Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimudest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lampvõimudest

Lugedes andmebaasist vanu teemasid, sattusin ühele teemale, kus tehti lampvõime maha, sealt leidsin aga huvitava aadressi-http://www.hifi.ee/html/1eesti/projekt2.htm, kui keegi viitsib ehk tsekkab seda ja teadjamatele oleks küsimus-mis aparaadi seest need trafod pärinevad, mida seal kasutatakse?Mulle tuleb igatahes silme ette mingi kinovõimu sisemus-täpselt ei mäleta mis täpselt, kunagi oli mul neid mitu-3v.4 aga sai need siis ühele tegelasele ära antud, kes nad siis miskipärast algosadeks võttis, mõned jupid sain päästa-s.h trafod, nüüd nad siis kummitavadki.Kui on tõesti tegu nendega mis ma arvan, siis saaks neid vast mõnes analoogses projektis kasutadagi, mõningase ümbertegemise korral, mähkimine vast raske ei tohiks olla-omast kogemusest meenuvad mitmedki magamata ööd, mis on sellisteks ettevõtmisteks kulunud... .
    Hi-Fi klubi tegemistele viidates siis huvitav kas see ГУ-80 või 81 projekt on tõesti nende kätetöö-müts maha!Omalgi seisab paar sellist lampi klaasi taga, esialgu ainult vaatamiseks, kuid kui siin selliseid asju tehakse siis ehk mitte enam kauaks ei ole nad mul ainult "külmalt" vaatamiseks! See jutt, et lampvõim midagi väärt ei ole :angry: tuleks küll ära unustada. Siia foorumisse oleks vaja kohe selline lamp -(võimu) teema sisse tuua!
    -superradical-

Need trafod on jah mingitest vene kinovõimudest pärit ja ilmselt ümber mähitud. Aga mine Klubisse ja uuri ise järele, see võim peaks neil siiani vaateaknal olema.
    Klubi ise ei ehita lampvõimusid vaid neil on kontaktid mõningate lambispetsidega kelle ehitatud võime nad müüvad-ostavad.

Comment

radiotehnika35 suhtumilne on muidugi üpriski hea, aga kas ta on ikka endale selgeks teinud, milleks on lamp hea ja milleks mitte?

Samas jätab tolle tüübi suhtumine soovida, kelle kätetöö too GU81 projekt oli. Sellele, kui ma saatsin talle meili, kus palusin, et ta äkki sellest isendist pisut lähemalt räägiks sain tead ainult seda, et GU-d tüürib EL34 ja et tema ei suvatsegi mingile amatöörile rohkem rääkida :S
      Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Oot/oot siit loen ma jälle välja ülbust toonil, et mina ei tea milleks lamp hea või halb on? Võiks ikka enne natuke mõtelda kui mõnitama hakatakse!Olen näinud küllalt nii lampvõime kui ka transvõime ja neist lugenud ning neid loonud-lampvõimuprojekti siiski korralikult (mis enda kulutused õigustaks, loe tööaja&#33mitte aga praegu on üks käsil küll. Ma arvan, et ei ole mõtet vaielda teemal-"Mina olen näinud võimsamat ja paremat(kallimat) võimu kui sina)-kelkida võib igaüks!
        Kuid ühes asjas on sul õigus-kohati on tõesti olnud nii, et "tähtsad vennad" ei ole nõus millestki rääkima, kuid see on juba mõttetu ülbus-siis vähemalt ei hakka tema poole pöörduma, et midagi selle võimu kohta välja meelitada-otsin mujalt või katsetan ise.
        -superradical-

Comment

Sorry, ei mõelnud mõnitamisena. Lihtsalt paljude jaoks on lamp põhjendamatu Holy Grail.
          Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Miks siis nii?Mingite rullarite arvates jah, kel kodus mega-või gigavatised "sangad" kuid kui muusika kuulamist hinnata siis miks siis mitte lambiga, seinu, kui vaja võib laiali lasta ka mingi kontsertvõimuga, isegi maakohas tekiks reaalse suure võimsuse kasutamine probleeme.See eriti on omal täitsa kogetud.
            -superradical-

Comment

No asi sõltub ikkagi sellest, mida kuulad, mis kõlarid sul sinna taha panna on ning kui valjusti sa asju kuulad... Lamp ikkagi IMHO pigem sellise kerge akustilise maiguga muusika kuulamiseks hea.

Comment

OI, OI, OI ,loe ja imesta!!! Kui mõni mees võtab mütsi maha siis on see tema probleem. mina ei võta, sest ma ei näe GU-81 või 80 midagi üllatavat.Ja kui inseneri mõte töötab, ta projekteerib ja teostab sellise võimendi siis , mida seal imestada on.Ega see siis veel mingi tipp pole, et peaks mütsi maha võtma.Samas tõepoolest kui keegi võõras küsib midagi konkreetset siis pole mõtet ka pahaks panna ega solvuda kui detaile ei avaldata. Mina oma töödega käitun sama moodi, miks ma peaks jagama oma kogemusi ja teadmisi kõigile.See tähendab seda, et selliste asjade projekteerimisega on vaeva nähtud tööd tehtud ja lõpp-produkt maksab raha.Kõikidel proffidel on kindel piir, millest naljalt üle ei astuta ja mis on teenistus ja elatusvahend.Pole mõtet sellises küsimuses solvuda, kui detailidest midagi ei avaldata.Sellised oskused teadmised ja kogemused on kaup mida müüakse, mitte ei jagata, sest vaevalt, et tänadagi osatakse..On suur ja põhimõtteline vahe, kui projekteeritakse ja ehitatakse profesionaalsel tasemel või teeb mõni mees hobi korras omale pillitinistamiseks midagi.Seda probleemi tuleb mõista laiemalt ja mitte oma mätta otsast, see pole kõik nii lihtne.

Enne kui hakatakse klaviatuuri klõbistama, siis tasub väga tõsiselt mõelda, et oma kommentaare ja probleeme esitatakse viisakalt ja korrektselt. Mitte, aga halvustavalt ja solvavalt ja emotsioonide tasemel.Austa ise ennast ja teisi. Küllap siis on ka loodud pretsedent, et saate viisaka ja korrektse vastuse.

Kokkuvõtteks võiks öelda, et lihtne on viia hobune jõekaldale, aga katsu ta selili ujuma panna.Vaat seda viimast tulebki õppida.

Edu kõigile! :angry:

Comment

Kinodes kasutatud helivõimenditest on olemas ka eesti keelde tõlgitud raamat:
                  "Elektroakustika ja võimendusseadmed", 248 lk. Kirjastus "Valgus", 1980. Autor J. Ruzhitski. Vene keelest tõlkinud U. Usai, toimetanud L. Abo.
                  Mõeldud kutsekoolide õpikuks, sisaldab ka kinovõimendite skeeme.
                  Elektroonika töötab suitsu baasil.
                  Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                  Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Humax, kas oled tähele pannud, et selline kiivalt oma mätta otsast vaatamine käib paraku ainult meie kodukandis? Lääne (ka ida pool, kuid nendega vähem kokkupuudet) siiski üldreeglina ollakse lahkesti nõus abi ja näpunäiteid jagama, mitte ei saadeta konkreetselt pikalt. Pidasin päris pikka aega kirjavahetust paari USA ehitajaga, kellelt sain nii mõnegi kasuliku vihje ja näpunäite. Ning HiFi klubist ma ei küsinudki väga põhjalikku infot, pigem paari konkreetset detaili, mis nagu poleks tohtinud tohutu ärisaladus olla.
                    Arvan millegipärast, et maarjamaal pole sellise tehnika professionaalsel tasemel ehitamisega paraku väga palju peale hakata, kuna rikkaid audiofiile on ikka ehk ainult käputäis... Ikka rohkem oma hobiks nokitsemine see asi.
                    Kui mõtlesid pilli tinistamiseks ehitajana mind, siis jah, selleks ma tõesti oma pisikesed ja armsad käkerdised olen ehitanud. Ja olen rahul, kuna omandasin töö käigus nii mõnedgi kasulikud kogemused, mida keskkoolifüüsikast ei õpi. Ning ega kõike mäleta ka enam. Proovisin objektiivselt hinnata oma viimast kööbatsit ja Carvini "50W" Vintage seeriat, siis draivi osa meeldis mulle enda omal kindlasti rohkem, kuna see on märksa mahlasem.
                    Kommentaar teadmise ja mitteteadmise kohta polnud niisama lahmimine. Mõnda aega tagasi palus üks tegelane mult nõu, kuna tahtvat lampidega võimendit arvuti taha. Küsimusele, mida ta sellega peale hakkab vastas ta, et niisama kuulan MP3, aga lambid hiilgavad ju pimedas NII ilusti...

Comment

Originally posted by rnx@Oct 22 2004, 08:01
                      aga lambid hiilgavad ju pimedas NII ilusti...
                      Aga sinnapoole asi ju liigub, lisaks nostalgia ja erilisuse soov.
                      Tänapäeva paremad lõputransid on lineaarsed 10mA- 10A ni(MJL21193/4), seega õigesti projekteeritud transvõimul pole enam iseloomulikku transihäält.
                      Eelmine lause on ühe idapoolse suurima autoriteedi hr. Dmitri Andronnikovi(LYNX)
                      vastus küsimusele miks teda enam lampvõimud ei huvita.
                      VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Kas selle GU81 võimu tegija nimi oli Allan?
                        Kui oli, siis see, et sa temalt mingit infi ei saanud oli ainult küsimise ja küsija viga.
                        Mina olen temaga näost näkku kohtunud ja sain kõigest, mis mind huvitas, infot.

Comment

Working...
                        X