ma otsisin k6ik teemad juba l2bi, ma tean kuda k2ib sildamine aga s6nagi ei leidnud sellest et kas y101 kannatab sildamist 8 oomise k6lariga, sest et ma arvan et ennem k2rssab kaitse kui v6im ise ju? ja radikale v6ib ju lisa ventika panna jahutuseks
Teade
Collapse
No announcement yet.
y101
Collapse
X
-
Originally posted by v6sa@Aug 12 2004, 11:22
k2rsatan endal 2ra ja sis ytlen et t88tab ilusti :angry:
Kui sa tahad, et teised sama teevad ning oma U-101'ed kah läbi lasedvad, siis ütle et töötab ilusti. (Ja hiljem saad naerda pooleks)
Aga kui tahad korralik ja viisakas olla ning teistele head nõi anda, siis ütle et ei tööta sillatunadaaaa...
Comment
-
Originally posted by v6sa@Aug 12 2004, 09:14
ma otsisin k6ik teemad juba l2bi, ma tean kuda k2ib sildamine aga s6nagi ei leidnud sellest et kas y101 kannatab sildamist 8 oomise k6lariga, sest et ma arvan et ennem k2rssab kaitse kui v6im ise ju? ja radikale v6ib ju lisa ventika panna jahutuseks
Sa loed pealiskaudselt, sillatamise teemas minu toodud näide ei ole ka kahtlusi
tekitanud asja mõttetuses.
Y101 annab 4 oomil 20W, sillas saad 8 oomil 40W kui skeemi kaitsed korras.
8oomil on iga kanali võimsus aga 26W, kas selle kahtlase 14W pärast on vaja
lollusi teha.
+/-26V toitega projekteeritud sildvõim aga annab 8 oomil vähemalt 130W, seega
iga võim eraldi 4oomil 65W. Y101 annab otsad kui võimu kaitsed korras
pole.
Muideks peale sildamise kasutatakse mõnikord ka võimendite paralleelühendust.
Veel üks tähelepanek: mõtlesin uuesti http://www.ub-elektronik.de lehelt avaldada sildvõimendi toitepingete ja võimsuste tabeli aga sildvõimu osa on
kadunud. Paistab, et on loobutud omale probleemide tekitamisest.
Kel huvi 7293/4 ga võimu teha võiks lehega tutvuda.VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
-
Originally posted by Jyrka@Aug 12 2004, 20:55
Y101 annab 4 oomil 20W, sillas saad 8 oomil 40W kui skeemi kaitsed korras.
8oomil on iga kanali võimsus aga 26W, kas selle kahtlase 14W pärast on vaja
lollusi teha.
+/-26V toitega projekteeritud sildvõim aga annab 8 oomil vähemalt 130W, seega
iga võim eraldi 4oomil 65W. Y101 annab otsad kui võimu kaitsed korras
pole.
ma ple ka eriti teadja sellel alal aga ma syvenesin sellesse sildamisse natuke põhjalikumalt... kui võtta võimendi mis mõeldud 4 ohmi peale ja panna silda ning samuti 4 oomi peale sis läheb lõputransidest natuke vähem kui 2 korda suurem vool läbi kui normaalselt ja see on selge et nad ära kärsavad... (see on arvatavasti valearusaam?! :unsure: )
kui aga panna 8ohmine koormus siis läbib lõputransistore natuke väiksem vool isegi kui normaalselt...
igayx teab et P=(Uˇ2)/R sis tehke igayks arvutused et kui takistus suureneb 2 korda ja pinge suureneb ka kaks korda(sedasi just sildlylituses juhtub, kuid mitte päris kahte korda), sis suureneb võimsus 2 korda!!!
aga mul jäi arusaamatuks et miks sis asi läbi peaks kärssama?!
ma ple ka kõige targem aga kui ma eksin sis palun seletage asi kuidagi lahti?!
Comment
-
Originally posted by -8o-@Aug 13 2004, 16:54
ma ple ka eriti teadja sellel alal aga ma syvenesin sellesse sildamisse natuke põhjalikumalt... kui võtta võimendi mis mõeldud 4 ohmi peale ja panna silda ning samuti 4 oomi peale sis läheb lõputransidest natuke vähem kui 2 korda suurem vool läbi kui normaalselt ja see on selge et nad ära kärsavad... (see on arvatavasti valearusaam?! :unsure: )
kui aga panna 8ohmine koormus siis läbib lõputransistore natuke väiksem vool isegi kui normaalselt...
igayx teab et P=(Uˇ2)/R sis tehke igayks arvutused et kui takistus suureneb 2 korda ja pinge suureneb ka kaks korda(sedasi just sildlylituses juhtub, kuid mitte päris kahte korda), sis suureneb võimsus 2 korda!!!
aga mul jäi arusaamatuks et miks sis asi läbi peaks kärssama?!
ma ple ka kõige targem aga kui ma eksin sis palun seletage asi kuidagi lahti?!
tagasihoidlikult pakutuna (2Utoide-4)x0,7 volti pinge, seega max teoreetiline võimsus 4oomil 282W, 8oomil 141W.
Ei usu, et sul võimud identsed ja voolupiiramiskaitse lõpud päästab.VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE
Comment
Comment