Teade

Collapse
No announcement yet.

Segadus resolutsiooniga (sülearvuti ühendamine monitoriga)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Segadus resolutsiooniga (sülearvuti ühendamine monitoriga)

    Tere!

    Teema puudutab kahte sülearvutit (mõlemad on HP Pavilionid) ja nende ühendamist sama teleka taha. Ühe sülearvuti pilti kuvab telekas täpselt 1:1le, teise sülearvuti pilt on ülevalt ja alt ära lõigatud (all olev toolbar on peaaegu täiesti peidus ning start nupp ka ei paista...). Maksimaalsed resolutsioonid (kui nii on õige öelda?) on arvutitel vastavalt 1366x768 ja 1280x800. Kas põhjus, miks ma ei saa teist arvutit telekas õigesti kuvada on seotud arvuti seadistustega või resolutsiooni teemaga? Lisan veel, et ühendan neid HDMI kaabliga.

    Siit läheb teema tegelikult hoopis olulisema juurde. Nimelt on soov soetada sülearvutitele monitor, sest töö tegemisel oleks mugavam hoopis suurem ekraan. Ilmselt on tark osta Full HD monitor? Kas näiteks sellise monitori taha mõlema eelpool mainitud arvuti ühendamine tagab selle, et pilt on täpselt sama nagu arvutis?

    Loodan, et mu kiri pole liiga segane. Eesmärk on saada aru, miks ühe sülearvuti pilt on lõigatud ning mida ma pean uue monitori ostmise juures jälgima, et sellist asja ei juhtuks.

    Olen vastaja(te)le hirmus tänulik.

    #2
    Vs: Segadus resolutsiooniga (sülearvuti ühendamine monitoriga)

    Esimese osa täpsustamiseks, kas lased telerisse clone pildi? kas peale klooni videokaardi menüüs veel võimalusi seadistamiseks on? Peaks olema võimalik valida välisele ekraanile oma reso ilma 1:1 pixel-mappinguta. Kui on Dualview valikuvariant ehk teise, omaette elu elav desktopi loomise võimalus, katseta sellel erinevaid seadistusi ja kui leiad sobiva, kasuta samu andmeid (resot) single viewiga.

    E: Su teler FullHD, seega 1:1 mapping annab hoopis väiksema pildi.

    Teleri menüüs arvutiekraani seadistamise alammenüüd ei teki, kus ekraanipilti üles-alla liigutada saab?
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

    Comment


      #3
      Vs: Segadus resolutsiooniga (sülearvuti ühendamine monitoriga)

      Ma pole kunagi varem pidanud kuskil menüüs midagi näppima. Ostsin kunagi HDMI kaabli ja ühendasin ühe läpaka telekaga ja pilt oli kohe täiesti õige ja ilus. Teise arvuti pilti kuvab nii nagu üleval kirjutasin. Dualview'd ei leia ma kuskilt. W7-s on projektori all duplicate funktsioon, mida mõlemad läpakad telekaga ühendades kasutavad. Olen sealt alt proovinud resosid muuta, kuid ei miskit. Ma pole kahjuks eriti pädev neid seadistusi muutma... Kuid telerimenüüs alammenüüd ei teki küll.

      Kas probleem võib olla ka selles, et sellel valesti kuvaval arvutil oli varem Vista opsüsteem ja nüüd on Windows 7? Et mingi draiverite teema vms?

      Comment


        #4
        Vs: Segadus resolutsiooniga (sülearvuti ühendamine monitoriga)

        Sain asja korda. Ma ei tea, mis ma täpselt tegin, aga antud märksõnadest oli abi. Loodan, et uue monitoriga läheb asi sujuvamalt.

        Tänud.

        Comment

        Working...
        X