Teade

Collapse
No announcement yet.

Philips 20PT1553/00 - Ei lülitu sisse (Standby tuli põleb, pinisev plokk)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Philips 20PT1553/00 - Ei lülitu sisse (Standby tuli põleb, pinisev plokk)

    Tere foorumlased!
    Esimene postitus nagu ikka - probleemiga.
    Vedelemas siis kunagi ammu saadud "uuena" telekas mis aga oli kukkunud veidi või põrutada saanud või midagi sarnast ja peale seda ei töötanud enam. - On teine vedelenud pikemat aega niisama, mõtlesin et ajaks eluvaimu sisse talle. Leidsin siit foorumist ka sama teleka kohta teema:

    Seal jääb aga probleem püstiseks.

    Uurides trükiplaati (L61.1AA) leidsin samuti, et juba välimuse ja testimise järgi on takisti "R3430" kutu omadega. Vahetasin selle välja "820R"-i vastu. Kuid mingit muutust ei tulnud, toide ikkagi piniseb edasi nagu ta algselt tegi. Ühendades lahti aga pistiku "0041" pinin kaob.

    Googeldades leidsin ka, et tuleks välja vahetada flyback(ei tea eestikeelset terminit) sinine kondensaator "1nF 2kV" mahtuvusega. Kuid ei tea kus see skeemil asub.

    Ehk keegi viitsib aidata vanurit ellu äratada aidata. Eriline tehnikaspetsialist ise ei ole seega vabandan kui midagi valesti kirjutasin, õnneks olen kõvasti elektroonikaga kokku puutunud seega enamvähem jagan matsu mis-kus ja kuidas.

    Tänan juba ette!

    #2
    Vs: Philips 20PT1553/00 - Ei lülitu sisse (Standby tuli põleb, pinisev plokk)

    kui on kukkunud,siis otsi trükiplaadis pragusid.reatrafo on raske ja esmajärjekorras murrab seal nurgas kõige sagedamini plaadi katki.
    sul võib realaotuses mingi katkestus olla,sellest siis kõik hädad.
    NB!vaata luubiga ja hea valgusega

    Comment


      #3
      Vs: Philips 20PT1553/00 - Ei lülitu sisse (Standby tuli põleb, pinisev plokk)

      Trükiplaat sai luubiga üle kontrollitud ka sai vaadatud üle tinutused - midagi silma ei jäänud. Seda ei oska õelda, kas probleem tekkis pärast kukkumist või enne seda. Sellise jutuga too toodi, et võta endale. Enne seda töötas nii kuu-aega kui sedagi. Läbi oli tollel tõesti takisti "R3430" kuid selle vahetus ei aidanud.
      E: Reatrafo on siis ingliskeelse nimetusega "Flyback transformer" nime all? - Hetkel pean asja katki jätma kuna koju jõuan alles reedel ja siis tegelen edasi sellega.
      viimati muutis kasutaja Corpy; 06 m 2012, 19:05.

      Comment

      Working...
      X