Teade

Collapse
No announcement yet.

Kärsanud takisti

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kärsanud takisti

    Üks vana must-valge video monitor ei tööta korralikult ja plaadil nägin kärssand takistit. Värvitriibud ära kärssanud. Kui video signaal ette sööta, siis
    ekraanil nagu midagi paistaks aga pilt virvendab kuigi vertikaalselt... küljest jootmisel pildil mingeid muutusi ei tekkinud. Tester ei näita mitte midagi. Paraku sellele pillile joonist leida on suht lootusetu.
    Nüüd ei teagi missugusega tegu ja kuidas asja kindlaks teha. Mõõtudelt on jupp see kõige väiksem. Pikkus ca 5mm ja läbimõõt 1.5mm. Kellelgi äkki ideid kuidas asjale läheneda?
    Kui midagi kasu, siis tegemist on "SANYO Camera Talk VCM-700". Iga nõuanne oleks abiks.





    #2
    Vs: Kärssand takisti

    No see takisti on läbi jah. Aga kärsanud takisti ei ole enamikul juhtudel põhjus. Ta on enamasti tagajärg. Teis(t)e juppi(de) kärssamise silmale nähtav tagajärg.

    Comment


      #3
      Vs: Kärssand takisti

      Kahtlustan, et eelmine omanik on midagi lühisesse ajanud. Sellel eraldi kaamera jaoks juhtmed väljas tilbendamas. Sealhulgas ka 12V kaamera toite jaoks. Kes teab, millega kokku ajatud. Muud kahtlast isendit pole silma jäänud.

      Comment


        #4
        Vs: Kärssand takisti

        aja kahele poole järge ja joonista skeemijupp välja.(nii vanal aparaadil on see lihtne)
        selle järgi saab siis otsustada,et mis ja mispärast läbi põles

        Comment


          #5
          Vs: Kärssand takisti

          Kui paned ühe testri otsa takisti väljaviigu külge ja teise testri otsa läbipõlenud takistustraadi selle väljaviigu poolse terve otsa vastu. Siis mõõdad teiselt poolt sama moodi. Lõpuks üritad ennustada, mitu % takistustraadist vahelt kadunud on. Selle tegevuse juures mõtlemine ei ole keelatud ja takistilt saab värvi ju vajadusel ka veidi maha kraapida.
          Kas nii ei annaks takisti takistust "ära arvata"? Täpsus pole küll +/- 0.5%, aga mingi uduse ettekujutuse vast siiski saab.

          Comment


            #6
            Vs: Kärssand takisti

            Mhhh, tekib küsimus kas on takisti ? Võib ka indiktiivsus olla. Kui ka on takisti, siis on tal mingi kaitsefunktsioon ülekoormusetõttu ahelas. Mina kutsun neid jubedaid elukaid kaitsetakkideks. induktiivsus ..... no las targemad arutavad
            Lühis seljuhul maütlen
            MSN- taneltreima182@hotmail.com
            telefon katki.

            Comment

            Working...
            X