Teade

Collapse
No announcement yet.

4K Blu-ray mängija otsingud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

On soov osta Blu Ray mängija mis mängiks ka 4K Blu-ray plaate.
    Sai välja valitud Panasonic DMP-BDT180
    Panasonic kodulehel on selgelt kirjas et see skaleerib üles nii 4K videosid kui ka 4K pilte https://www.panasonic.com/ee/consume...mp-bdt180.html
    Kuid What HIFI lehel on kirjas et see mängija 4K BluRay plaate ikkagi ei mängi https://www.whathifi.com/panasonic/dmp-bdt180eb/review
    Seda et minu mõistus sai nüüd otsa.Miks ei mängi? Millised mängijad siis 4K Blu-Ray plaate mängivad?

Vs: 4K Blu-ray mängija otsingud

Sinu valitud mängija tõesti ei mängi UHD plaate.
    Panasonicu mängijatest mängivad UHD plaate UB300, 400, 700 ja praegune tippmudel UB900. Tulevad müüki sel aastal UB 320, 420, 820 ja uus tippmudel UB9000.
    Aga Samsung, LG, Sony - neil on samuti olemas UHD mängijad, kõigil vist üks mudel, kui ei eksi nüüd. Oppo, mis rohkem mängijaid ei tooda, kuid laost saadavalt ilmselt viimased.
    Hinnaklass, mida kulutada plaanid? Pana UB300 on vist kõige odavam, mis uuena UHD pilti näitab.

Nende 4K/UHD mängijatega on väga palju niiöelda valereklaami, kui suurelt kirjas 4K UPSCALING, siis enam-vähem kindel, et tegemist tavalise blu-ray mängijaga, mitte UHD mängijaga.
    E:Täiendatud
    viimati muutis kasutaja Cartman; 06 m 2018, 14:47.
    Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"
    Videoid kodukino teemadel ja asjade ülevaateid näeb minu Youtube kanalil

Comment

Miks Panasonic DMP-UB300 Eestis ei müüda?

Comment

Esmalt postitatud 1rubla poolt Vaata postitust
        Miks Panasonic DMP-UB300 Eestis ei müüda?
        Eestis ei müüda sisuliselt üldse UHD mängijaid (ega ka mitte plaate). Mõnel spets helipoel on vb üks UHD mängija müügis või siis tellimisel välismaalt.
        Ja põhjus väga lihtne- turg on olematu. Praeguse seisuga saab ilmselt kahe käe näppudel kõik nende mängijate omanikud Eestis üle lugeda
        Kas UHD plaatide ostmine on ikka ka plaanis? Muidu pole sellest mängijast põrmugi tolku.
        Siin väike video, kus paari sõnaga nendest UHD mängijatest juttu alates ~3 minutist. https://www.youtube.com/watch?v=9gGwTQJ5Z20
        Plaanis on ka põhjalikum jutt UHD mängijatest, aga pole veel jõudnud teha.
        Kui sa ei tea millist telerit või kodukino osta ja kust otsast alustada, siis loe "Teleri ja kodukino ostja ABC-d"

Comment

Sonyl on olemas 3 mudelit, millest kõige odavam on http://nordan.ee/toode/sony-ubp-x700b/ See on euronicsis vist nõksa kallimalt ka kohal olemas. UBP 800 on sonycenteris kohal olemas.

Comment

Mul on UBP-800. Hea mängija, omab kahte HDMI pistikut, juhuks kui ressiiver ei toeta 4k-d või HDR-i. Siis saab 4k pildi otse telekasse lasta ja teisest HDMI juhtmest heli ressiiverisse. Mängib välise kõvaketta pealt nii ex-fati kui ka NTFS failisüsteemi. Seega pole vaja 4k plaate osta, kui mõistad torrentitest 4k filme tõmmata. Ainuke viga, et ei mängi suht marginaalset Dolby Visioni. What Hi-Fi ajakirjas sai viis tärni. Eestis muidugi hind jõhker, Helsingi Verkkokaupas hulga soodsam, ise ostsin Norrast meie rahas 280 euroga ja sain veel Global Blue kaudu ka osa käibemaksust tagasi. Igatahes tasub osta! Ja veel üks pluss, nimelt on tal ka optiline koaksiaalne väljund, seega saab nii super audio cd või hariliku cd heli lasta stereovõimendisse, kui sellel on muidugi sisseehitatud DAC. Igatahes mina lugesin hulga retsensioone ja valisin Panasonicu asemel Sony. Muuseas mul eelmine mängija oligi see Panasonic BDT-180, ja väga hea mängija! Aga 4k peale skalleeris ta üles ainult vastavalt salvestatud plaate, mul oli sellistest ainult King Kong 2005 aasta film .Hea pildi ja heliga aparaat.

Aga kõige tähtsam on siiski teleri suurus ja vaatamiskaugus. Minul endal on 65 tolline ja kui vaatan kolme meetri kauguselt, siis pole Full HD-ga vahet näha, sest pole just kotkasilm, prillid jne. Siis tuleb diivan pool meetrit lähemale tõmmata ja vahe on olemas. Aga peamise efekti annab ikka HDR. Seega mõtle, kas sul on üldse võimalik vahet näha, mina igatahes tahan juba 75 tollist, see on kolme meetri pealt ok!
            viimati muutis kasutaja Scott; 06 m 2018, 21:43. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Esmalt postitatud Veix7 poolt
              Aga kõige tähtsam on siiski teleri suurus
              Suures toas, nii 3 meetrit ja 32" piisab, voodi otsas 24" ja nii 2 m, näen. Prillid vasak +3 ja parem +1,5. Mida see suurem diagonaal mulle annaks?

Comment

Esmalt postitatud matsu poolt Vaata postitust
                Mida see suurem diagonaal mulle annaks?
                Annaks võimaluse eristada SD ja HD pilti?

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
                  Annaks võimaluse eristada SD ja HD pilti?
                  Mõlemad HD telekad ja kui neid vaatan siis info ja meelelahutuse pärast, pole nägu aega neid tarbida mingi võrdluse pärast....

Comment

Me siin räägime aiast ja aiaaugust! Keegi ei räägi ju eesti kanalite telepildist, see pole ju mingi Full HD, parimal juhul 720p. Tv3 on üldse SD. Jutt on 4k blu ray vaatamisest. Pealegi oled sa kaugnägelik oma pluss prillidega, mitte lühinägelik. Mis infosse puutub, siis on sul õigus, ma isegi kuulan AK-d ja kui on tõesti huvitav teema, siis ka vaatan. Aga 4k filmides on detailid, nagu higipiisad, juuksekarvad, kortsud jne.

Esimene telekas , mis mul vanemate kodus oli, oli Rekord 6, diagonaal 12 tolli ehk 30 cm. Sellest ma siis vaatasin 1982 aasta jalgpalli MM-i. Siiamaani on meeles, kuidas Inglismaa Prantsusmaa 3-1 hävitas! Muuseas ei kaotanud Inglismaa sellel MM-il ühtegi mängu. Ja vaatasin seda kah kolme meetri pealt. 1986-nda aasta MM-i vaatasin juba 61 cm diagonaaliga teleka pealt. Loomulikult näeb, mobla pealt näeb ju samuti, lihtsalt mida keegi ootab.
                    viimati muutis kasutaja Scott; 06 m 2018, 22:18. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Mulle on samuti jäänud mulje, et paljud pole seda 4K/UHD asja endale selgeks teinud. Enne UHD mängija ostu tuleks enda põhiasjad üle vaadata :

TV suurus min 55" - kui kaugus paar meetrit.
                      Istumiskaugus absoluutne max 3m, kuid parem vähem, eriti kui tv on 55".
                      Kas plaanis UHD plaate osta - kui plaanis pole, siis striimida ja faile näidata saab ka tv ise või mõni odavam vidin.

Comment

Mul DVD mängija andis otsad.Mõtlesin et ostaks juba Blu-Ray mängija.(boonusena mängib ka ju DVD plaate)Üllatusena tuli see et kõik Blu-Ray mängijad 4K sisu plaadilt maha ei mängigi.
                        Samas usun et paari aasta pärast on kõik Blu-Ray plaadid juba 4K filmidega.
                        Aga oma FHD telekat niikuini 4K vastu vahetama ei hakka.
                        Sõbrast IT sptets arvas et Blu-Ray plaadid on üldse surnud formaat.Hetkel käib filmide vaatamine interneti teel striimimise kaudu üldse.Ja uued filmid mis välja tulevad lähevad DVD peale ja mitte Blu-Ray peale.(See on küll kummaline) Mingi osa filme on saadaval ka Blu-Ray ´na kuid paraku eesti subtiitrid neil puuduvad.

Comment

4K UHD plaat vajab samamoodi teistsugust laserlugejat nagu blu-ray versus DVD, sa DVD mängijaga ju ei lähe blu raysid vaatama.

Suurem osa uusi filme on praegu 4K formaadis saadaval. Kõik uued filmid on tavalise blu-rayna kindlasti olemas ja tagasiulatuvalt vähemalt 10 aastat. See, et Eestis on ainult DVD, on sügavalt Eesti enda probleem kuna puudub klientuur isegi blu-ray vaatamiseks, veel vähem UHD plaatide vaatamiseks.
                          Paari aasta pärast ei anta kindlasti Eestis UHD-s mitte midagi välja, eesti subtiitrid jäävad olemata, kui just kogemata mõni välismaine tootja neid peale ei pane - nii nagu siiani.
                          Nii et kui eesti keeles tõlget vaja, võid rahumeeles UHD mängija ostmata jätta.

UHD plaadid ei sure niipea kuhugi. Nii striiming ja veel rohkem igasugune piraatlus jäävad plaadi kvaliteedile alla. Kuni on inimesi, kes seda kvaliteeti hindavad, plaate ja mängijaid ka tehakse.

Edit: kuna videomaterjal oli enam-vähem olemas, siis sai üks UHD mängijate teemaline video kokku pandud https://youtu.be/rplsPyzq26U
                          viimati muutis kasutaja Cartman; 07 m 2018, 20:34.

Comment

Esmalt postitatud Cartman poolt Vaata postitust
                            UHD plaadid ei sure niipea kuhugi. Nii striiming ja veel rohkem igasugune piraatlus jäävad plaadi kvaliteedile alla. Kuni on inimesi, kes seda kvaliteeti hindavad, plaate ja mängijaid ka tehakse.
                            Ma nats täiendaks.. 2017 juuni juuli häkiti uhd blueray lahti ja sellest ajast on pea kõik filmid saadaval täiesti 1:1 kvaliteediga, anna aint kuuma.

Comment

Esmalt postitatud Mart88 poolt Vaata postitust
                              Ma nats täiendaks.. 2017 juuni juuli häkiti uhd blueray lahti ja sellest ajast on pea kõik filmid saadaval täiesti 1:1 kvaliteediga, anna aint kuuma.
                              Eks see ole igaühe suhtumise küsimus. Poest võib saia ka varastada, kõik teavad, et turvaväravad selle peale piiksuma ei hakka. Ainuke häda, et ühest saiast ei saa teha samasugust miljonit saia.
                              Mingit vabandust piraatluseks tänapäeval ma ei näe. Varem poeti selle taha, et Eestisse ei saanud, isegi kui tahtsid, tellida teenuseid või filme, siis nüüd pole seda probleemi juba aastaid.

Comment

Working...
                              X