Teade

Collapse
No announcement yet.

kaabel telekas-videokaart?!

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

kaabel telekas-videokaart?!

Teeksin väikse järelepärimise. Nimelt tahan vedada tv-out-ist(s-video, üleminuga rca-le) kaabli telekasse(rca). See teeb 2 juhet + veel 3 audio juhet. Seega oleks vaja 5 soonelist kaablit. Probleem aga selles, et veetav vahemaa on pea 20m(ja vahepeal läheb kaabel õuest rõdult). Millise kaabli ma peaksin valima, et pilt lõpuks ilusti ka telekasse jõuaks.
    Tevalost leidsin midagi sellist:
    http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...510-397&lng=est

See aga 25.- meeter, mis teeb lõppkokkuvõttes(+ muud vidinad) üsna arvestatava summa. Seega, kas kuskilt mõne odavama kaabliga ei saaks asja ära ajada. Ja kust ma seda kaablit leida võiks. (tartust)

Ma tänan!

Endal ka varsti plaanis selline operatsioon. Mul on vaja u. 10m meetrit kaablit.
    Ma arvan, soodsam on video ja audio eraldi kaablitega vedada. Tavalised RCA kaablid on suht odavad.

Comment

Sellist kaablit kasutan isegi...tõsi, ainult 5m ja probleeme pole olnud. Ilmselt ka 10m poleks palju, aga 20m on juba küsitav. Helisignaal veel, aga video võib juba häiretega tulla või signaal liialt nõrgeneda...palju oleneb videokaardi S-video väljundist. Koaksiaalkaabel (S-video puhul siis kaks kõrvuti) oleks ehk parim variant...ka 50m pole siis probleem, kui videokaart ise normaalne.

Comment

Video ja audio tuleb kindlasti tõmmata eraldi koaksiaalkaablitega (varjestatud kaablitega). Videosignaali kaabel peab nii pika liini korral olema kindlasti korralik spetsiaalne videokaabel, muidu kaotad pildil kohe teravuse ja kontrasti, saad juurde varjud jne.(kuigi pilti täitsa näitab). Audio jaoks võiksid kasutada mingit piisavalt head varjestatud audiokaablit, näiteks mingit mikrofonikaablit. Enamasti pannakse küll audio jaoks kaks eraldi kaablit - üks vasaku ja üks parema kanali jaoks. Kui panna mõlemad samasse kaablisse kokku, siis võib tekkida väike ülekostmine ja sellega kaotad stereo eraldatuses. Samas kuna sul niikuinii on kõlarid suht kõrvuti ja samas ruumis, siis võid ka panna ainult ühe kaabli kahe soonega. (ise kasutan ka suht tihti viimast varianti - rohkemat pole lihtsalt vaja).

Comment

mõõtisin nüüd täpselt üle ja saab isegi 13m hakkama kuigi 15m oleks sobilikum. arvan, et videokaart peaks olema korralik küll - sapphire radeon 9600. see kaabel, mis eespool lingitud peakski olema spetsiaale varjestatud video-audio kaabel. ei tea, kas eraldi kaablitena tuleb ikka odavam? ühes tükis on hea kompaktne. äkki veab siiski pildi korralikult telekasse välja selle kaabliga?

Comment

Selle "täpselt mõõtmisega" on just nii, et pärast tuleb meeter-kaks ikkagi puudu...Murphy seadus hoolitseb selle eest . Hiljem üsna tülikas jätkata, aga jälle kallis osta igaks juhuks rohkem.
            See nn. spetsiaalne varjestus on hea ainult lühikese jupi puhul.
            Nagu digital ütles, audio vedamiseks parem ikkagi mikrofonikaabel (mõeldud nõrgemate signaalide jaoks, seepärast ka parem varjestus) ja video jaoks koaksiaalkaabel. Kas odavam tuleks, ei tea, aga nadi ka, kui ostad kalli 5-soonelise ja siis selgub, et kehv pilt.
            Radeon 9600 muidu hea kaart küll

Comment

Working...
            X