Teade

Collapse
No announcement yet.

TDA1562

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

niih... sai katsetatud....ainult vaikus (valjukas ainult hästi vähe ragises korraks) jalga nr 4 lasin 14,4V (autoaku)
    ainuke muudatus skeemis oli see, et Bc540-i kollektorile panin 320ohm asemel 820 oomise takisti...
    Ise jäin mõtlema, et võibolla vaikimine on kuidagi seotud selle 16. jalaga, mis praegu jookseb läbi 10k takisti transi baasile (muutsin 100-lt 10-le), et võibolla ta ei saa piisavat pinget ja surub kivi fast mute reziimi..?
    Intel inside.. Idiot outside...

Comment

Originally posted by mcgangsta@Sep 28 2004, 21:33
      niih... sai katsetatud....ainult vaikus (valjukas ainult hästi vähe ragises korraks) jalga nr 4 lasin 14,4V (autoaku)
      ainuke muudatus skeemis oli see, et Bc540-i kollektorile panin 320ohm asemel 820 oomise takisti...
      Ise jäin mõtlema, et võibolla vaikimine on kuidagi seotud selle 16. jalaga, mis praegu jookseb läbi 10k takisti transi baasile (muutsin 100-lt 10-le), et võibolla ta ei saa piisavat pinget ja surub kivi fast mute reziimi..?
      8,16 jalad diagnostika jaoks ja ei mõjuta, enne kui koormuse taha paned tuleb
      väljundi pinged üle mõõta, mõlemil otsal maa suhtes peab olema 6V.
      Panin huvi pärast ka ühe võimu kokku, probleeme polnud, üllatas 8oomiga sai
      28W RMS, 4oomiga ilusti lubatud 36W.
      Kivi päris tundlik, sisendisse soovitan kindlasti panna 10k pote mis algul 1/4 peal.
      Vaata masterkit.ru lehelt seda skeemi, seal viide ajakirja artiklile kus ka suurused antud.
      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

midagi on päris imelik... kivi väljundi "-" otsal kõigub pinge 4,8-5V, "+" otsal kõigub pinge 3,0-3,2V...
        Selline tunee, et kivi õhtal vist, aga ei saa aru kuidas... lühist saanud pole, skeem on õige, trükiplaat kontrollitud, kõik jalad korralikult kinni joodetud plaadi külge, jalgade jootmisel andsin kuuma ainult max. 2-ks sekundiks.... (kivi ei läinud isegi mitte leigeks...)

Comment

Originally posted by mcgangsta@Sep 29 2004, 09:04
          midagi on päris imelik... kivi väljundi "-" otsal kõigub pinge 4,8-5V, "+" otsal kõigub pinge 3,0-3,2V...
          Selline tunee, et kivi õhtal vist, aga ei saa aru kuidas... lühist saanud pole, skeem on õige, trükiplaat kontrollitud, kõik jalad korralikult kinni joodetud plaadi külge, jalgade jootmisel andsin kuuma ainult max. 2-ks sekundiks.... (kivi ei läinud isegi mitte leigeks...)
          Jootmisega nii pikkade jalgadega kivi raske üle kuumutada, ennem staatika
          rikub sisendid olgugi, et pole eriti kõrgeoomiline.

Comment

krt... aga asi selles, et sis ple minu viga ju.... staatilist ta saanud ple minu käes ja skeem on 100% õigesti trükkplaadil (kontrollisin umbes 10 korda ennem katsetust )
            arvata võib et pood saadaks pikalt kui ma ringivahetamisjutuga sinna läheks? :unsure:

EDIT: käisin poest läbi... kivi vahetatakse välja

Comment

Originally posted by mcgangsta@Sep 29 2004, 16:01

Siis tore.
              Vaata mikk kiku teemas peale sinu postitust googles esimese lingi skeemi, mulle
              meeldis see sisendipool, kasvõi seetõttu, et kui sisendi pool midagi juhtub siis
              5kr opaka väljavahetamine tsipa odavam, pealegi mul pesas ja ees ikkagi 10k
              trimmerpote ja RCfilter. Toiteahelas peab olema 0,1-0,22 kilekonde, mul 0,1
              kohe 10-12 jalgade peal ja 0,22 lüüdi juures. Pingetõstmislüüdid koostasin
              kolmest korralikust lüüdist.
              Kui juhtumisi mikk kikk ka loeb siis ehk saab aru miks minu variant kallim on.

Comment

Originally posted by Jyrka+Sep 29 2004, 20:09--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Jyrka @ Sep 29 2004, 20:09)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-mcgangsta@Sep 29 2004, 16:01

Siis tore.
                Vaata mikk kiku teemas peale sinu postitust googles esimese lingi skeemi, mulle
                meeldis see sisendipool, kasvõi seetõttu, et kui sisendi pool midagi juhtub siis
                5kr opaka väljavahetamine tsipa odavam, pealegi mul pesas ja ees ikkagi 10k
                trimmerpote ja RCfilter. Toiteahelas peab olema 0,1-0,22 kilekonde, mul 0,1
                kohe 10-12 jalgade peal ja 0,22 lüüdi juures. Pingetõstmislüüdid koostasin
                kolmest korralikust lüüdist.
                Kui juhtumisi mikk kikk ka loeb siis ehk saab aru miks minu variant kallim on. [/b][/quote]
                kas kilekonde ja keraamiline konde on sama asi?

Comment

Originally posted by mcgangsta@Sep 29 2004, 23:39
                  kas kilekonde ja keraamiline konde on sama asi?
                  Antud juhul küll, signaaliahelasse olevat parimad polipropüleenkilekonded.

Comment

Originally posted by mcgangsta@Sep 29 2004, 16:01
                    kle avalda saladus, mis pood see oli

Comment

Originally posted by Elektrik+Sep 30 2004, 17:57--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Elektrik @ Sep 30 2004, 17:57)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-mcgangsta@Sep 29 2004, 16:01
                      kle avalda saladus, mis pood see oli [/b][/quote]
                      ikka see vana hea "elektroonik"

Comment

Originally posted by mcgangsta+Sep 30 2004, 19:13--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (mcgangsta &#064; Sep 30 2004, 19:13)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
                        Originally posted by Elektrik@Sep 30 2004, 17:57
                        <!--QuoteBegin-mcgangsta
                        @Sep 29 2004, 16:01

ikka see vana hea "elektroonik" [/b][/quote]
                        vedas siis

Comment

Originally posted by Elektrik+Sep 30 2004, 19:22--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Elektrik @ Sep 30 2004, 19:22)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
                          Originally posted by mcgangsta@Sep 30 2004, 19:13
                          Originally posted by Elektrik@Sep 30 2004, 17:57
                          <!--QuoteBegin-mcgangsta
                          @Sep 29 2004, 16:01

ikka see vana hea "elektroonik"
                          ime on sündinud :P
                          aga noh, vedas siis [/b][/quote]
                          irw... njah... eks tegelikult ma arvan, et nad said aru ka, et võib nende viga olla (kivi sain tavalises miniclip kotis, millelel on staatiline elekter tavaline) kuna rääkisin neile staatilisest, siis nad arvasid, et vahetavad välja (uue kivi sain antistaatilises kotis, kivi oli jalgupidi antistaatilise porolooni sisse ka lükatud)

Comment

oot jootsid plaadist välja, ja siis viisid?
                            ei no aga hea on et vahetasid

Comment

kõigepealt jätsin plaadi koos kiviga sinnapaika ja läksin rääkima (algul tundus küll suht mõttetu)
                              siis leppisin (eile) kokku, et järgmine päev (täna) toon vana kivi tagasi... täna siis vahetasingi ära... vabandasin ilusti ette, et lahtijootmisega võib kivi kuuma saada (sai ka) nad arvasid, et ple hull kui niikuinii ei tööta...

Krt, peab omale ikka tinapumba vaatama :P kivi lahti jootes lõhkusin jälle pooled rajad ära ja nüüd läheb uue plaadi tegemiseks

Comment

Tere

Mõtlesin ka selle võimendi valmis kruttida ja tekkisid sellised küsimused.

Kuidas ma peaksin ühendama kivi pinid 8 ja 16?

Kas ma võin nad mõlemad(8 ja 16) otse +12V ahelasse ühendada, või panen sinna mingi takisti vahela? Ja kui takisti peab panema, siis kui suure?

Kas pingetõstmise lüüdid võivad ka olla 16V? (tingimusel, et võimendi saab pinge arvuti toiteplokist)

Kui suur peaks olema toiteploki võimsus, kas 150W AT toide sobib?

kas sisendisse võiks 100nF kondede ette panna ka mingi sisendtakistuse?

Comment

Working...
                                X