Teade

Collapse
No announcement yet.

PC->TV 10m SVHS kaabliga - pilt häiretega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PC->TV 10m SVHS kaabliga - pilt häiretega

Probleem selline, et sain arvuti ja telekavahelist vahemaad suurendatud ning ostetud 10-meetrine SVHS kaabel, et videokaardist telekasse pilti viia.
    Kaabel täpsemalt selline: SVHS PISTIK-SVHS PISTIK 10m KULLATUD (CABLE-524/10 95.-
    Lühikese (2m) kaabliga oli pilt ilus, aga selle 10-meetrisega on kerged häired sees.

Kas mul nüüd ainus võimalus ongi osta kallim ja parema varjestusega kaabel või.....?

Äkki keegi viitsib nõu anda kuidas ma saaks ODAVALT korraliku pildi telekasse?
    (mnjah, kahjuks pole raha nii palju, et hüüratult kallist videokaablit osta)

Miks üldse müüakse sellist kaablit, kui ta ei saa oma ülesandega hästi hakkama

Ette tänades Rait

Originally posted by rait021@Aug 5 2004, 03:40

Kaabel täpsemalt selline: SVHS PISTIK-SVHS PISTIK 10m KULLATUD (CABLE-524/10 95.-
    Lühikese (2m) kaabliga oli pilt ilus, aga selle 10-meetrisega on kerged häired sees.

Kas mul nüüd ainus võimalus ongi osta kallim ja parema varjestusega kaabel või.....?

Äkki keegi viitsib nõu anda kuidas ma saaks ODAVALT korraliku pildi telekasse?
    (mnjah, kahjuks pole raha nii palju, et hüüratult kallist videokaablit osta)

Miks üldse müüakse sellist kaablit, kui ta ei saa oma ülesandega hästi hakkama

Ette tänades Rait
    Miks arvad, et 95 kr maksev ja 10 m pikk kaabel hea on ja pealegi "kullatud"?
    Kindlamalt saab parema kaabli kui ise headest komponentidest teha.
    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

No muretse kusagilt parajalt jämedat vasktraati (1-2mm läbimõõduga) 10m ja ühenda omavahel arvuti korpus ja teleka "mass"...viimase võtad antennipistiku "maandusest". Proovi nii ühendatud antennikaabliga, kui ilma. Võimalik, et aitab.

Comment

sama teema umbes
        http://www.tevalo.ee/foorum/index.php?showtopic=10076

ise otsin selle puhuks 14m-se varjestatud audiokaabli(10,50.-/m), kuid pole veel ära proovind. homme vast võtab asja ette ja eks annan teada, kas ajas asja ära või ei ajand. sinu jutt tekitas aga tõsiselt kahtlusi selles. mis graafikakaart ja ühendus sul telekaga on(scart, s-video...)?

Comment

Telekal on SVHS sisend ning RCA sisend, mina kasutasin siis SVHS'i. Scart puudub.
          Videokaart on mul korralik - MSI Geforce 4 Ti4200 128MB 8x AGP.

Comment

Originally posted by sebastian@Aug 5 2004, 11:46
            No muretse kusagilt parajalt jämedat vasktraati (1-2mm läbimõõduga) 10m ja ühenda omavahel arvuti korpus ja teleka "mass"...viimase võtad antennipistiku "maandusest". Proovi nii ühendatud antennikaabliga, kui ilma. Võimalik, et aitab.
            Tänud.

Ise ka ei tulnud selle lihtsa asja peale, et tv antennikaabel tagant ära võtta.
            See aitaski
            Nüüd pilt nagu peegel

Kuid nüüd tekib küsimus järgmine, kas kuidasgi saaks pilti koos tv antennikaabliga ka ilusaks?
            Ise ma oma lolli peaga arvan et asi on selles, et teleka kaabli vool häirib asja.
            Käega on lausa tunda, et mingid amprid ja voldid liiguvad. Kuskilt ma olen kuulnud, et selle vastu on ka rohi olemas. Mingi komponent pandi vahele.

Sry, ma olen selles asjas täiesti loll.
            Äkki keegi oskab nõu anda?

Comment

See on kõrgsagedustrafo. Teleka pilt läheb veidi halvemaks, aga muid variante ma ei tea. Oli videomakiga kaasas selline.
              http://www.hot.ee/rosso/jublakas.jpg

Comment

Üldiselt peaks aitama, kui käid korraks ehituspoest läbi ja hangid omale korralikku vaskjuhet, näiteks 2,5 ruutmillimeetrit ristlõikepindalaga. Siis ühendad sellle juhtmega ära antennikaabli varjestuse (näiteks antennipistikusse kruvi alla vms) ja arvuti korpuse.
                Tegelikult juhtuvad sellised probleemid ainult siis, kui arvuti vms kola on maandamata pistikus ja teleka antennikaabel on maandatud. Siis hakkab kogu kola end selle kaudu maandama ja see vool rikub pildi.

ja veel üks HOIATUS: ära kunagi ühenda arvuti ja teleka vahelisi kaableid (ka muid kaableid muidugi) kui seadmed on pistetud vooluvõrku jne. (ka siis kui arvuti on välja lülitatud). Niimoodi võid oma videokaardi ära küpsetada, seda juhtub liigagi tihti. Õige järjekord on selline, et kõigepealt ühendame seadmetevahelised kaablid ja siis ühendame kõik välise perifeeriaga ühenduvad kaablid, st elekter, antennid, telefoniliin ja mida iganes veel.

Comment

Siiski, ikkagi jääb antennikaabel ise ainukeseks maanduseks. Kui korteris puudub korralik maandus, siis õige oleks siiski kõikide pillide korpused omavahel jämedama vasktraadiga ühendada, aga kaabli varjestus ikkagi eraldada. Nii jäävad seadmed küll maandamata, kuid see on palju parem variant, kui kasutada selleks antennikaabli sukka, mille kaudu võibolla teisedki korterid omi asju (ehk teadmatult) püüavad maandada. Kaabel on sel juhul "mittesoovitud" ja vahest isegi ohtlik maandus. Ja hoopis lihtsam on ju antennikaablit eraldada, kui luua mingeid lahtisidestusi teistele audio/video juhtmetele, millega telekas on võimendiga, DVD mängijaga, arvuti videokaardiga ja jumal teab veel millega ühendatud.
                  Tõsi, kui maandada antennikaabli kaudu kõik oma seadmed, võivad häired küll ära kaduda, aga juba mõte, et mingi (vahest üsna nigela varjestusega) antennikaabli suka kaudu üritad oma kuni 100 voldist potensiaali ära juhtida, toob hirmu peale. Mitte et vool oleks suur või inimesele eriti ohtlik, kuid seadmete omavaheliste ühenduste katkemisel võib see pinge läbida tundlikke sisend-väljundahelaid...paremal juhul tekivad lihtsalt häired pildis/helis...halvemal juhul kärssab miski läbi.
                  Idee sel juhul seadmed üldse maandamata jätta pärineb vene videofoorumitest, ja leidis suurt poolehoidu ka üsna kogenud tegijate poolt.

Comment

Originally posted by sebastian@Aug 6 2004, 02:14
                    See on kõrgsagedustrafo. Teleka pilt läheb veidi halvemaks, aga muid variante ma ei tea. Oli videomakiga kaasas selline.
                    http://www.hot.ee/rosso/jublakas.jpg
                    Pildil raskesti leitav jublakas, jälle soovitan Ranteloni galvaanilist eraldajat GE1,
                    pilt ei lähe kehvemaks, miinuseks F-mamma otsad, üleminekutega mõnele ehk
                    kallis.
                    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Suur aitähh Teile informatsiooni eest.

Ma elan suht uues majas, kus peaks vooluvõrk korralik olema. Toas on nö europistikud (maandusega). Arvuti peaks olema korralikult maandatud.

Mul on toas kaabel-TV ja voolupistik suht kõrvuti.
                      Aga kas tohiks lihtsalt TV pistikust varjestust ühendada voolupistiku maandusega.
                      Efekt peaks ju sama või parem olema, kui arvuti korpusega varjestuse maandamine....
                      Või siis üldse antennikaabli varjestuse lahti ühendamine... või tv kaabli maandamine vooluvõrgu maanduse kaudu. Kas see TV pildi kvaliteeti halvemaks ei tee?

Veel kord suured tänud abivalmis rahvale

Comment

Võbolla saad mõõta mingi testri või multimeetriga, kas vooluvõrgu maanduse (= arvuti korpus) ja kaabli varjestuse vahel on mingi vahelduvpinge. Kui on, siis tuleks eelistada ikkagi seinakontaktide maandust, aga vaevalt, et üle ~20 voldi saad. Sel juhul võid küll kokku ühendada, ma usun. Kui saad pingeks mingi suure väärtuse, siis on kaablimehed oma varjestuse krt teab kuhu maandanud.
                        Ideaalsel juhul pole kaabli varjestuse ja seinakontaktide maanduse vahel üldse pinget. Teisalt...kui seinakontaktide maandusklemm pole mingil tobedal põhjusel üldse maandatud, siis ka pole pinget :P

Comment

tegelikult on mul sama asi.peale pikka kaabli kasutuselevõttu tulid pildile häired sisse ja lahendasin asja sama moodi-telekal antennikaabel tagant ära.laiskus ja mugavus (üks telekas on arvuti taga,teisega vaatan suurt poliitikat) ei lasknud asjasse süveneda,aga paistab et peaks.võimalusi on kaks-esiteks, kaabel kehv(seda ta muidugi on).kontrolliks tuleb ise peenest antennikaablist juhe teha.on ka teine võimalus-sisendkommutaator eraldab halvasti tv-video signaali.kuigi eriti reaalne see ikkagi ei ole.

Comment

Working...
                          X