Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi kõrvaklappidele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Võimendi kõrvaklappidele

tere.

oleks vaja teie abi lihtsa võimendi ehitamisel.
    ennem pole elektroonikaga eriti kokku puutund seega seletage tavainimese keeles palun.
    võimu on siis vaja mu kõrvaklappidele Philips HP200
    ma ei tea kas sellest on abi kuid karbi pealt pidasin oluliseks sellist infi:
    tundlikus 100dB
    takistus 32oomi
    max võimsus(maximum power input) 500milliwatti(mW)

Võimendi võiks olla võimalikult lihtne ja hea helikvaliiteediga.

Ja mida ta võimendama peaks - pleierit?

Siin foorumis just oli see teema, vaata veidi ringi.

Comment

ma arvan et kõige otstarbekam oleks sul kasutada kahte LM386 mono võimu kivi, tüki hind 10.- pluss veel konded ja takistid. toiteks peaks sobima 4-18v minu mäletamist mööda, see tähendab et sa saaks patareidelt toite kah panna. võimsus on 8 oomisesse 300mW, teoreetiliselt peaks 32 oomisesse saama kuskil 60mW, 6 voldise toite puhul. kuid toitepinge suurendamisel kasvab ka võimsus. 220V-st toite saamiseks on toitesse vaja sul siis vaja veel trafot, dioode ja ma arvan et 2200uF 25V elektrolüütidest peaks piisama. kui iseehitamise huvi kadus ära sis ma võin ise selle ette võtta :P

p.s trafo saaks sa mult (+-12V/1A) mul on samad klapid, väga hea sound on exju B)

http://braincambre500.freeservers.com/LM38...Audio%20Amp.htm
      Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
      * Toitelüüdid
      * Kõlari kummilõdvik
      * Elekter
      * Kõrvad
      * Naabri närvid

Comment

selline skeem ntx:
        http://www.zen22142.zen.co.uk/Circui.../headphone.htm
        Intel inside.. Idiot outside...

Comment

aga kui palju maksavad need asjad mis trükkplaadi valmistamiseks läheb vaja? :huh:
          aga kui palju sa selle eest tahaks,v6sa,kui sa ise jupid ostad ja valmis nikerdad?
          kuna stereo siis on vaja kaks sellist nikerdist?
          kas tevalost saab ka sellise otsiku mis kõrvaklappidel kõib(RCA pulkjuhe 3mm?)
          ja plus veel sellina asjandus kuhu see otsik pistetekse.

Comment

Aga kas on võimalik teha miskine võimendi et oleks olemas 3 väljundit kõrvaklappidele ja 2 väljundit(RCA) miskitele väikestele kõlaritele(Ise tehtud(üks kõlar on 16W).Ja siis vastavalt lülitid(et saaks lülitada kõiki klappe ja kõlareid eraldi) ja ledid(näitavad mis sisse lülitatud on).Toidet võiks võtta patakatest(et saaks nt. bussis ka kuulata) ja adapterist mis on eemaldatav(toas kuulamiseks et ei kulutaks patakaid).
            Loodan et seda on võimalik teha ja netis miskit skeemi leidub.

Comment

loogiline et kõik pistikud ja vajalikud asjad saab tevalost. a ytleme nii et kui sa ise teed sis saad 100-200eeq hakkama a kui ma teex sis pista +100
              Mis kulub helitehnika juures kõige rohkem?
              * Toitelüüdid
              * Kõlari kummilõdvik
              * Elekter
              * Kõrvad
              * Naabri närvid

Comment

tglt sellisele kõrvaklapi võimule soovitan veel juurde ehitada minimaalne kaheribaline tämbriplokk kus saab regullida bassi ja kõrgeid ja siis muidugi volyym..see on lissalt soovitav sest mul kodus ka yx siuke lihtne mingi vene kivi peal tehtud aga jama on selles et playeril ei ole mul erilist dbb systeemi ja läbi võimu võimendab ka kõrgeid liiga palju mis hakkab kõrvale...tämbriplokiga hea regullida mõnusalt mahlase bassiga helipilt paika :P:P okey segane soovitus aga loodan et saate aru siiski
                kui juba midagi teha siis juba teha korralikult mitte midagi kiirelt kokku klopsida ja pärast mitte tulemusega rahul olla !!!

Comment

Võid teha selle võimendi vene kiviga K157UDI see mikroskeem ongi väljatöötatud kõrvaklapi võimuks skeem on lihtne ja töökindel ja hea heli kvaliteediga koosneb 5 takistit ja 5 kondekat ja toide, mis on kahepolaarne +-15v. kui sellist toidet pole kusagilt võtta siis pead ka pisikese toiteploki ka tegama, see võib olla elementaarne dioodsild ja paar suure mahtuvusega el. lüüt kondekat 1000x16V.Üldreeglina klapi võimule tämbri plokki ei paigaldada kuid kui teed pole ka hullu, ek täiuslikum saab kuid erilist mõtet pole.Sisend pinge on sellisel skeemil 100mV ja väljund pinge 350-400mv.Võimendi sisendis on ka potekas tug. reguleerimiseks.

skeemi võd võtta tehase toodangust VILMA-204 Oli üks selline leedukate kassett dekk, selle skeemi leiad vene saidilt http://www.cqham.ru/index.phtml

Comment

Working...
                  X