Teade

Collapse
No announcement yet.

TDA1562

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

TDA1562

tervist
    sai siis paari skeemi eeskujul selline asi kiiruga kokku kritseldatud

küsimus siis selline, et:
    1. kas skeem töötab?
    2. kas olen õigesti aru saanud, et kui ma jalga nr 4 mitte midagi ei lase, siis on võim standby rešiimis, kui aga sinna +12V lasen, on võim töörešiimis?
    3. kas dioodiks sobib 4V zener?
    h34r:
    Intel inside.. Idiot outside...

ma ei näe mingit skeemi <_<

Comment

selle kohapeal kus on kirjas user posted image kliki parema klahviga ja vali vali view image.

Comment

nyyd näen, aga see nii suur, väiksemat ei saand teha we
        Zener on stabiliseerimispingega 2,4V

Comment

oleks küll, algul ka tegin, aga siis ei olnud kirjad loetavad....

aga skeem mudu töökorras?

Comment

See "цf" jättis kummalise mulje, peaks ju mikrofaradit tähistama. Enne väära kirjutamisega äraharjumist võiks vaadata näiteks ENE-st (EE-st) või mujalt, kuidas kirjutada kreeka väiketähte müü (miljondiku lühend), siin foorumite tekstides tavaliselt asendatakse (kokkuleppeliselt?) tähega "u" kui paremini ei õnnestu. Faradi lühend on suurtäht "F", kuulsate ja teenekate teadlaste perekonnanimedest tuletatud mõõtühikute lühendid on suurtähega, see on austusest nende vastu.
            Elektroonika töötab suitsu baasil.
            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Originally posted by fre@Sep 19 2004, 14:58
              See "цf" jättis kummalise mulje, peaks ju mikrofaradit tähistama. Enne väära kirjutamisega äraharjumist võiks vaadata näiteks ENE-st (EE-st) või mujalt, kuidas kirjutada kreeka väiketähte müü (miljondiku lühend), siin foorumite tekstides tavaliselt asendatakse (kokkuleppeliselt?) tähega "u" kui paremini ei õnnestu. Faradi lühend on suurtäht "F", kuulsate ja teenekate teadlaste perekonnanimedest tuletatud mõõtühikute lühendid on suurtähega, see on austusest nende vastu.
              njah. nagu ma ütlesin, siis skeem oli väga kiiruga kirjutatud(polnud aega isegi joonlauda otsida) ja ei pööranud sellistele detailidele eriti tähelepanu. Vabandust nende teadlaste ja skeemi vaatajate ees keda selle teoga solvasin.
              Aga nüüd teema juurde tagasi. Ise arvan küll, et skeem peaks töötama, kuid tahaks, et keegi targem üle vaataks, mitte vastuseid teemast mööda ei kirjutaks a&#39;la&#39; nääd see tähis on vale... (olen lausa proffide poolt tehtud käsikirjalistes skeemides näinud sellist tähistamist).

Comment

Põhimõtteliselt seesama skeem näha ka:
                http://vlab.netsys.ru/index.php?option=con...task=view&id=97
                Kondensaatorite suuremad nominaalid ei peaks halba tegema. Parempoolne transistor võiks jah suure võimendusteguriga olla, baasivool läbi 100k väike. Kollektori ahelas 820 oomi võiks õige olla. Stabilitron 2,4V, aga kui sellist pole, võib veidi suurema pingega proovida. Väikese võimendusteguriga transistori puhul võib isegi ilma selleta olla, katse näitab, midagi halba ei juhtu.
                Skeeminäide otsa 4 ("Standby mute on") rakenduse kohta (C2 laadub R2 kaudu ja teeb viivise):
                http://www.elektroda.net/samochod/schematy...we/subek70w.gif

P.S. Mina ei solvunud ja loodetavasti ka 1867 a. maetud Michael Faraday ei pööra ennast hauas, minupoolne tähelepanujuhtimine oli ka AINULT seepärast et valekasutus ei saaks harjumuseks juba noores eas. Profi eas on sellest juba raske lahti saada, nagu ise oled näinud...

Comment

Originally posted by fre@Sep 19 2004, 17:33
                  Põhimõtteliselt seesama skeem näha ka:
                  http://vlab.netsys.ru/index.php?option=con...task=view&id=97
                  Kondensaatorite suuremad nominaalid ei peaks halba tegema. Parempoolne transistor võiks jah suure võimendusteguriga olla, baasivool läbi 100k väike. Kollektori ahelas 820 oomi võiks õige olla. Stabilitron 2,4V, aga kui sellist pole, võib veidi suurema pingega proovida. Väikese võimendusteguriga transistori puhul võib isegi ilma selleta olla, katse näitab, midagi halba ei juhtu.
                  Skeeminäide otsa 4 ("Standby mute on") rakenduse kohta (C2 laadub R2 kaudu ja teeb viivise):
                  http://www.elektroda.net/samochod/schematy...we/subek70w.gif

P.S. Mina ei solvunud ja loodetavasti ka 1867 a. maetud Michael Faraday ei pööra ennast hauas, minupoolne tähelepanujuhtimine oli ka AINULT seepärast et valekasutus ei saaks harjumuseks juba noores eas. Profi eas on sellest juba raske lahti saada, nagu ise oled näinud...
                  tänan abi eest... teen siis need muutused.

nojah... eks ma üritan siis õiged tähised ka selgeks saada kunagi

Comment

Üks tähelepanek veel. Kindlasti peaks toitel täiendavalt olema mittepolaarne keraamiline kondensaator, kui tahtmine "kooliraha" kokku hoida...
                    Sellise hoiatuse ka leidsin ülalmainitud lingil:
                    Усилитель не рекомендуется подключать к сабвуферам со встроенными фильтрами, содержащие емкости до 1000 мкФ. При неудачном стечении обстоятельств микросхема выходит из строя.

Comment

0.1uF peaks piisav olema?

Comment

Jah, tavaliselt 0,1 µF pannakse ka, kõige parem kui ta on jalgadele 10 ja 12 hästi lähedal.
                        Muide, sellel on ka pingelisamislülitusega skeemidele iseloomulikud moonutused, nõudlikumat kuulajat võib-olla ei rahulda, targemad täiendavad, mis need on...

Comment

Originally posted by fre@Sep 19 2004, 18:36
                          Jah, tavaliselt selline pannakse ka, kõige parem kui ta on jalgadele 10 ja 12 hästi lähedal.
                          Muide, sellel on ka pingelisamislülitusega skeemidele iseloomulikud moonutused, nõudlikumat kuulajat võib-olla ei rahulda, targemad täiendavad, mis need on...
                          võibolla räägid lähemalt, sest helikvaliteedi suhtes olen ma suht nõudlik...
                          konkreetne võim läheb muidu woofrisse ainult madalsagedust mängima

Comment

sai see asjandus nüüd sis trükkplaadi peale aetu´d ja kokku joodetud kuid tekkis ikkagi üks küsimus veel- kas olen õigesti aru saanud, et kui jalg nr 4 kuhugi ühendatud ei ole, siis võim on vait, kui ühendan ta toitesse(12v) siis teeb häält?

Comment

Originally posted by mcgangsta@Sep 28 2004, 16:29
                              sai see asjandus nüüd sis trükkplaadi peale aetu´d ja kokku joodetud kuid tekkis ikkagi üks küsimus veel- kas olen õigesti aru saanud, et kui jalg nr 4 kuhugi ühendatud ei ole, siis võim on vait, kui ühendan ta toitesse(12v) siis teeb häält?
                              Said küll õigesti aru.
                              VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Working...
                              X