Teade

Collapse
No announcement yet.

Video pilt virvendab

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Video pilt virvendab

    Tere, ostsin omale gopro hero 8 black kaamera ja mälukaart sandisc extreme. Tegin ka testvideosi metsas ja kõik oli perfektne ja kvaliteetne. Sujuv jne. Nüüd aga viimastel kordadel filmimas käies avastan, et osad videod ei mängi nii nagu peaks.Metsas puud virvendavad, värisevad või nagu hakiks.Olles vaadanud ka teiste videosi ja erinevaid klippe selle kaameraga, ei tuvasta kuskil sellist liikumist ja olemas ka võrdlus oma teiste videodega. Olen kasutanud erinevaid seadeid, aga mingit seaduspärasust ei ole, viskab ikka selliseid videosi vahele. Rohkem valguse käes nagu probleem kaoks aga just metsas liikudes, maastik ees ja puud taustal "elaks oma elu" Ühel videol oli kaamera koguni statiivil ja oli näha kännu virvendust. Panen ka ühe video, mis mulle ei meeldi ja ootaks rohkem sellelt kaameralt.

    Vaadake YouTube'is huvitavaid videoid, nautige head muusikat, laadige üles originaalsisu ning jagage seda kõike oma sõprade, perekonna ja kogu maailmaga

    #2
    Vs: Video pilt virvendab

    Privaatne video

    Comment


      #3
      Vs: Video pilt virvendab

      Nüüd peaks nägema

      Comment


        #4
        Re: Vs: Video pilt virvendab

        Lülita stabiliseerimine välja.

        Comment


          #5
          Vs: Re: Vs: Video pilt virvendab

          Hypersmooth 2.0 olen kõik astmed läbi proovinud. Offi peal rapub niisama häirivalt, et ei saagi aru kas muud detailid ka siksakitavad eraldi. Ühesõnaga üritan aru saada, kas kaameral miskit viga või peangi leppima sellega, et osad videod üllatusena ei kannata mingit kriitikat teiste kõrval.

          Comment


            #6
            Re: Vs: Re: Vs: Video pilt virvendab

            Aga kui lülitad kõige laiema pildi peale ja kasutad seda stabikat kõige madamas funktsioonis?
            Üldiselt ega sellise ülilainurk objega ja tugeva stabilisaatoriga väikekaamera ei suuda teha perfektset pilti. Kuskil on vaja teha järeleandmisi, eriti kui kasutada aparaati elektroonilise zuumiga.

            Comment


              #7
              Vs: Re: Vs: Re: Vs: Video pilt virvendab

              Tõsi, probleem ilmneb narrow ja linear vaates . Viimased filmimised tegin lineariga, mis jättis ka moonutust vähem ja osad videod on väga kvaliteetsed samade seadetega liikudes samades oludes.Just kuskil metsas liikudes kus rohkem detaile, oksarägastik, peenikesed puud jne on näha häirivat hakkimist, siksakitamist. Ok, eeldan et kaamera siiski korras ja pean erinevateks oludeks erinevad seadmeid katsetama, et siiski parim kvaliteet kätte saada. Tänud vastamast.

              Comment


                #8
                Vs: Re: Vs: Re: Vs: Video pilt virvendab

                See viimane peaks tekkima video pakkimisest, kui valida seaded, mis videot vähem pakivad, peaks kiiresti liikuvate detailide juures häirivat hakkimist, siksakitamist vähem tulema.

                Comment


                  #9
                  Vs: Re: Vs: Re: Vs: Video pilt virvendab

                  GoPro pakkimist valida kahjuks ei saa. 4k25/50p (või 1080p200) - h.265 ja 1080p25/50 - h.264. Bitrate on paika pandud 4k puhul 80Mb/s ja 1080p - 47Mb/s. Muidugi väikesed kõikumised ka olenevalt pildi keerukusest.
                  Videot ma kahjuks ei näe, oled vist selle juba eemaldanud, aga mis puutub GoPro 6-8 stabilisaatorisse, siis on see küll väga hea digitaalse kohta. GoPro6 smooth on korralik ja GoPro7-8 hypersmooth veelgi parem, kui videosid vaadata.
                  See küll võtab võtab kaadrist natuke ära (et oleks kus pilti paika "kõigutada"), aga võiksid mitmed suuremadki kaamerad oma firmware'des GoPro-st eeskuju võtta.
                  Linear seade korral peab protsessor pildiservad sirgeks ajama, muidu oleks "kalasilm" selle pisikese objektiiviga.
                  Ainuke olukord, kus stabilisaatori töö jätab soovida, on väga hämaras filmimine. Mis on ka loomulik, sest pole piisavalt kontrastseid/heledeid detaile, mille järgi pilt otseks seada.

                  Tõenäoline, et mälukaardi viga (ei kirjuta piisavalt kiiresti?) või on kaamera ise kuidagi vigane. GoPro häda ka selles, et tingituna oma väikestest mõõtudest läheb ta üsna kuumaks. Teatud sätted aga (nagu Linear mode) piinavad protsessorit veelgi, mis omakorda kuumutab. Ka see võib video sujuvust mõjutada.

                  Aga jah - videot ei näe, ei oska täpsemalt öelda.
                  viimati muutis kasutaja sebastian; 29 m 2020, 13:43. Põhjus: viga

                  Comment


                    #10
                    Video pilt virvendab

                    Tänud vastamast, üritan veenduda enne kui garantiisse lippan ja panen lähiajal mõned videod üles, samade seadetega samades oludes filmitud, kus olen osadega väga rahul ja kus mõned videod ikka jubedad, mida rohkem vaatan ja võrdlen näen, et asi ei ole ok

                    Mälukaart on sandisc extreme 128 GB, maksis 60 €, peaks vist toimetama küll?
                    viimati muutis kasutaja Scott; 29 m 2020, 18:47. Põhjus: järjestikpostitused kokku

                    Comment


                      #11
                      Video pilt virvendab

                      Panen siia uue video. Hakkan kallakust alla ronima, kogu maastik mu meelest ei ole õige, ülevalt kaadrisse jooksvad puud jne, lausa hüpplevad, kui jõuan metsast lagedamale hakkab justkui normaalselt käima. Sama hakkimine on ka ühtlase valguses metsas liikudes.

                      video, jagamine, kaameratelefon, videotelefon, tasuta, üleslaadimine


                      siin video millega olen rahul
                      video, jagamine, kaameratelefon, videotelefon, tasuta, üleslaadimine


                      ku ma nüüd vaatan ka viimast videot, siis youtube üles laadides ei jookse ta ka nii tervalt ja sujuvalt kui otse arvutis mälukaardilt avades, aga noh ilmselge vahe on mu videodel ikka otse mälukaardil kui ka neil kahel youtubes
                      viimati muutis kasutaja Scott; 29 m 2020, 18:48. Põhjus: järjestikpostitused kokku (3 tk)

                      Comment


                        #12
                        Vs: Video pilt virvendab

                        See hakkimine on tõesti imelik, minu GoPro6 nii pole teinud. Võibolla see mingi hypersmooth eripära, et üritab üleliia stabiliseerida ja lõpuks ei saa sellega hakkama.
                        Samas on metsa all päris hämar ja pole kindel kas ka minu kaamera nii vähese valgusega hästi töötaks. GoPro6 eripära selles, et kui liiga pime, siis lülitab stabilisaatori
                        üldse välja - valges on aga stabiilsus hea. Viimase firmware'ga tehti asi kahjuks hullemaks ja pidin "eelviimase" tagasi laskma. Seda just hämaras filmimise jaoks.

                        Kaart peaks olema küll korralik ja stabiliseerimise hädad pole küll kaardiga seotud.
                        Sa vist salvestad täiesti automaatsete seadetega? Küll natuke maitse asi, aga automaatses seades on video bitrate mõnevõrra väiksem, pilt liiga ületeravustatud ja kontrastne.

                        Võiksid proovida ka 50 kaadrit sekundis ehk siis video format - PAL. Ise filmin enamasti järgmiste seadetega:
                        Shutter - Auto, EV Comp - 0, ISO min. - 100, ISO max. - 800, WB - Auto, Sharp - Med (või ka Min., kui hiljem läheb monteerimiseks), Color - Flat (mõnele meeldivad siiski erksamad värvid), Audio - Off (ei salvesta eraldi WAV faili), 1080p50.
                        Proovi, ehk saad paremaid tulemusi.
                        Häälkäsklused olen välja lülinud, kuna kaamera otsustab vahel iseenesest tööle minna.

                        Kui GoPro8 lubab ka 4k puhul stabiliseerimist ja Linear'i (minu oma ei luba) siis sel juhul on koormus protsessorile eriliselt suur ja võib samuti stabilisaatorit mõjutada.
                        Mäletamist mööda GoPro lisas pärast 6. versiooni oma kaameratele rohkem sisemälu, et teha hypersmooth üldse võimalikuks..

                        Comment


                          #13
                          Vs: Video pilt virvendab

                          Testvideosi alustasin automaatseadetega, seal esimesena sain aru et iso max pean alla laskma, kuna valgustas hämaramas metsas üle loomuliku valguse. Video oli teraline, lasin selle 800 peale ja asi muutus. Hakkimine seotud sellega ei old. Aga siiski tundus mulle, et seos hakkimisega on hämaramas valguses.Liigun palju just ka hämaras ja tahaks filmida seal, kus mulle meeldib või kus parasjagu olen, mitte hakata valima kohti ja aega kus kaameral meeldib. Viimased testvideod keskpäeval rabas, kus valgust oli rohkem, mängisid kõik videod suurepäraselt, vaid üks video mis tegin rabasaarel, kus oli paksem mets ja hämaram, mängis video väga kehvasti. Samas vaatan videosi, mis tehtud sama kaameraga, erinevates valgustes, metsas, looduses jne, ekstreemselt liikudes, on videod sujuvad ja kvaliteetsed. Tänud seadete soovituse eest, peangi kriitilselt üle vaatama kaamera taga oleva tihendi, enne kui poodi lolliks ennast tegema lähen. Probleem ei ole ju koguaeg ja näen milleks kaamera suuteiline on, aga hakkan siiski seostama asja valgusega ja katsetan sinna erinevaid seadeid. Homme ongi üks retk ees ja vaatan kuda toimetab.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Video pilt virvendab

                            Tõsi ta on, et hämara stabiliseerimine on GoPro'l üsna vilets. Kord filmisin ühte üritust (kasutasin abikaamerana), ootamatult tehti tuled hämaraks ja stabiliseerimine kadus üldse. Videoga polnud hiljem suurt midagi pihta hakata, kuigi olen kaamerat harjunud hoidma suhteliselt stabiilselt. Pole midagi parata, enamustel kaameratel optiline stabikas veel viletsam. Teravustamisega sama lugu, GoPro'l on see küll fikseeritud ja u. 30cm minimaalne kaugus, kus veel enam-vähem terav (lainurkobjektiiv seda õnneks lubab), aga suurem osa kaameraid jäävad ka teravustamisega hämaras jänni. Seikluskaameratel pisikese avaga objektiiv ja pisike tihedalt piksleid täis topitud sensor - see kooslus vajab kindlasti head valgust.

                            Võib ka proovida hypersmooth'i pisut nõrgemaks panna, menüüs peaks olema vist võimalus ka tavaliseks smooth'ks?

                            Comment


                              #15
                              Vs: Video pilt virvendab

                              Eraldi smoothi ma ei näe, on vaid hypersmooth 2.0 kolme tasemega - on, high ja boost. Offi peal mingit smoothi enam kaameral ei ole ja kõik videod on väga rappuvad.

                              Comment

                              Working...
                              X