Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Kas keegi teab soovitada mõnda vabavara, mille abil saaks VHS-i arvutis aviks konverteerida.
Algallikaks Sony 8mm. Mahamängija ja juhtmed olemas, puudu vaid tarkvara.
Kui kvaliteet ka kuidagi vähegi oluline on siis kõigepealt teed Capture mõne (ja ainult!) .avi põhise formaadiga ja võimalikult suure bitratega. Kui see tehtud siis näiteks virtualdub või ka handbreak abil soovitud formaati. Virtualdub võimaldab teha ka korrektselt By Frame Editingu, handbrake aga võimaldab ka AVC kodeeringusse pakkida - et hiljem mõne BlueRay mängijaga vaadata. Isegi see on normaalne kui VD abil trimmid video ära ning hiljem HB abil teed lõppformaati.
VLC abil otse lennust lõpptulemusse teha võibolla saabki, kuid kindlasti sobib säärane tulemus vaid sisse soolamiseks, mitte vaatamiseks.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Eristada tuleb kas pakkimata video kõvakettale või lennult pakkimist. Esimest saad pea iga arvutiga teha, kui vaid on kiire kõvaketta salvestamine (chipset!) sest andmemass on meeletu. Pärast võid pea iga pakkijaga, kasvõi virtualdubis konvertida millesse tahad ja kuidas tahad. Vabavaa softi on nii meeletult palju.
Lennult pakkimine nõuab väga head proset, mingisugused tulemused algavad 1,5 GHz P3 või samaväärne Athlon. Lennult pakkimine nõuab täielikku sätete tundmist pakkimise vallas, kuid minul õnnestus hea tulemus saada. VHS on default ülerealaotuses ja seda tunnistavad vaid MPEG-2 ja MPEG-4 koodekid, MPEG-2 oli pea võimatu saada vabavaralist lennult pakkijat (kurjad keeled rääkisid, et ISO organisatsioon peedistab igaühte, kes sellist julgeb tasuta pakkuda), kuid just see sobib lahjemale prosele. MPEG-4 on saada, kuid nõuab igal juhul tippproset (2 GHz ja rohkem). Mul õnnestus sätetega mängides küll lennult saada hea tulemus, kuid ma kasutasin VHS asemel analoogkaabelTV saateid. VHS-ilt võib probleemsemaks osutuda ikkagi muud signaali ujumised (videomaki mehaanika!!!), mis võivad nõuda eritöötlust ja siis ei saa lennult pakkimist kasutada.
Mina tõmbasin virtualdubiga -ga sisse ja pakkisin reaalajas , aga enam ei mäleta mis koodekiga ja hästi kõrge bitrate-ga. Tasub tuhnida virtualdubi kodulehel.
Sedasi hoiab kettaruumi (mis polegi niivõrd oluline) ja sinna kirjutamist (pakkimata 576x720 video reaalajas kettale kirjutamine võib arvuti suht kooma võtta). Ja ega see VHS kah nii super kvaliteediga pole.
Pärast saab lõikuda selle sama virtualdubiga .
Kahju, et selle arendus on seisma jäänud ja peale AVI ühtegi teist konteinerit ei tunnista . Vaja oleks MOV failide lugemisoskust.
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
avi-st piisab minu arvates täiesti, sinu jaoks on vaid 2 piirangut - max faili suurus 4 GB ja heli tüüpselt 2 kanalit (vist sai rohkem kah, kuid see sõltus heli koodekist).
Ma olen jäänud VHS'i ja muu SD analoogi puhul sellise kombinatsiooni juurde: Virtualdub 1.4.10, video koodek Divx 5.11, no profile, video bitrate 16Mbps, audio PCM 2ch kas SPDIF või analog in (sõltub allikast), keyframe seatud 2frame tagant, encode as progressive.
Eeliseks on 4Gb piirangu puudumine, koheselt on võimalik sisestatud keyframe järgi trimmimine. Plain PCM kasutamine kõrvaldab igasugused võimalused heli ja pildi sünkroonsuse kadumiseks. Lõpptulemus ületab meie maapealse nn digiTV pakutava märgatavalt, saati siis oleks probleeme VHSiga.
Raud on spetsiaalselt selleks ülesandeks alles hoitud P4 2,8GHz Northwood, inteli 875 plate, Philipsi SAA7114 kiviga enkooder, mingi samsa 500Gb sata ketas, helikaart on Juli@ mille tõstan selleks tööks ümber oma mITX seest.
Olen ka proovinud igasugu usb junne, kahju küll aga need on hullemad kui ette kujutaks. Olen ka üht profiHD kaarti katsetanud -Blackmagic Intensity Pro, igati hea kaart, kvaliteet sobis aga tema hinda ja tema kasutustihedust arvestades leidsin et vähemalt praegu selle alla raha panna pole mõtet.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Tegelikult saaks veelgi rohkem helikanaleid juurde pookida, kuid see polnud mu eesmärk. Arvatavasti enamus meediamängijaid ei oska rohkem kui 2 helikanalit AVI-s kasutada, AVI ise nii räigelt ei piira streamide arvu.
Lihtsalt AVI on piisavalt hea videofailide konteinerformaat, mis on pea kõikjal toetatud ja arvatavasti sobib algsele küsijale suurepäraselt, peamine takistus on 4 GB-ne piirang. Peab ikka väga eriti pikk VHS olema, mille meedia pärast pakkimist on nii pikk, et ei mahu 4 GB-le ära (palju tunde) Tahtsin viidata, et niisama pole mõtet mõnda teist konteinerformaati kasutada kui põhjust pole.
Ma omal ajal kasutasin ka virtualdubi (ja vajadusel siiamaani) analoogis video sisse tõmbamiseks ja töötlemiseks, kuid virtualdub jäi minu jaoks justkui ajas seisma oma arengus. Mõned vead mainisin ära (üksjagu õnnestus virtualdubi põhjalaskmine autorikaitsjatelt, kelle hirmutamine jõudis kohale). Lennult pakkimiseks kasutasin ma virtualVCR-i (erit hea kui divx või xvid tõmbad) selle eelis oli, et see soft koormas oluliselt vähem arvuti proset kui ükskõik mis muu ja lahjadel prosedel õnnestus isegi 1,5 GHz proses full 720x576 reso täismahus otse divx või xvid konvertida hea kvaliteediga ja samas väikse failiga). Kui vaid oleks aega rohkem tegeleda siis progeksin tõenäoliselt virtualVCR juurde veel mitmeid puuduvaid võimalusi, samas on tänaseks seoses DVB pealetulekuga kadunud ära vajadus analoogiga tõsiselt mässata. DVB on sobivaid softe piisavalt salvestamiseks, probleemsem on hea softi vähesus töötlemise osas.
Comment