Teade

Collapse
No announcement yet.

20 W võim L.Abo raamatust

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Cheopps kirjutas:
    Kindlasti ei tasu kohe(enne regulleerimist) valjuhääldiga kontrollida võimendi korrasolekut(sobib 30R 10W takisti, hiljem nimikoormusele vastav).
    Inimene õpib ikka oma lollustest. Ise olin selle lk350 skeemiga võimendi ehitamise ajal midagi 14...15, kogemusedki piirdusid kuni kümmetkond MP41 sisaldavate lülitustega.

Veel järgiproovitud lülitusi L.Abo raamatu helitehnika osast: ,,Aktiivne tämbriregulaator koos sobitusastmega", skeem lk 315. Sisend on küllaltki tundlik
    (~20 mV), ei tea, kas vale tunnusjoonega potentsiomeetrite pärast, aga bassi
    on raske normaalselt reguleerida. Bassi pealekeeramisel ilmub natuke enne
    reguleerimisulatuse lõppu jube boost. Siis töötavad kindlasti ka pingevõimendusastmed skeemidega lk 324 (kasutasin ühes laseriga projektis).
    Veel on järgiproovitud mikrofonivõimendi skeemiga ,,c" lk 302.
    Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Mina jätsin need nn. Abo võimud sinnapaika, tegin Elegia võimu skeemi järgi lõppvõimu valmis ja töötab küll. Sain Jyrkalt kasulikku infi ka veel võimu lõpphäälestamiseks ja asi töötab. Nii palju jamanud nende Abo võimudega, pole mõtet enam.
      Need Abo raamatu võimud teab kuskohast kokku kogutud, Eesti keelde tõlgitud ja raamatusse pandud, töövõimet ei garanteeri keegi,kuni ise järgi ei proovi. Palju head inffi on seal raamatus küll, aga võime ma enam selle skeemide järgi ei ehita. Küll aga on muud palju kasulikku, arvutused jne. Ega kogemust ka vähe, seepärast vbolla ei saagi tööle ühtegi normaalselt.

Comment

Arvutanud olen ka. Tahtsin ehitada mingit paarikümnevatist võimendit auto jaoks.
        Koormustakistus läks alla oomi ja lõputranssidega tuli ka jama. Tarvis oli mitu paralleelselt panna, et voolu välja kannataksid, aga emitteri ahelas olevad takistid
        muutsid ligemale viiendiku kasulikust võimsusest soojuseks. Peale selle arvutasin
        ,,Raadio amatööri käsiraamatu" (see 1972 väljaanne, vene keelest tõlgitud) järgi mitu lampvõimendi väljundastet. Kuni väljundtrafoni sain hakkama, pooleli jäi mitmetel põhjustel, näiteks ei osanud leida anoodidevahelist takistust jms.
        Põhiline probleem selle ise arvutamise juures on, et ei teki midagi uut ja huvitavat.
        Skeem on klassikaline, ainult parameetreid saab valida. Vähemalt alguses on huvitavam võtta kellegi poolt valmis mõeldud-ehitatud lahendus ning seda katsetada.
        Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Minu poolt mainitud võimendeid on TPT sidepraksil kokku vorbitud kümnete viisi; tööle ei hakanud näpukate tõttu mõned esialgsel käivitusel.Lampvõimendeid ka arvutatud(sisendpotest väljundpesani ).Kasutanud olen peamiselt omi hulle ideid Mulle on asi ikka huvitavaks veel jäänud.Ise arvan, et L.Abo raamatus toodud skeemid töötavad kõik(kui, siis skeemi pisiviga tuleb häälestuses välja).Ise pole veel mittetöötavat skeemi leidnud(olen ehitanud ka teisi skeeme kasutades sealt raamatust).
          The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
          Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
          Projektide pildid
          Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
          http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Vs: 20 W võim L.Abo raamatust

Kuna võtsin projekti uuesti käsile, siis tahaks veidi soovitusi.
            Millega võiks asendada Elegia lõppvõimus transistoreid П308?
            Tevalos ega Oomipoes neid pole.
            Ehk leiab mingi kaasaegsema asenduse?
            Samuti lõpukad. Võib nagu panna KT808?
            Andmeid uurides paistab, et KT808 võimsam.
            Plussiks veel see, et saadaval.

Muude detailidega probleeme pole.

Comment

tark raamat annab asenduseks 1N1573 ja 1N1574

Comment

Andis ka mulle aga pole neid Tevalos ega Oomis. Peab transi andmelehe otsima ja leidma andmetelt lähedase (vene) analoogi.
                Esmasel otsingul andis Google ainult kaupluste lehti.

Comment

2N739; 2N1574; 2N1573; 2N755...
                  http://www.elbase.ru/docs/t1_1_10.html
                  KT808 võid asendada ka KT819.Ning minumeelest tark raamat eksis: 1N on dioodide grupi tähistus
                  Projektide pildid

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
                    Andis ka mulle aga pole neid Tevalos ega Oomis. Peab transi andmelehe otsima ja leidma andmetelt lähedase (vene) analoogi.
                    Esmasel otsingul andis Google ainult kaupluste lehti.
                    Westbaltis KT601AM, KT604AM olemas, KT602AM seal pole.
                    VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Tänud.
                      Pika otsimise peale leidsin mingi vene lehe П308 andmetega.
                      Lõikasin mittevajaliku välja ja muu panin üles.
                      http://tagatuba.planet.ee/P308.JPG
                      Ehk on kellegil vaja kunagi.
                      Tevalos KT604AM olemas.
                      Andmed:
                      http://www.chipinfo.ru/dsheets/transistors/1604.html
                      Tellin ära.
                      Lõppudeks panen KT808 siis. Vedeleb neid siin.

Viskan pildimaterjali üles kui kogu krempel valmis ja töötab.
                      viimati muutis kasutaja Elektrik; 07 m 2006, 23:37.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
                        Lõppudeks panen KT808 siis. Vedeleb neid siin.
                        Siis pane draiveriteks kt814/814G, bd139/140c või mje340/350 ja vähenda nende emitteri takid ligi poole väiksemaks, väiksed radikad ka.

PS. Selgituseks, mul universaalkerega auto vajab väljavahetamist, tuttav tõi
                        ilusa Mondeo, hind oli ka sobiv aga ostmata jäi, ei taha 2,0 mootoriga 1,6 vastu vahetada.
                        viimati muutis kasutaja Jyrka; 08 m 2006, 07:39.
                        VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Et siis T9 ja T10 asemele?
                          KT503 - KT815G
                          KT502 - KT814

Paneb siis need.

Tänud.
                          viimati muutis kasutaja Elektrik; 08 m 2006, 15:09.

Comment

Milleks teha niisugune võimendi? Alla 25 W võimud oleks kõvasti mõistlikum kivi peal teha (ntks Tda2050) Ei usu et see Abo 20 W võim parem on kui korralikult tehtud TDA2050. Kui trannside peal teha siis oleks mõistlikum kasvõi Vellemani K8060 kloon teha.
                            Maailm oleks puhas ja süüta
                            kui poleks õllejogurtit
                            - Õ.Õ.

Comment

Nu võib hiljem ka selle teha.
                              Aga klooni teha?
                              Nu, vast lihtsam ikkagi see komplekt ära osta ja kokku panna.

Mu põhimõte ongi transid, ei taha neid kivivõimusid teha.
                              viimati muutis kasutaja Elektrik; 08 m 2006, 15:06.

Comment

Muidu jah üks paremaid klotse, mida mina kasutanud olen STK4050V kõrval, on jah TDA2050.Sellega saab igasuguseid loomkatseid korraldada ning töökindlus on kõrge.Transsvõimenditest ei soovita seda Vellemanni kloonima hakata.Ei ole ta oma skeemitehniliselt lahenduselt si...st üle ning vaev ei tasuks end ära...
                                Projektide pildid

Comment

Working...
                                X