Teade

Collapse
No announcement yet.

Viasat-i Siriuse leidmise probleem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Viasat-i Sirius 5 leidmise probleem.

    asi tahetakse tõesti väga keeruliseks ajada.pole seda satfinderit tarviski.fikseerid antenni tõusunurga.kinnitad ta rehavarre külge.keerad antenni kella järgi(kui 12 on lõuna,siis 1 on sinu sputnik)õigesse suunda.jätad kellegi seda sirgelt hoidma ja juhul kui pole tüünerist eelhäälestust kaotanud,asud pilti vahtima.
    kui natuke oled asjast rõõmu tundnud,teed korraliku vertikaalse jala,kinnitad antenni(mitte kõrgemale kui 2m,muidu on endal halb seda timmida)ja asud mõnuga telerit vahtima
    NB!jalg peab rangelt loodis olema.iga millimeeter kõrvalekallet meetri kohta teeb sulle seadistamisel tund lisatööd.kui kõrvalekalle läheb juba sentimeetritesse,siis sinna häälestuse otsa sa suredki

    Comment


      #17
      Vs: Viasat-i satelliidi leidmise probleem

      Vihma käest räästa alla, aga see selleks.

      Kas Sul kedagi tuttavat pole, kellel töötav satiboks Astra 19E või Hotbirdi 13E kanalitega olemas? Paned selle oma antenni ja teleri vahele, satiboks mõnele kanalile + ekraanimenüüst signaaliribade kuvamine ka ja hakkad tasapisi antenni keerama. Enne paned tõusunurga umbes 23 kraadi peale (antenn on küljelt vaadates väheke ettepoole kaldu), LNB peahoidjasse 0-kraadise nurgaga ehk juhe otse alla. LNB kinnitus umbes keskele, pärast, kui signaal käes, nihutad peenhäälestusel teljesuunal edasi-tagasi. See Pace on algajale satiotsimiseks liiga suur pähkel pureda. Kasutusjuhend.

      Antenni tuleb postil keerata väga aeglaselt, panni külgserv liikugu maksimum millimeeter sekundis, siis on tuuneril aega signaali töötluseks ja ekraanil näitamiseks. Minutilisi ootepause vahepeal pole mõtet teha, ega ootamisega tühjast kohast signaali ei tule. See noolega satfinder on ka väga hea, hakkab kisama, kui signaali leiab (ainult ei ütle, millisele satile sattusid). Lõunasuunast ida poole (160-180 kraadi) pole mõtet otsida. Antenn on arvatavasti komplektis kaasas ja 80-90 cm-ne. Sellise parabooli häälestustäpsus on mõni millimeeter; kui rohkem õigest asendist möödas, siis näidikud nullis. Parem on oma silmaga ekraani näha, telefoni teel (telerivaataja reaktsiooniaeg>suuline kõne>mobiiltelefoni kõnetöötlus>antenniliigutaja reageerimine saadud (vastukäivale) infole ja selle teostamine) kuluvad sekundid on piisav, et õigest kohast üle keerata.

      Kui 19E Astra 1 või Hotbird käes (nende kanalid on pildiga ees), siis märgid markeriga antenni asendi, paned tuuneri Astra4A (end Sirius), lased antenni tõusunurga paar kraadi madalamale (selle sammu võib ka praegu vahele jätta) ning hakkad lääne poole keerama, kuni signaaliribad jälle suurenevad. Vahepeal on üks tugeva signaaliga Eutelsat, sellest tuleb üle minna.

      Abiks võib olla manuaalotsingus andmete ettesöötmine: Astra 4A või Sirius, Universal LNB, sagedus 11843 H SR 27500 FEC3/4. Siis näitab kvaliteediinikaator vaid selle satelliidi ja sageduse signaali kvaliteeti.

      Võib-olla aitab see. Satlexi kalkulaatorisse paned oma koordinaadid 58.33N 26.73E, sait arvutab välja, kus satt on, joonise prindid välja, asetad antenni kinnitusmasti külge nii, et S jääb tegelikku lõunasse (Päike on tegelikus lõunas täpselt kell 13:17) - siis jääb satelliidi kujutis paberil paremale. Sinna suunda liigutad antenni, ja paari mm täpsusega.

      Astra 4A on 205,3 kraadisel asimuudil, Päike on seal "otsingutsoonis" täna 14.39 - 14.41. Kalkulaator.

      (Kui Päike paistab, siis mine täpselt 13:17 antennimasti juurde ja vaata selle tagant - nii et Päike selle varju jääb - ja jäta meelde mõni objekt lõunasuunast. Pärast on aega selle punkti järgi Satlexi joonistega satikaid taevast taga ajada.)

      E: Kreeklane jõudis sama asja lühemalt ära öelda, seni kuni ma oma postitust kirjutasin. Täpsustan vaid seda, et mida väiksem paraboolantenn, seda suurem eksimisruum on ja vastupidi, suurema parabooliga peab kohe algguses väga täpne olema. Igal juhul on lubatav vea suurus pigem ikka millimeetrites. Ning fikseeritud satiantenni jalg ei pea praktikas loodis olema, peamine, et antennipeegel õiges suunas on. Pöörataval antennil seevastu peab mast ida-lääne suunas ideaalselt looditud olema, põhja-lõunasuunalise kalde saab kinnitusega elimineerida. (Algaja satipaigaldaja unustab viimased laused ära )
      viimati muutis kasutaja Scott; 01 m 2012, 09:33.
      73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
      ATiP1pN4XeM

      Comment


        #18
        Vs: Viasat-i Sirius 5 leidmise probleem.

        Asukoht taldrikul jäi esialgu samaks, suund ainult teine, võimalik, et ka teine satelliit aga otsime edasi, reguleerimine tõesti mm täpsusega - natuke nihkub, protsent 0-s. Aga vaatab edasi.
        -superradical-

        Comment


          #19
          Vs: Viasat-i Sirius 5 leidmise probleem.

          Kui oled leidnud mingi signaali ja ekraanil OK ei ole ilmunud siis on vale sateliit.Nädal tagasi alles selline asjandus paigaldatud.Natuke oli otsimist sest alguses sain kaks satelliti kätte aga mõlemad olid valed.Mõlemad sateliidid olid antenni tagant vaadetes vasakul pool,natuke paremale ja ok nupp ilmus teleka ekraanile.Nii tugevus kui kvaliteet jäid 80% lähedale.Pilt ees ja rohkem ei torkinud.

          Comment


            #20
            Vs: Viasat-i Sirius 5 leidmise probleem.

            Siis võimalik, et hetkel vale SAT. Igaljuhul parim tulemus 71/100 ja OK ei ilmunud kusagilt. Masti kõikumine paar mm muudab tulemust kuidagi hullult palju... Tekib kohe mõte, et kuidas kuradi päralt saadakse paika mitmemeetrise diameetriga taldrikud
            -superradical-

            Comment


              #21
              Vs: Viasat-i Sirius 5 leidmise probleem.

              Pace tuuner "on nigu on". Kui finderit pole, on kindlaim viis nii et lähed tuttava juurde kellel on see viasit, loed seal kanalid sisse, aktiveerid kaardi, ja siis tagasi koju ning järgid kreeklase ja Scotti postitusi.
              Kui tuuner signaalinäidikul midagi ei näita, on sisend valesti, kas DiSeq aktiivne või parameetrid valed. Kui sisend õige siis peab signaali näidik midagi näitama isegi kui antenn keldrisse vahib, samas aga signaali kvaliteedi näidik on null. Kui seadistamisega jõuad niikaugele et signaali tugevus hakkab kasvama siis ajad selle maksimumi, seejärel aga rihid kvaliteedi näidiku järgi parimaks.
              LNB küljes olev gradulatsioon on nn "skew" mis ei ole mõeldud polarisatsiooni määramiseks, see käib siiski 90kraadise nurgaga kui mehaaniliselt seda määratakse. Tänapäeval käib asi siiski natuke kavalamalt ning LNB seatakse esialgu skew skaala järgi nulli hoidiku suhtes. Viasita puhul see võibki vabalt nii jääda (ausalt öeldes on vist lähipositsioonidel ainult Astra 28,2E kus võiks skew olla korrigeeritud).

              Antenni kõrgus pole satelliidinduses nii kriitiline kui maalevis. Signaal saabub paraja nurga all maapinnale, seega esmapilgul teele jääv takistus tegelikult ette ei jää. Offsetantennid aga oma ehitusest tulenevalt "petavad ära" - st jääb mulje et nad vaatavad maapinnaga suht risti, et signaal siis ka tuleb nii aga tegelikult mitte. Üldiselt võiks alustada peegli sättimisel sellest et peegel panna maapinnaga vertikaalselt, siis tasakesi korrigeerida nii et alumine ja ülemine äär erinevad umbes peegli ääreflantsi võrra ja nii et ülemine on ettepoole. Kui nüüd on ka valmisloetud kanalitega tuuner siis sääraselt võiks juba mingi signaali leida. Nii on tavaliselt hakkama saadud.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

              Comment


                #22
                Vs: Viasat-i Sirius 5 leidmise probleem.

                "Võimsus" 100% ja "Signaali kvaliteet" 71% siiani parim tulemus, sai nüüd originaalkinnitusega seinale taldrik kinnitatud, ~70% võimsus, kvaliteet kõigub paarikümne % juures, mingil hetkel viskab kirja, et "lukustatud" OK aga ei teki kusagilt. Pead kruttinud ei ole, jäi nii nagu algselt oli.
                -superradical-

                Comment


                  #23
                  Vs: Viasat-i Sirius 5 leidmise probleem.

                  Kui ok ei ole on vale sateliit!Ainult viasati sateliidi leidmisel tuleb ok ette.Minul leidis kaks valet üles enne kui õige kätte sain.Valed sateliidid asusid vasakul pool kui seista parabooli taga,keerasin natuke paremale ja viasat tuli.

                  Comment


                    #24
                    Vs: Viasat-i Sirius 5 leidmise probleem.

                    Tere.
                    Unusta see viasati originaal tuuner ära sellega sa jäädki otsima.Kui sa seal veel andmeid muutnud oled,siis üldse lootusetu.Neid tuunereid peab vahepeal välja lülitama.Sa võid selle siriuse peale isegi sattuda aga ta lihtsalt ei näita seda.
                    Kõige parem oli neist tuuneritest Thomson sellega sai paika iga kohas.Mina ostsin muidugi vastava seadeldise Satfinderi koos lcd ekraaniga.Aga ühekordseks seda ei tasu osta, maksab korraliku tv hinna.
                    Kõige lihtsam laena mõne käest vabade kanalite tuuner ja otsi välja.Siis muidugi näed veel kurja vaeva enne ,kui saad viasati tuuneriga pildi kätte.
                    Neil mingi tarkvaraline probleem ,kui vale satt on vahepeal kätte saadud ,siis oma ei taha tunnistada. Aitab restart.
                    Mingi Astra oli Siriuse kõrval üpris lähestikku.
                    Kui tahad häälestada andmete järgi antenni ,siis jäädki häälestama õnne asi kui see nurk täpselt paika läheb sa ei pane iial seda jalga nii täpselt paika eriti seda originaali ,mia kaasas on.
                    On inimesi kes häälestavad nädalaid ,on kannatus. Osta odavam satfinder seieriga ,kuskil 15 euri maksab.

                    Comment


                      #25
                      Vs: Viasat-i Sirius 5 leidmise probleem.

                      Lühidalt.
                      1. Ära kasuta ViaS...ga kaasa antavaid ametlikke vastuvõtjaid. Nad ei sobi ei häälestuseks ega ka hiljem kasutamiseks on ebamugavad (kuid vajalik on vastuvõtja ID). Selle vastuvõtja ID saab sisestada hiljem normaalsesse tuunerisse ja asi käib.
                      2. Häälestamisel on vajalik satfinder. Ka kõige odavam ajab asja ära.
                      3. Mast olgu jäigalt kinni . Kasvõi millimeetridki loksumist on jama.
                      4. Hea kui mast on loodis (noh ei pea olema, aga jama vähem, eriti kui kavatsed panni sagedasti liigutada - näiteks teisi satte vahtida).
                      5. Laena sõbralt mingi häälestatud vastuvõtja, otsi vaba kanal (sõbra juures toimib !) ja kui see näitab pilti, asu alles sitavata tuuneri kallale.

                      Paha ei tee digi-tv foorumist algajate õpetusi lugeda.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                      Comment


                        #26
                        Vs: Viasat-i Sirius 5 leidmise probleem.

                        1. aprillil (naljana ) sai asi pärastlõunal lõpuks paika, ei märkinud siia aga selle teema aktiivse osa võib lõpetada, tänud kaasamõtlejaile. Siiani on originaaltüüneriga kõik OK, probleeme pole. Kanalid ka kõik olemas ja rohkem kui mõttetu starmaniga - sama raha eest poole rohkem teenust . Taldrik tuli maale lähemale, u. 2,5m maapinnast, originaalkinnitus! mis kaasas, see sai loodi aetud, paar tundi sättimist (kinnituskruvide pingutamine on kriitiline - nagu niisuguse töö juures ikka).
                        Koomiline see kõverik mis kaasas aga nagu näha - sobib ka see. Taldrik sai koha seinal.


                        Esmalt postitatud =SAAG= poolt Vaata postitust
                        Sa võid selle siriuse peale isegi sattuda aga ta lihtsalt ei näita seda.
                        Ja nii oligi.

                        Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                        Lühidalt.
                        1. Ära kasuta ViaS...ga kaasa antavaid ametlikke vastuvõtjaid. Nad ei sobi ei häälestuseks ega ka hiljem kasutamiseks on ebamugavad (kuid vajalik on vastuvõtja ID).
                        Sobis originaal, protsendid olid lõpuks lähedased parimale võimalikule (ise alguses ei oodanud, et nii hea vastuvõtt selles asukohas )Jep, see ID mängis mingil määral võtmerolli.

                        Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                        2. Häälestamisel on vajalik satfinder.
                        Ei ole! Saab ilma aga kannatust vaja ja siis foorumlase SAAG jutu tsitaadi lõik jumala õige, Viasati paberil olev on bullshit 5.-s astmes! Sa võid olla õigel SATil päevi, ise seda teadmata, peab tegelikult kõik üle täpsustama (ka minu kogemus oli see - õige SAT oli pikalt olemas, aga Viasati andmed puudulikud, ma ei uskunud, et õige SAT sest kraadid olid mööda)

                        Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                        Paha ei tee digi-tv foorumist algajate õpetusi lugeda.
                        Sai ka sealt uuritud üht teemat, see edasi ei viinud aga huvitavat infot sisaldas.
                        -superradical-

                        Comment


                          #27
                          Vs: Viasat-i Siriuse leidmise probleem

                          Lugesin teema läbi ja eks endalgi oli sama asi kunagi esimesel seadistusel. Leidsin lõpuks Astra signaali ja viasati sai kätte alles järgmisel paaril päeval. Aga eks harjutamine teeb meistriks ja varsti leiad, et ka muudelt sattidelt on midagi vaadata.
                          Pace ka vähe jama aparaat otsimiseks jah.

                          Comment


                            #28
                            Vs: Viasat-i Siriuse leidmise probleem

                            Tere.

                            Lugesin selle teema låbi sa mul on samalaadne probleem.
                            Ei hakanud uut teemat tegema ja otsustasin siia postitada.

                            Sai taldrik ylesse riputatud aga signaali ei leia. Tellisin samamoodi endale selle HDtuuneri salvetava.
                            Kutsusin søbra kylla kes elab pidevalt komanteeringutes ja veab oma panni ja tuunerit kaasa. Ja paneb endal paika 20-ne minutiga. Temal on ka siis olemas see pisikene satfinder.
                            Jamasime mis me jamasime køigepealt tuli kohe vålja, et see viasatist kaasa antud kaabel oli puru. Ok tøesti vøib olla løhkusin selle ka paigaldades. Aga muidugi kohapealt ostetud kaabel oli ikka tunduvalt kvaliteetsem ka ei paindunud låbi nagu sylt ja peal olev plastik kaitse ei koorunud maha kyynega tømmates.
                            Kaabel vahetatud (st kaablid) ja isegi leitsime øige sati ylesse. Søber ytles et paremat signaali enam ei saa selle aparaadiga. Boks laadis ilusti køik kanalid ka sisse.

                            Signaal siis Tuner1 Vøimsus : 14%
                            Signaali kvaliteet: 0%


                            Tuner2: Vøimsus: 57%
                            Signaali kvaliteet: 100%

                            Siit nyyd tulevad kysimused. Miks ta 2 tuunerit on?
                            Seadistades olituner1-le signaali kvaliteet kogu aeg 0%!!!
                            Proovisime kaablid ringi keerata ikka ei midagi.

                            Pildi saime kyll ette aga kanaleid vahetades viskas vahepeal kirja ette et signaal on nørk.

                            Aga nyyd juhtus veel selline asi et enam pilti ette ei saa. Kui vøtan menyyst Signaali katsetamine siis alguses viskab need sama % ette ja umbes 5 sekundi pårast viskab køik nulli.
                            Milles håda?

                            Samuti vilguvad 2 veakoodi ees vaheldumisi: 1331078.0E-7 ja 0.0E-7

                            Kas oskakiste mind vøhikut aidata.
                            Vøimalus on mul ka siukest asja kasutada ei tea kas sellest on abi: 3.5 Handheld Color LCD TFT Satellite Finder Signal Meter Sat TV Dich Receiver CY70356


                            Ette tånades Rutz


                            Edit: PS: Unustasin lisamata selle, et elan Pøhja-Norras mitte eestis

                            Comment


                              #29
                              Vs: Viasat-i Siriuse leidmise probleem

                              BBS Nordic kiirelt tulevad eestlased, peaks Norras hästi kõlama.
                              Sinu probleem esialgu see, et tekstist ei selgunud, kas viisid ikka kaks kaablit LNB'lt tuunerisse? Ehk salvestataval tuuneril peaks olema kahe väljundiga pea, millelt mõlemad jooksevad tuunerisse. Pead ei anna, aga vist meelde jäänud, et tuuneri eripärast mõlemad peavad olema veetud, et stabiilset pilti ette saada. 2 tükki sellepärast, et oleks võimalik salvestada ühte kanalit, kui samal ajal teist vaadata.

                              Kardan et see "57%" signaalivõimsust võib ka väheks jääda, kas natuke kruttimist veel, või suurem pann vaadata.

                              Comment

                              Working...
                              X