt tuleb ainult HDMI väljundist, mitte aga "monitor out"-ist, mis on RCA?

Vabandan, kui on vigu tähistamises jne, kuna pole minu jaoks just kõige "kodusem" teema. Aga ehk oskab keegi mulle öelda, kas sellise konfiguratsiooniga on võimalik pilt arvutist telekasse saada või mitte?

Vs: Pilt telekasse: GeForce GTX 460 --> Pioneer VSX-519V-s/-k --> Nokia SP71D1 (TV)

Probleem selles, et videokaardist tulev signaal on digitaalne aga telekas tahab saada analoogset. Tuleb vahele panna konverter. Ei oska öelda kas neid video maailmas ka DAC'ideks kutsutakse. Need liiguvad miski 20-50€ kanti keskmiselt aga praegu ei ole aega sulle mõnda näiteks otsida. Ehk keegi kirjutab veel juurde. :P
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

Comment

Vs: Pilt telekasse: GeForce GTX 460 --> Pioneer VSX-519V-s/-k --> Nokia SP71D1 (TV)

Seda tean jah, et videokaardist tulev signaal on digitaalne, aga telekas tahab saada analoogset. Lootsin/arvasin, et antud Pioneeri võimendi suudab selle digitaalsest analoogseks ümber muundada - aga tundub et ma siis eksisin?

Antud konverterit käisin umbes aasta tagasi otsimas, Oomi poest öeldi mulle hinnaks 1000.- vana raha, mis tundus veits palju (mõtekam oleks see summa juba uude telekasse investeerida). Kui aga 20€ eest midagi saaks, võiks ostmisele mõelda küll...

Comment

Esmalt postitatud Alan78 poolt Vaata postitust
        ...
        Videokaart: GeForce GTX 460
        ....
        (Two Dual Link DVI ja Mini HDMI) aga telekas on juba ajast ja arust, ehk ei "söö" seda signaali (2x EURO-AV ehk SCART?). Ehk siis nende kahe ühendamine ilma mingisuguse lisaseadmeta on minu arusaamist mööda välistatud.
        ....
        Siin http://www.nvidia.com/object/product...tx-460-us.html öeldakse, et "Maximum VGA Resolution2048x1536". Uuri, äkki on DVI pistikus ka VGA signaal olemas ja telekas "sööb" mõne SCART-i kaudu seda.

Comment

Tere!

Kas ma saan õigesti aru, et võimedil töötab see video sisend ja väljund ainult läbi ühesuguste pistikute? Ehk siis kui on HDMI sisend siis selle pilt tuleb ainult HDMI väljundist, mitte aga "monitor out"-ist, mis on RCA?
          Vaata kas Pioneer ressiiveri menüüs on "video convert" kui on siis lülita sisse. Pole päris kindel kas HDMI-st konverdib analoog videosse. Sõltub ressiiverist.

Comment

Oleks võinud ise selle peale tulla. Ühesõnaga sain oma küsimusele siis vastuse manualist:

About video outputs connection
            This receiver is not loaded with a video
            converter
            . When you use component video
            cables or HDMI cables for connecting to the
            input device, the same cables should be used
            for connecting to the TV.
            Aga oskab keegi mulle täpsemalt nendest konverteritest rääkida? Saab tõesti juba 20€ eest midagi? Sest nagu ma aru saan, siis ilma mingisuguse konverterita on see ühendus võimatu (digi ja analoog erinevad asjad).

Comment

...konverterita on see ühendus võimatu (digi ja analoog erinevad asjad).
              Johhaidii, muidugi on erinevad asjad. Aga DVI pistikus võib väga vabalt peituda ka analoog VGA signaal. Tee ometi selgeks, mida su videokaart välja annab.

Comment

Seda ma tean algusest peale, et on erinevad asjad jne. Kirjutasin selle lihtsalt täpsustuseks...

Kuskilt täpsemalt ei ole suutnud leida selle VGA signaali kohta... Kui seal tootja lehel on märgitud, siis peaks ta ju seda väljastama.

Nyyd aga rääkides DVI juhtmetest, siis mul on hetkel 2 tki: DVI-D Single Link (digital only) ja DVI-D Dual Link (digital only), tuginedes sellele lingile: http://www.datapro.net/techinfo/dvi_info.html#Page06

Kui ma nüüd ostan DVI-A kas ma siis saan pildi telekasse?

Comment

Väike lootus on - ainult üks rida räägib VGA maximum resolution, kui oleks 100% digikaart siis seda rida poleks vaja.
                  Poes on müüa neid DVI-VGA üleminekuid, palju ei maksa, katseta ära. Muidu DVI-D viitab vaid digiväljundile, DVI-A või DVI-I sisaldavad analoogi. Aga Nvidia kodukal polnud DVI kohta küll täpsemat infot, manuaali alla tõmmata ei saanud.

Comment

DVI-VGA üleminek on ka endal olemas. Aga Oomi poest öeldi mulle, et sellist asja nagu VGA --> RCA ei ole olemas, et mingid signaalid ei eraldu vms. Uurisin ka teiste asja tundvate inimeste käest ning sain siis vastuseks, et kuna mu telekal on ainult SCART sisend, siis ma seda pilti ikkagi telekasse ei saa. VGA ja SCART on piisavalt erinevad asjad, et neid niisama omavahel ühenduma panna ei saa.

Oomi poest pakuti veel 50€ eest mingisugust lisaseadet, mis teeb pildi mulle selliseks nagu vaja... Kui keegi oskab öelda, kust võiks sarnast seadet odavamalt saada, siis on info teretulnud, muidu aga on teema minujaoks lõppenud...

Comment

Googelda "VGA to SCART converter". Võib-olla ebay's või Hiinast saad veidi odavamalt, 50€ on üsna levinud hind sellise asja eest.
                      Võid ka ise kokku joota, aga ega siis ka omahind odavam ei tule.
                      73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                      ATiP1pN4XeM

Comment

Googelda "VGA to RGB", siin http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/ räägib üht-teist asjast.
                        SCART muide on vaid pistiku tüüp. Eraldi teema on - mis signaalid konkreetse seadme tootja selle kaudu kulgema on pannud.

Comment

Telekal peab lisaks Scart sisendile olema oskus ka sealt RGB signaali vastu võtta. Vanematel telekatel oskas see Scart sisend kas komposiiti või S-videot lugeda. Uuematel seni on osanud. Juba öeldi, scart on vaid pinnide liides, reaalsed signaalid sõltuvad saatja/vastuvõtjast ja ühendusjuhtmetest.
                          VGA->RCA (täpsemalt kas S-video või komposiit) muundajaid otse eestis pole müügil, viidatud linkidel on ka selle variandi iseehitamine olemas. Kui VGA->Scart-RGB liidese ehitamine on suhteliselt lihtne ja odav ning saab maksimaalse kvaliteedi siis komposiiti muundamisel lisanduvad paratamatult enkodeerimise-dekodeerimise kaod ja arvan sellisest pildist halvasti. Lihtsam on telekas otsida, mis oscab Scart-RGB-d vastu võtta.

Comment

http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/ järgi tehtud muundaja telerisse pilti ei too, kui videokaardis ei saa sätteid telerile arusaadavasse vormi - reasagedus 15625 Hz, keerata. Tänapäevased videokaardid reasagedust alla 30 kHz ja pildisagedust alla 60 Hz muuta ei lase.
                            Üks lihtsamaid http://www.uydudoktoru.com/elektroni...t-devresi.html

Veel üks: http://crashme.cx/vdr-portal-picts/V..._RGB_NEWER.png

VGA to PAL http://www.epanorama.net/circuits/vg...ntsc_hires.gif
                            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                            ATiP1pN4XeM

Comment

Seni lasevad Nvidia ja Ati videokaardid, Matrox ka. Kuid siin on kilokaupa agasi, näiteks Nvidial tuleb uutel videokaartidel otsida ürgvanu draivereid, kui neid pole siis draiver ei lase. Otse windowsis ei saagi, selleks on spets häkid ja toolid olemas. Neid tuleb kasutada. Selle kohta on koostatud (wiki) tabelid, millised videokaardid kui palju ja mis moodi lasevad omale teleka sagedusi panna.
                              Intelil jälle ei saa kindlasti vanu, vahepealsetel on kirjas, et osasid saab, uute kohta ei oska öelda, mina seda kräppi ei osta. Intelil oli just vanadel riistvaraline takistus, uuematel chipidel see kõrvaldati, kuid mingi aeg hakkas M$ kampaaniat tegema, et videokaarte ei tohi Scardi kaudu vaadata ning Nvidia ühines M$ kampaaniaga. Intel on kogu aeg draiverite osas kitsi vabadusi lubama. Draiverisse lisati väga palju jubedusi, custom resolutsioon oli esimene, mis kinga sai.

Tavaliselt ongi, et kui VGA->RGB konverterit plaanid kasutada siis enne tasub soft ja videokaardi toetus valmis otsida, kui softi listis videokaart puudub siis tõenäoliselt ei saagi.

Comment

Working...
                              X