Teema/küsimus siis selline. Üks kaasaegne nö. spetsiaalne monovõimendi, mis mõeldud subwoofrite toitmiseks koos korraliku seadistuseplokiga (highcut ja sub filtrid, faas, boost ja eq) - iseenesest kõik töötab ja toimib, aga kui võimendile signaal peale anda siis see hakkab lisaks sisendsignaalile esitama ilmselt mingit teatud "kordajat" sellele signaalile. Näiteks annan signaaligeneraatoriga peale sine wave 25, 40, 50 vms signaali siis kuulen lisaks sellele elemendist ka mingeid kõrgemaid sagedusi. Eriti hästi on seda kuulda just näiteks täisriba kõlarit taha ühendades...aga mitte ainult ehk et see lisamüra kostub nii tweeterist kui ka siis näiteks midbassi elemendist või woofrist. Kõlarites asi kindlasti olla ei saa sest proovitud on paljusid, sources vast asi ka olla ei saa sest teise võimendi ja samade kõlaritega olen proovinud, kõrvaklappidega jne.
Seejuures see distortion muutub sageduses/kõlas ka vastavalt sisendsignaalile ning tugevus sõltub võimu küljes oleva gain nupu asendist, küll aga ei sõltu absoluutselt midagi sellest, kas või kuidas mul on seadistatud võimendi enda sisseehitatud crossover. 24db/oct lowpass lõikefilter võib olla seadistatud ka näiteks 40 või 200hz peale, lisamüra sisendsignaali peal mängib ikka täpselt samamoodi. See lubab ilmselt eeldada, et see müra siis tuleb kuidagi kusagil lõppvõimendi osas sisse? Aga mis võiks olla see põhjus või kust probleemi otsida...ikka ja ainult mingisugused kondekad? Iseenesest pole tegu üldse mitte vana seadmega, kindlasti alla 10a tootmisest möödas. Mainin ka ära, et kui signaali sisse ei anna siis võim on täiesti vaikne.
Seejuures see distortion muutub sageduses/kõlas ka vastavalt sisendsignaalile ning tugevus sõltub võimu küljes oleva gain nupu asendist, küll aga ei sõltu absoluutselt midagi sellest, kas või kuidas mul on seadistatud võimendi enda sisseehitatud crossover. 24db/oct lowpass lõikefilter võib olla seadistatud ka näiteks 40 või 200hz peale, lisamüra sisendsignaali peal mängib ikka täpselt samamoodi. See lubab ilmselt eeldada, et see müra siis tuleb kuidagi kusagil lõppvõimendi osas sisse? Aga mis võiks olla see põhjus või kust probleemi otsida...ikka ja ainult mingisugused kondekad? Iseenesest pole tegu üldse mitte vana seadmega, kindlasti alla 10a tootmisest möödas. Mainin ka ära, et kui signaali sisse ei anna siis võim on täiesti vaikne.
Comment