Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
On olemas estonia 010 eel- ja lõppvõim ning ka ekvalaiser Aiwa GE-950, küsimus kus kohta ma sisendid pean paigutama kas ekvalaiseri külge või eelvõimu. kas eel-ekva-lõpp või ekva-eel-lõpp.
ma ei tea kas ma mõtlen õigesti aga kui tahad sisendsignaali ekvaga muuta siis pead ikka sisendid ekva külge ühendama ning ekva väljundi(d) omakorda eelvõimu sisendiga või ühendad sisendisgnaali eelvõimu sisendi(tega) ning ekva paned eelv6imu ning lõpuka vahele
Mul sama ekva Brigi küljes. Õige oleks muidugi eel- ja lõpu vahele, aga Estonia 010 eelvõimu väljundpinge jääb ilmselt liiga madalaks, et ekvalaiseri indikaatoreid liigutada. Ja kui normaalselt liiguvad, siis väljundis juba karjub mis hirmus . Sama probleem oli Brigiga...õiget ekvalaiseri sisendit-väljundit ei saanudki kasutada, indikaatorid vaevalt liikusid ja väljundis oli müra (sahin) pidevalt suur olenemata volume nupu asendist. Sai siis [i]kontrol magnitofona (vene keeles ) pesasse pandud ja toimib. Indikaatorite näit peaks olema sõltumatu volume nupu asendist, kuid eel-/lõppvõimu vahel see nii ei ole.
Olen mitmeid ekvasi kasutanud ja kxik on suureparaselt funktsioneerinud just eel ja lxppvximu vahel. Tegelikult sinna ta mxeldud ongi, naiteks Brig 001-l taga olev pesa kuhu kaib konnector ongi selleks sinna tehtud, et saaks evat vahele yhendada.
Olen mitmeid ekvasi kasutanud ja kxik on suureparaselt funktsioneerinud just eel ja lxppvximu vahel. Tegelikult sinna ta mxeldud ongi, naiteks Brig 001-l taga olev pesa kuhu kaib konnector ongi selleks sinna tehtud, et saaks evat vahele yhendada.
Brigi vahele on mõeldud vene ekvalaiserid, neil ei ole (vähemalt minu teada) mingeid sageduste nivooindikaatoreid ja tundlikkus ka suurem, ehk väljunpinge väiksem.
Aiwal on see GE-950 eku komplektist: tuuner XT-950 ja võimendi mingi ***-950. Neil kõigil vajalikud väljun-sisendpinged ühtlustatud vastava võimendiga. Brigi lõppvõim aga hoopis tundlikum...selles probleem ja kardetavasti ka Estonial nii.
Proovimise värk muidugi, aga Brigi vastavat pesa ei saa GE-950 jaoks kasutada, kui just skeemi (takisteid) nats ei muuda .
Täitsa õige ,seda ma just silmas pidasingi et indikaatorite näit peaks olema sõltumatu volume nupu asendist, kuid eel-/lõppvõimu vahel see nii ei ole. Praegu on ekva enne eelvõimu .Probleem selles et seal on ainult kaks sisendit.Teab keegi kuhu tuleks ühendada ekvalaiser estonia eel ja lõpu vahele.
Kas Estonia eelvõimul on "magnetofoni kontroll" pesa ja vastav nupp esipaneelil? Kui, siis proovi sinna. Muretsed (või on juba olemas?) DIN5-4xRCA ülemineku, Tevalos on see ka müügil.
Sellest pesast saad "lineaarse" signaali, mis ei sõltu volume nupust, tämbriregulaatoritest ega filtritest. Kui ikka on indikaatorite näit liiga väike (ja kardan et ongi) siis tuleb eku sees sisend-väljundtakistused asendada.
Comment